Період публікації:

від

до

Категорія:

Презентуємо Другий Львівський фестиваль гуманної педагогіки

 

min
max

10-11 червня 2016 року у Львові при сприянні Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Львівської облдержадміністрації, КЗ ЛОР «Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти», ГО «Львівського обласного центру Гуманної Педагогіки», притулку для дітей служби у справах дітей Львівської ОДА відбудеться Другий Львівський фестиваль гуманної педагогіки «Доторкнутись до небес дитинства».

Лейтмотив заходу: Діти народжуються для того, щоб виправити наші помилки і скерувати людство на Шлях Істини! (Ш. Амонашвілі)

«Звідки я? Я – з мого дитинства» (Антуан де Сент-Екзюпері). З того самого дитинства, яке є єдиним і неповторним, жоден день якого не можна переписати і пережити набіло, не можна відкласти до кращих часів, коли в країні воцариться мир і розквітне добробут. Того самого дитинства, в якому чільне місце займає освітня діяльність, через яку проходить кожна дитина.

Освіта ХХІ століття стає ще одним глобальним викликом для людства. Всесвітня комісія культури і розвитку при ЮНЕСКО ще в 1995 р. була змушена констатувати, що науково-технічний прогрес не забезпечив потребу в культурному розвитку, а «розвиток, позбавлений свого людського і культурного змісту, стає безглуздим» (Х. Перес де Куельяр). Вихід тільки один – повернення до духовної культури, накопиченої людством, до відновлення призабутих на шляху впровадження ринкових відносин понять «шляхетність», «честь, «гідність», «порядність», «доброзичливість», «любов до ближнього».

Наша гуманна педагогічна спадщина багата і глибока. Минулі покоління українців черпали мудрість з криниці етнопедагогіки, зі словесних скарбів Г. Сковороди, П. Юркевича, К. Ушинського, А. Шептицького, з досвіду С. Русової, В. Сухомлинського, Г. Ващенка, О. Тихого тощо. Шукаючи нині успішні освітні технології по світах, маємо пам’ятати настанову Т. Шевченка: «І чужому научайтесь, й свого не цурайтесь!».

Другий Львівський фестиваль гуманної педагогіки ставить за мету:

  • осмислення сучасного освітнього процесу крізь призму духовного гуманізму;
  • ознайомлення з досвідом діяльності кращих педагогів України;
  • пошук педагогічних методів та прийомів як «інструментів дотику до дитячої душі»;
  • налагодження співпраці між батьками та педагогами як духовної взаємодії між учасниками навчально-виховного процесу;
  • пошук однодумців для створення і реалізації спільних проектів;
  • підвищення рівня педагогічної спроможності батьків;
  • згуртування педагогічної спільноти України.

До участі в ньому запрошуються керівники та педагоги всіх категорій середніх загальноосвітніх навчальних та дошкільних закладів, практичні психологи, працівники закладів позашкільної освіти, викладачі вищих навчальних закладів та інститутів післядипломної освіти, студенти педагогічних та психологічних факультетів вишів, методисти рай(міськ)методкабінетів, медичні та бібліотечні працівники, методисти інформаційно-методичних центрів освіти, працівники культури, батьки та всі, кого хвилює стан та майбутнє сучасної освіти.

Умови участі у фестивалі

Фестиваль пройде 10-11 червня 2016 р. за адресою:

м. Львів, вул. Театральна, 15, ЗОШ №62.

Реєстрація учасників семінару з 9-00 до 10-00 год.

Програма Другого Львівського фестивалю гуманної педагогіки «ДОТОРКНУТИСЬ ДО НЕБЕС ДИТИНСТВА»

Оргвнесок у сумі 50 грн. передбачає покриття оргвитрат (сертифікати, брейк-кава, роздатковий матеріал тощо) і вноситься при очній реєстрації (для студентів – 25 грн.). Проїзд, проживання та харчування учасників семінару здійснюється за рахунок сторони, що відряджає або за власний рахунок.

Заявки на участь у семінарі приймаються до 05.06.2016 (форма Заявки).

Координатор підготовки до семінару: Матяшук Валентина Петрівна.

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook