Період публікації:

від

до

Категорія:

Перший всеукраїнський з’їзд педагогів з предметів духовно-морального спрямування

 

min
max

23-25 червня на базі Національного університету «Острозька академія» відбудеться Перший Всеукраїнський з’їзд педагогів з предметів духовно-морального спрямування.

Мета з’їзду – здійснити аналіз стану духовно-морального виховання дітей, підлітків та молоді, розкрити проблеми та окреслити перспективи викладання предметів духовно-морального спрямування в Україні.

У процесі проведення з’їзду планується проаналізувати такі питання, пов’язані з викладанням предметів духовно-морального спрямування:

  • стан духовно-морального виховання у вітчизняних дошкільних, середніх та вищих навчальних закладах та викладання предметів духовно-морального спрямування;
  • результати соціологічних досліджень з проблематики духовно-морального виховання;
  • проблеми духовно-морального виховання;
  • статус вчителя з предметів духовно-морального спрямування;
  • духовно-моральне виховання в контексті концепції Нової української школи;
  • перспективи викладання предметів духовно-морального спрямування;
  • механізми впровадження предметів духовно-морального спрямування у дошкільних, загальноосвітніх та вищих закладах освіти;
  • інтеграція матеріалів духовно-морального спрямування у процес викладання загальноосвітніх дисциплін;
  • засоби навчання з предметів духовно-морального спрямування.

До участі у роботі з’їзду запрошуються: народні депутати України; представники Міністерства освіти і науки України, обласних, міських і районних управлінь освіти і науки, вищих навчальних закладів; науковці, що вивчають проблеми духовно-морального виховання; директори загальноосвітніх навчальних закладів, їхні заступники з навчально-виховної роботи; викладачі предметів духовно-морального спрямування; директори та вихователі дошкільних навчальних закладів; учителі, що інтегрували матеріали духовно-морального спрямування у викладання інших дисциплін; представники релігійних і громадських організацій, психологи, соціологи.

У процесі роботи з’їзду планується напрацювати низку документів, які відповідатимуть на виклики сьогодення: подальше викладання предметів духовно-морального спрямування, інтеграційні процеси, вихід з духовної кризи, виховання патріотизму дітей та молоді.

Бажаючих взяти участь просять заповнити і надіслати на адресу Організаційного комітету реєстраційну форму. Контакти Організаційного комітету – e-mail: christian.lab@oa.edu.ua; тел.: 067-104-57-37, 067-503-20-05.

Зазначимо, що організаторами з’їзду виступають Громадська рада з питань співпраці з Церквами та релігійними організаціями при Міністерстві освіти і науки України, громадська організація «Всеукраїнська асоціація педагогів і психологів з духовно-морального виховання» та  Науково-дослідницька лабораторія християнської етики, психології та педагогіки Національного університету «Острозька академія».

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook