Період публікації:

від

до

Категорія:

Пам’ятник Шевченку з Буковини повернувся на Львівщину

 

min
max

5 березня сопошинський пам’ятник Тарасові Шевченку, який зник ще наприкінці липня 2011 року, повернувся додому. Сопошинці вже готуються відзначати 200-літній ювілей з дня народження Кобзаря біля свого пам’ятника, який відбував заслання у Новодністровську Чернівецької області.

Повернув скульптуру Шевченка підприємець Ігор Білан власним коштом. Зараз вона вже встановлена на тому ж місці, де стояла раніше. Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода».

Напередодні представники сопошинської громади та добровольці Жовківської сотні Самооборони імені Дмитра Пелипа відвідали фермерське господарство «Клен» та наполегливо попросили його власника Ігоря Білана повернути пам’ятник Тарасові Шевченку до Сопошина, де він простояв понад 40 років.

Як виявилось, погляди Самооборони та підприємця Білана щодо повернення скульптури збігалися.

«Після двох з половиною років пам’ятник Шевченкові нарешті повернувся до Сопошина», – сказав заступник голови Жовківської районної ради Богдан Юрдига.

Зазначимо, пам’ятник Т. Шевченку зник із села Сопошина, що на Жовківщині, наприкінці липня 2011 року. Приватний підприємець – власник господарського двору колишнього колгоспу, де стояла скульптура Кобзаря, демонтував і передав його для встановлення у місто Новодністровськ Чернівецької області, де монумент урочисто відкрили через місяць після зникнення – 23 серпня 2011 року.

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook