Період публікації:

від

до

Категорія:

На Львівщині відкрили пам’ятник молодому Тарасу Шевченку (фото)

 

min
max

У неділю, 10 листопада, у с. Волиця Сокальського району відбулося урочисте відкриття пам’ятника Тарасові Шевченку, приурочене 200-літтю від дня народження Великого Кобзаря.

В освяченні пам’ятника взяли участь священики,які є вихідцями з цього села.

З визначною подією громаду села привітали: голова райдержадміністрації Наталія Карташова, голова районної ради Ігор Дацюк, депутат Львівської обласної ради Ганна Костюк, сільський голова Надія Білик, директор ПАФ «Білий Стік» Олег Іванчина, помічник народного депутата України С. Курпіля Олег Кожушко та інші. Також виступили народний духовий оркестр районного Народного дому, зведений хор сіл Волиці, Комарева та Зубкова, тріо бандуристів, читці поезій Т.Г. Шевченка.

Окрім цього, перед урочистим відкриттям у приміщенні місцевої школи пройшла мультимедійна презентація лекції «Пам’ятники Т.Г. Шевченку в Україні і світі. Їх роль і значення у формуванні позитивного іміджу України», яку провів шевченкознавець Руслан Теліпський з Луцька. Також у школі відбулася виставка робіт Сокальського митця Анатолія Покотюка, присвячена Великому Кобзареві.

Довідка:

Автором пам’ятника Тарасові Шевченку у с. Волиця став скульптор з м. Червонограда Микола Король. Загальна його вартість складає 175 тис. грн., з яких 150 тис. грн. виділила місцева ПАФ «Білий Стік», а 25 тис. грн. зібрала громада села.

8129   1

8129   2

 

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook