Період публікації:

від

до

Категорія:

На Львівщині відкрили пам’ятник Тарасові Шевченкові (фото)

 

min
max

У День Незалежності України увіковічнили образ Кобзаря у селі Вовчухи Городоцького району.

Про це інформує кореспондент «Новин».

Гігантський 5-тиметровий монумент виготовлений з каменя-пісковика. Його автори – студенти-бакалаври Львівського державного коледжу декоративного і ужиткового мистецтва імені Івана Труша. Кошти на зведення виділили меценати.

Освятив постамент владика Йосиф Мілян. Захід приурочили до 200-річчя від дня народження українського генія. До слова, зараз в Україні – більше тисячі постаментів Шевченку. А за її межами більше – сотні у майже сорока країнах світу. За масштабністю увіковічнення поет входить у десятку серед відомих постатей світу.

Цього року це вже другий встановлений пам’ятник Кобзареві на Львівщині. Перший відкрили два місяці тому в селі Чишки Пустомитівського району. Ще один планують відкрити у Підгірцях вже незабаром.

Василь Бахмацький, заступник голови Львівської облдержадміністрації, зазначив: «Наступного року 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка, тому всі пам’ятники, які є в населених пунктах, будуть поновлюватися, реставруватися, щоб вони мали вигляд».

Гігантський пам’ятник відкрили, на черзі – величезний майдан. Наступного року у Вовчухах біля монументу до ювілейної дати Кобзаря планують висадити кілька десятків дерев та облаштувати клумби.

Джерело: ТРК «Львів».

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook