Період публікації:

від

до

Категорія:

Інформація щодо призначення обласних премій

 

min
max

Інформація щодо призначення обласних премій для працівників наукових установ НАН України та вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації Львівської області

Призначення обласних премій для працівників наукових установ НАН України та вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації започатковано у 2008 році. На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 8 серпня 2007 року №1016 «Про затвердження Державної цільової програми роботи з обдарованою молоддю на 2007-2010 роки» головним управління освіти і науки було розроблено «Положення про премії облдержадміністрації та обласної ради для працівників наукових установ НАН України та вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації Львівської області», що затверджене розпорядженням голови Львівської облдержадміністрації від 13 червня 2008 року № 571/0/5-08.

На виконання Указу Президента України від 16 травня 2008 року   № 444 «Про додаткові заходи щодо забезпечення розвитку наукової сфери» (зі змінами) та з метою створення умов для подальшого розвитку науки в регіоні, підвищення її ролі в соціально-економічних процесах у 2012 році затверджено Положення про премії облдержадміністрації та обласної ради для працівників наукових установ НАН України та вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації Львівської області (надалі –Положення) у новій редакції (розпорядження голови Львівської облдержадміністрації від 28 вересня 2012 року №660/0/5-12).

Відповідно до Положення квоти на кількість премій між науковими установами та вищими навчальними закладами розподіляються пропорційно до кількості наукових працівників установ і науково-педагогічних працівників вищих навчальних закладів та затверджуються на засіданні виконавчого комітету Ради Західного наукового центру за участі представників постійної комісії з питань освіти і науки Львівської обласної ради та департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації.

Вчені (науково-технічні) ради наукових установ Національної академії наук України та вищих навчальних закладів ІІІ-IV рівня акредитації Львівщини висувають кандидатури, які бажають здобути премію, за місцем основної роботи цих осіб.

Висунуті на конкурс кандидатури для здобуття премій розглядають відповідні наукові секції Західного наукового центру. Рекомендації секцій затверджує виконком Ради Західного наукового центру. Подання та поіменні списки кандидатур на здобуття премій за підписом голови Західного наукового центру надсилаються до Львівської обласної державної адміністрації та Львівської обласної ради.

Премії призначаються розпорядженням голови Львівської обласної державної адміністрації і виплачуються за рахунок коштів обласного бюджету щорічно до Всесвітнього дня науки в ім’я миру та розвитку

(10 листопада).

У 2013 році на фінансування обласних премії для працівників наукових установ НАН України та вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації Львівської області виділено 950 тис. грн. З них відомим ученим і знаним фахівцям 20 премій розміром 11470грн. кожна та талановитим молодим ученим і спеціалістам 89 премій розміром 8096 грн. кожна.

Фінансування виплати премійу 2012 році становило 991,8 тис. грн. та 480 тис. грн. - у 2011 році. За 2011- 2013 роки обласні премії призначено 70 відомим ученим та 339 талановитим молодим ученим.

Інформація щодо призначення обласних премій для студентів вищих навчальних закладів

Призначення премій голови облдержадміністрації та голови обласної ради започатковано у 2008 році. На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 8 серпня 2007 року №1016 «Про затвердження Державної цільової програми роботи з обдарованою молоддю на 2007-2010 роки» головним управління освіти і науки підготовлені положення про обласні премії, які затверджені розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 3 листопада 2008 року № 1234/0/5-08 «Про обласні премії для студентів вищих навчальних закладів».

Премії виплачуються один раз в рік.

Реалізація розпорядження голови облдержадміністрації від 27 вересня 2013 року № 655/0/5-13 “Про призначення обласних премій для студентів вищих навчальних закладів у 2013 році” спрямована на матеріальну підтримку обдарованої наукової молоді і сприяє прискоренню соціально-економічних перетворень та розвиткові науки Львівщини. Відповідно до Програми розвитку освіти Львівщини на 2013-2016 роки, для реалізації заходів даного розпорядження передбачені кошти в сумі 700 тис. грн., які фінансуються з обласного бюджету у 2013 році.

Премія голови облдержадміністрації та голови обласної ради призначається студентам вищих навчальних закладів III-IVрівнів акредитації, які найбільше відзначились у навчальній та науковій роботі, беруть активну участь у громадському житті. Кошти, передбачені на виплату премій – 384 600 грн. (100 премій в розмірі 3846 грн. кожна).

Обласна іменна премія імені В’ячеслава Чорновола призначається студентам вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації з урахуванням успіхів студентів у навчанні та їх громадської активності в державотворчих процесах. Кошти, передбачені на виплату премій – 288 800 грн. (76 премій в розмірі 3 800 грн. кожна).

Обласна іменна премія імені Миколи Колесси призначається студентам Львівської національної музичної академії ім.М.Лисенка, які досягли високих успіхів у навчанні, належної виконавської майстерності, мають мистецькі здобутки на всеукраїнських та міжнародних конкурсах, а також за активне поширення українського музичного мистецтва. Кошти, передбачені на виплату премій – 7 600 грн. (2 премії в розмірі 3 800 грн. кожна).

Обласна іменна премія імені Олени Степанівни призначається жінкам-курсантам Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, які відзначились у навчальній і науковій роботі та бойовій підготовці. Кошти, передбачені на виплату премії - 3 800 грн. (1 премія).

Обласна іменна премія імені Дмитра Вітовського призначається чоловікам-курсантам Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, які відзначились у навчальній і науковій роботі та бойовій підготовці. Кошти, передбачені на виплату премії - 3 800 грн. (1 премія).

Обласні іменні премії імені Євгена Лазаренка започатковано у 2012 році з нагоди 100-річчя від дня народження заслуженого діяча науки, лауреата Державної премії, засновника Львівського геологічного товариства, Українського мінералогічного товариства, професора, академіка, ректора Львівсько державного університету імені Івана Франка. Премія призначається кращим студентам Львівсько національного університету імені Івана Франка.

Кошти, передбачені на виплату премії - 3 800 грн. (1 премія).

Обласні іменні премії імені Героя України Бориса Возницького започатковано цього року з метою увіковічнення пам’яті великого митця та науковця, подвижника музейної справи Героя України Бориса Возницького. Премії призначаються студентам, які відзначилися мистецькими здобутками на всеукраїнських та міжнародних конкурсах, досягли високих успіхів у навчальній і науковій роботі та беруть активну участь у житті навчального закладу. Кошти, передбачені на виплату премій – 7 600 грн. (2 премії в розмірі 3 800 грн. кожна).

Кандидатури для отримання премій затверджує ректор (директор) відповідним наказом після подання їх органами студентського самоврядування та деканатами.

У 2013 році на фінансування обласних премії для студентів вищих навчальних закладів виділено 700 тис. грн. з обласного бюджету. Фінансування виплати премій у 2012 році становило 522,175 тис. грн. та 544,684 тис. грн. - у 2011 році. За 2011- 2013 роки обласні премії призначено 541 студенту вищих навчальних закладівI-IVр.а. Львівської області.

тд

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook