Період публікації:

від

до

Категорія:

Навчально-реабілітаційний центр «Світанок»

 

min
max

Контакти

Адреса: 80100, Україна, Львівська обл., м. Червоноград, вул. Івасюка, 10
Телефон/факс: (8-249) 3-62-40
Електронна пошта: svitanok-1@i.ua
Веб-сайт:  http://svitanok-1.lvivedu.com
Керівник закаладу: Стащак Ніна Андріївна

Плани роботи

Фінансова звітність

Загальні відомості

Комунальний заклад Львівської обласної ради «Навчально-реабілітаційний центр  І-ІІ ст. «Світанок».

Основними напрямками діяльності є: здійснення комплексної медичної, психологічної, педагогічної реабілітації та соціальної адаптації дітей з психофізичними вадами, задоволення потреб громадян у нагляді, догляді, оздоровленні, вихованні та навчанні дітей дошкільного та шкільного віку.

Головні завдання:

  • забезпечення права дітей із вадами психофізичного розвитку на здобуття певної освіти;
  • корекція порушень мовлення і пов’язаних із ними особливостей психофізичного розвитку;
  • розвиток природних здібностей і обдарувань;
  • сприяння фізичному та психічному розвиткові дітей;
  • надання психолого-педагогічної допомоги родинам;
  • залучення батьків чи осіб, що їх заміняють, до активної участі у корекційно-розвивальній роботі.

КЗ ЛОР НРЦ «Світанок» - це заклад освіти, мета якого - забезпечувати якісний рівень спеціальної освіти дітей, що мають психофізичні вади; умови для відновлення здоров’я, навчання і виховання, соціальної реабілітації та адаптації, професійної орієнтації дітей, що мають вади психофізичного розвитку.

У своїй діяльності КЗ ЛОР НРЦ «Світанок» керується Конституцією України, Законами України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», «Про дошкільну освіту», положеннями «Про загальноосвітній інтернатний заклад», «Про навчально - реабілітаційний центр», «Про спеціальну загальноосвітню школу - інтернат України для дітей з вадами фізичного або розумового розвитку»,   іншими нормативно - правовими актами, що регулюють діяльність в галузі освіти, рішеннями Львівської обласної ради, розпорядженнями Львівської обласної державної адміністрації, наказами Управління майном спільної власності Львівської обласної ради і   Департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації, іншими законодавчими та нормативно-правовими актами та власним Статутом.

У Центрі батькам (особам, які їх замінюють) учнів (вихованців) надають достовірну інформацію (у тому числі через засоби масової інформації) про тип і форму власності навчального закладу, умови приймання, плату за навчання, зміст навчання спортивно-оздоровчої, корекційно - відновної роботи, вид документів, що видаватимуться після його закінчення.

В своїй діяльності орієнтуємося розробленою нами «Програмою перспективного розвитку КЗ ЛОР НРЦ «Світанок» для дітей з психофізичними вадами».Програма розвитку розроблена з метою встановлення пріоритетів, стратегічних цілей, принципів, завдань і механізмів розвитку закладу та включає в себе:

Впровадження інноваційних педтехнологій:

  • у навчально-виховний,
  • спортивно-реабілітаційний
  • корекційно - відновний,
  • лікувально-оздоровчий процеси.

Особливі досягнення:

  • підвищилась мотивація педагогічних працівників до професійного зростання;
  • створені умови для розвитку навчально-виховних, корекційно-відновних здібностей дітей з особливими потребами та дітей з інвалідністю;
  • створено належну базу для реабілітаційної, корекційно-відновної та лікувально-оздоровчої роботи з дітьми Центру.

Динаміка розвитку та перспектива зростання:

  • удосконалення роботи щодо популяризації досвіду на рівні міста, області, країни; у фахових виданнях, на Інтернет-сайтах;
  • побудова єдиного інформаційного освітнього простору, який максимально сприятиме становленню випускника Центру як соціально адаптованої та мобільної особистості;
  • пріоритет сучасної державної політики;
  • перспектива удосконалення організації процесу навчання, виховання, корекції, реабілітації.

Практичне значення:

  • задоволення інформаційних, навчально-виховних потреб учасників НВП;
  • оволодіння педагогами новітніми технологіями навчання;
  • інтеграція учнів (вихованців) у всесвітній інформаційно-освітній простір;
  • підвищення педагогічної майстерності учителів ;
  • підвищення мотивації навчання;
  • поліпшення якості освіти.

В умовах, що склалися, та відповідно до вище зазначених нормативно-правових документів, у Центрі, окрім освітніх послуг, здійснюється медична, психологічно-педагогічна, фізична, професійна, фізкультурно-спортивна, оздоровчо-реабілітаційна, соціально-побутова реабілітація.

Комунальний заклад Львівської обласної ради навчально-реабілітаційний центр «Світанок» розпочав свою діяльність 1 вересня 2000 року в приміщенні дитячого садка (1990-2000 рік).

Засновником Центру є управління майном спільної власності Львівської обласної ради, яке діє від імені власника - Львівської обласної ради.

У 2012 році КЗ ЛОР НРЦ «Світанок» був перейменований у Комунальний заклад обласної ради «Навчально-реабілітаційний центр «Світанок», скорочена назва: КЗ ЛОР НРЦ «Світанок».

На І етапі розвитку Центру було створено дошкільні групи для дітей із затримкою психічного розвитку та розумовою відсталістю і 1 клас для дітей із затримкою психічного розвитку.

У зв’язку з великою кількістю дітей з важкими розладами у психофізичному розвитку виникла необхідність відкриття у Центрі спеціальних груп для соціальної адаптації дітей

Згідно з цим, на ІІ етапі розвитку Центру була розроблена Всеукраїнська експериментальна програма. Крім того, була збільшена мережа класів та відкрита група для дітей, які потребували соціальної адаптації.

ІІІ етап розвитку - відкриття Центру раннього втручання для дітей від 3-х місяців до 3-х років (2006 рік), що було результатом спільної діяльності закладу та УФСІ (Українського фонду соціальних інвестицій), проектної діяльності.

ІV етап розвитку Центру – 2008 рік - завершення дії Всеукраїнської експериментальної програми, випуск дітей, що потребували соціальної адаптації, у громадську організацію ЧТДІ «Струмочок». У Центрі збільшилась кількість дошкільних груп та класів, як початкових так і старших.

КЗ ЛОР НРЦ «Світанок» розрахований в середньому на 150 місць. На даний час у Центрі 161 дитина. У зв’язку з рядом причин, в тому числі й екологічних, чисельність дітей, що потребують спеціальної допомоги щороку зростає, а значить, і зростає кількість дітей Центру:

  • 2009 році - 139   дітей, 15 класів, 3 спеціальні дошкільні групи + 1 група (Всеукраїнська експериментальна програма);
  • 2010 році -135 дітей, 15 класів, 3 спеціальні дошкільні групи + 1 група (Всеукраїнська експериментальна програма);
  • у 2011 році -147 дітей, 15 класів, 3 спеціальні дошкільні групи;
  • у 2012 році -138 дітей, 16 класів, 4 спеціальні дошкільні групи;
  • у 2013 році -148 дітей, 17 класів, 4 спеціальні дошкільні групи.

З 2001 року директор КЗ ЛОР НРЦ «Світанок» Стащак Ніна Андріївна

Освіта вища, стаж педагогічної роботи – 35 років.

Стаж роботи на посаді директора Центру – 12 років.

Місце знаходження:

Немає коментарів


Дивіться також:

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook