Період публікації:

від

до

Категорія:

На Форумі місцевого розвитку порушили питання освітньої співпраці Львівщини та Луганщини (фото)

Опубліковано: П`ятниця, 22 Червня 2018 

min
max

У Трускавці триває Форум місцевого розвитку. Відтак, сьогодні, 22 червня, в межах панельної дискусії презентували проект-переможець програми секторальної підтримки регіонального розвитку «Схід і Захід разом: будуємо довіру зі шкільної парти».

«Це не просто обміни, а те, як налагодити горизонтальні зв’язки з освітянами, школами, районами. Вибрано 15 територіальних одиниць, в кожній територіальній одиниці вибрана школа, і ці школи будуть як пілотні, де ми будемо випрацьовувати спільно підходи і фокусуватися на тих предметах, які забезпечують ціннісні речі. Серед них – українська мова та література, історія України», - розповів заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей.

Як зазначила під час дискусії директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Любомира Мандзій, вже сьогодні освітні обміни мають свої позитивні результати, а відтак ще один проект лише підсилить співпрацю між областями.

«Наша співпраця між Луганською і Львівською областями в освітніх обмінах сьогодні є цілеспрямованою. Педагоги їдуть цільово, працюють зі школами. Власне цей проект секторальної підтримки свідчить про те, що є напрацювання відносин між школами Львівщини і Луганщини. Коли ми це переведемо в площину міжособистісних відносин, це буде мати ще більший поштовх», - заначила Любомира Мандзій.

«2014-15 роки для освіти Луганщини були складним періодом. Та ми розуміли, що все ж таки ми повинні давати якісну освіту. У нас повинна бути і якісна дошкільна, загальна середня, професійна, вища освіта, адже якщо немає дітей, немає освіти, то немає і області. Я дуже вдячний нашим проектам, які не тільки дали нам поштовх, але й віру нашим вчителям в те, що ми можемо брати участь і у всеукраїнських, і міжнародних заходах, незважаючи ні на що. Ми сьогодні зшиваємо Україну, бо ми – одна родина», - наголосив директор департаменту освіти і науки Луганської ОДА Юрій Стецюк.

Немає коментарів

Схожі статті:

"Схід і Захід разом!" у м. Стрию "Схід і Захід разом!" у м. Стрию Опубліковано: П`ятниця, 08 лютого 2019 «Схід і Захід разом. Будуємо мости, а не стіни в рамках реформи і довіри» - саме з цього освітянського форуму, який відбувався у квітні 2018 року у Маріуполі, розпочалась співпраця Стрийської СЗШ №5 імені В. Стасюка та педагогів із Донеччини. Другим етапом співпраці освітян Стрия та Маріуполя за цим...

Переглядів: 705 Коментарів: 0

Відділи освіти

Спеціалісти НРЦ «Левеня» практично ознайомилися із методом Фельденкрайза направлення JKA (Jeremy Krauss Approach) Спеціалісти НРЦ «Левеня» практично ознайомилися із методом Фельденкрайза направлення JKA (Jeremy Krauss Approach) Опубліковано: Вівторок, 22 січня 2019 Спеціалісти  Комунального закладу Львівської обласної ради «Навчально-реабілітаційний центр «Левеня» 21-22 січня 2019 року в рамках міжнародної співпраці обміну досвідом в організації корекційно-розвиткової та реабілітаційно-відновлюваної роботи відвідали Комунальний заклад Львівської обласної ради «Навчально...

Переглядів: 690 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook