Період публікації:

від

до

Категорія:

Всесвітній день водно-болотних угідь у Середкевицькому НВК «ЗОШ І–ІІІ ст. – ДНЗ»

Опубліковано: П`ятниця, 16 лютого 2018 

min
max

13 лютого у Середкевицькому НВК «ЗОШ І–ІІІ ст. – ДНЗ» Яворівського району відбулася чергова зустріч учнів 8–10 класів та вчителів школи із фахівцем з екоосвіти Регіонального ландшафтного парку «Равське Розточчя» Задорожною Надією Ігорівною. Доповідь та презентацію було присвячено Всесвітньому дню водно-болотних угідь (2 лютого). Надія Ігорівна, зокрема, підкреслила, що Міжнародна співдружність зосереджує увагу на правовій охороні водно-болотних угідь.

Основним міжнародно-правовим актом в сфері охорони водно-болотних угідь є Рамсарська Конвенція про водно-болотні угіддя, що мають міжнародне значення, головним чином як середовища перебування водоплавних птахів. Конвенцію прийнято 2 лютого 1971 року у м. Рамсар (Іран). Рамсарська Конвенція є основним нормативним міжнародно-правовим актом в галузі правової охорони водно-болотних угідь міжнародного значення. Цей документ також регулює охорону водно-болотних угідь в основному як місць перебування водоплавних птахів, при цьому водоплавними птахами вважаються птахи, які екологічно залежать від водно-болотних угідь.

В Україні вже існує низка нормативно-правових актів, які стосуються питань охорони, використання, відновлення та збереження водно-болотних угідь. Щороку 2 лютого відзначається день водно-болотних угідь. Цього року Секретаріат Рамсарської конвенції визначив лозунг для 2018 року: «Водно-болотні угіддя для збалансованого розвитку міст». Основною ідеєю цього лозунгу є підкреслення важливості екосистем водно-болотних угідь для підтримки здорового та екологічно безпечного навколишнього природного середовища.

Запропонована тема викликала значне зацікавлення в учнів. Питання, які ставили доповідачці, були спрямовані, здебільшого, на особливості функціонування водно-болотних угідь нашого регіону.

Дякуємо Надії Ігорівні за змістовну та цікаву доповідь. Чекаємо нових зустрічей.

 

 

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook