Період публікації:

від

до

Категорія:

Свято Архангела Михаїла

Опубліковано: Четвер, 23 листопада 2017 

min
max

21 листопада у НВК «Ходовицький ЗНЗ І-ІІ ступенів – ДНЗ» під керівництвом учителя християнської етики Щурко Г.Б. відбулася повчальна лінійка на честь   християнського свята  Архангела  Михаїла.

Галина Богданівна цікаво розповіла школярам про історію виникнення свята. Перш ніж створити людину, Бог створив Ангелів – невидимих, безтілесних, чистих духів, що мають розум і свобідну волю. Поміж Ангелами часто точилася боротьба, хто має бути ближчим  до Бога. І на чолі добрих Ангелів став Архангел Михаїл.

Кожна громада має свого Ангела-хоронителя. Це свято започатковано ще у IV столітті і називалось собором, тому що цього дня церква святкує собор (збір) всіх безтілесних сил зі святим Михаїлом для їх прославлення. 

На зображеннях Архангел Михаїл виступає як озброєний полководець з шоломом на голові, вогненним мечем у руках, а під ногами в´ється змій, символ сатани, над яким він  отримав перемогу.

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook