Період публікації:

від

до

Категорія:

Семінар для учителів української мови та літератури з питань підготовки учнів до ДПА

Опубліковано: П`ятниця, 20 квітня 2018 

min
max

18 квітня 2018 року на базі опорного закладу «Яворівська ЗОШ І – ІІІ ступенів №3 імені Тараса Шевченка» відбувся районний семінар для учителів української мови та літератури, які викладають у 9 класах, із теми:  «Державна підсумкова атестація в основній школі: українська мова та література». Перед присутніми виступила методист методичного кабінету Марія Пономарьова, яка ознайомила учителів української словесності із нормативно – правовою базою про закінчення 2017-2018 навчального року та особливостями проведення ДПА у закладах загальної середньої освіти району, рекомендаціями МОН України щодо змісту атестаційних робіт для 9 класу з української мови та літератури.

Разом із тим було зосереджено увагу учителів української мови та літератури на методиці проведення диктанту та типових помилках, яких можуть припуститись вчителі: диктування переважно окремими словами, а не словосполученнями чи смисловими відрізками; прискорення темпу читання; уповільнення темпу читання, навіть читання окремих слів по складах. Варто зауважити, що ситуація диктанту приховано виховує і самих дітей, а саме навчає концентрувати увагу та дисциплінує їх. Учителі української мови та літератури мали можливість самі поправлятьсь у написанні диктанту, який «прочитав» автор шкільних підручників з української мови та літератури Олександр Авраменко.                 

На завершення семінару Марія Пономарьова запросила взяти участь учителів спільно із учнями у Святі української молоді «Велети українського духу: Михайло Вербицький, Йосип Лозинський, Андрей та Климентій Шептицькі, Юрій Липа, Осип Маковей», яке відбудеться 15 травня 2018 року в місті Яворові, та ознайомила із програмою свята, положенням про районну науково – практичну конференцію.

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook