Період публікації:

від

до

Категорія:

На реалізацію Нової української школи на Львівщині виділили майже 100 млн грн

Опубліковано: Середа, 18 липня 2018 

min
max

17 липня відбулась селекторна нарада під головуванням Віце -прем’єр-міністра України В’ячеслава Кириленка та Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич щодо реалізації концепції «Нова українська школа».

«Проект “Нова українська школа” – серед пріоритетів Уряду. 1 вересня, по суті, – перший набір: першокласники навчатимуться за новими підходами, матимуть нові підручники, обладнання, методичні матеріали. Для цього Уряд затвердив велику освітню субвенцію, яка пішла на місця ще у кінці квітня, це 998 млн гривень і ці кошти повинні бути скеровані на закупівлю обладнання, меблів для Нової української школи», - зазначив В’ячеслав Кириленко.

На реалізацію Нової української школи з державного бюджету Львівській області виділили кошти у сумі суму 99,4 млн гривень.

Зокрема, для закупівлі дидактичних матеріалів, сучасних меблів, комп’ютерного обладнання для початкових класів – 71 млн гривень. Для підготовки тренерів-педагогів, підвищення кваліфікації вчителів початкової школи, які навчатимуть учнів перших класів – 28,5 млн гривень.

Під час наради порушили питання стану реалізації концепції в областях.

«Закликаю області до внутрішньої дисципліни і за чітким графіком освоювати кошти освітньої субвенції. Важливо, щоб 1 вересня батьки та учні, прийшовши до школи, побачили перші зміни, зрозуміли, що оновлюється освітнє середовище», - зазначила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Любомира Мандзій проінформувала, що в області вчасно проводять тендер на закупівлю меблів для Нової української школи.

Також під час селекторної наради порушили питання забезпечення заробітною платою педагогічних працівників.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Майже 90 % українців цікавляться реформою Нової української школи – результати дослідження Урядового контактного центру Майже 90 % українців цікавляться реформою Нової української школи – результати дослідження Урядового контактного центру Опубліковано: Вівторок, 10 вересня 2019 Більшість українців обізнані щодо реформування шкільної освіти і концепції НУШ. Про це свідчать результати дослідження «Нова українська школа: сприйняття населенням», проведеного Урядовим контактним центром напередодні нового навчального року. Переважна більшість опитаних – 87,6 % – відповіли, що...

Переглядів: 645 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта

Понад 80 млн грн – на реалізацію програми НУШ цьогоріч на Львівщині Понад 80 млн грн – на реалізацію програми НУШ цьогоріч на Львівщині Опубліковано: Понеділок, 13 травня 2019 Львівська область отримала понад 80 мільйонів гривень з державного бюджету для потреб Нової української школи у 2019-2020 році. Відтак, на території Львівської області спрямовано 69 млн грн, з яких – 25 % від виділених коштів буде виділено на закупівлю дидактичних матеріалів, 40 % спрямовано на закупівлю...

Переглядів: 468 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook