Період публікації:

від

до

Категорія:

Управління освіти ЛМР провело публічний звіт за роботу у 2017 році

Опубліковано: П`ятниця, 19 січня 2018 

min
max

17 січня 2018 р. у Центрі Митрополита Андрея Шептицького (вул. Козельницька, 4) відбувся публічний звіт управління освіти Львівської міської ради за роботу у 2017 році. Освітяни розповіли, що Львів першим в Україні запровадив фінансову підтримку приватних шкіл та садочків, для сприятливих умов навчання дітей з особливими освітніми потребами у колективах загальноосвітніх навчальних закладів введено додаткові посади вихователя (асистента вчителя) та практичного психолога.

Придбано 107 мультибордів на 14,968 млн грн. Придбано обладнання для 26 кабінетів фізики на 3,8 млн грн. Відкрито 9 оновлених мультифункційних лабораторій на 2,6 млн грн та 7 відремонтованих кабінетів трудового навчання на 1,7 млн грн. Облаштовано лінгафонними кабінетами 3 навчальні заклади. Закуплено 3D принтери для 38 навчальних закладів.

«Цей рік був досить пам’ятним для освіти. Ми мали змогу реалізувати низку цікавих проектів, які, власне, були спрямовані на змістове наповнення навчальних закладів. Це було не лише придбання матеріально-технічнного забезпечення, обладнання, матеріалів, а це також було і навчання як для вчителів, так і реалізація цікавих проектів для учнів.

Нам вдалося придбати обладнання для кабінетів фізики, мультитач-панелі, 3D принтер, організувати навчання для вчителів.

Нам вдалося відремонтувати велику кількість приміщень навчальних закладів.

Окрім того, ми маємо навчально-методичний центр, в межах якого реалізуються надзвичайно цікаві проекти, де, власне, задіяні як вчителі, так і учні. В першу чергу, це навчання для молодих вчителів, навчання для тих вчителів, які будуть працювати за Концепцією «Нової української школи» вже з першого вересня 2018 року.

Є дуже активні проекти для учнів. Вчимося читати етикетки, навігатор до фінансової свободи, «Львів, що любить тварин», тобто це різноманітні проекти, які спрямовані на розвиток компетентності дітей. Є дуже багато проектів, які спрямовані на розвиток мовленнєвих компетентностей, власне, з розвитку англійської мови. Це пленарні уроки, які відбувалися на природі, проекти, які відбувалися у реальних ситуаціях, де діти мали можливість спілкуватися із носіями мови і так отримувати різні знання.

Також продовжується реалізація нашого проекту «Музейна педагогіка», де діти у невимушеній ситуації знайомляться з експозиціями музею. Так вони проводять там уроки. Розвиваються проекти театральної педагогіки», - зазначила Зоряна Довганик, начальник управління освіти ЛМР.

З 2016 року на фінансування з міського бюджету було передано 19 професійно-технічних навчальних закладів. Торік місто дофінансувало профтехосвіту на майже 215 млн грн.

«Дуже багато фінансових зобов’язань держава передала на плечі міста. І ми вже продовж трьох років повинні фінансувати всі видатки, які потребує школа, окрім заробітної плати  вчителів. А також на місто «лягли» такі зобов’язання, як фінансування професійно-технічної освіти», - додала Зоряна Довганик.

До Дня працівника освіти проведено виплату винагороди педагогічним працівникам у розмірі 80% від фонду оплати праці за посадовими окладами. Продовжено реалізацію Програми «Успішний педагог», участь у якій беруть педагогічні працівники шкіл, садочків та позашкілля. 86 переможцям виплачено грошову винагороду по 25 тис грн.

«На рівні міста ми маємо унікальні програми, які використовуються лише у нашому місті. Є програма, яка називається «Успішний педагог». Ми маємо можливість надавати фінансову підтримку педагогам нашого міста, вихователям, методистам, керівникам гуртків позашкільних навчальних закладів, вчителям шкіл, психологам у розмірі 25 тис. грн», - додала Зоряна Довганик.

Львів посів перше місце в Україні за рівнем знань випускників. 27 осіб отримали 200 балів та 4 осіб - 400 балів. Навчальний предмет, з якого отримали 200 балів найбільша кількість учнів, - математика. Усі абітурієнти, які здобули 200 та 400 балів, отримали грошову винагороду від міста по 2 тис грн та 4 тис грн. фото1

«Також торік прийнята програма підтримки обдарованої молоді, де ми маємо можливість підтримувати тих дітей, які отримали по 200 балів на ЗНО – вони отримують премію у розмірі 2 тис. грн.», - сказала Зоряна Довганик. 

Для участі в олімпіадах зареєстровано 8120 учнів, у заочних етапах взяли участь 2512 учнів, в очному етапі - 239 учнів, переможців – 50. Їх нагороджено сертифікатами і цінними призами (планшетами, універсальними портативними батареями, мобільними телефонами, навчанням у ІТ-компаніях), стипендією ІТ-кластеру 10 тис. грн. Подарунок отримав Навчально-виховний комплекс «Школа-гімназія «Сихівська» - комп’ютерний клас.

«Вже 30 учнів отримали премію по 10 тис. грн. за участь в інтелектуальних конкурсах, турнірах і окрім того ми маємо такий призовий фонд для тих дітей, які беруть участь в наших загальноміських інтернет-олімпіадах, також з міського бюджету на це передбачені кошти», - розповідає керівник управління освіти ЛМР.

Для сприятливих умов навчання дітей з особливими освітніми потребами у колективах загальноосвітніх навчальних закладів введено додаткові посади вихователя (асистента вчителя) та практичного психолога. Також місто придбало брайлівську друкарську машинку, комп’ютер з голосовим програмним забезпеченням, дейзі-плеєр, рельєфну карту України, озвучені м’ячі, калькулятор з мовним виводом і прилад для рельєфного малювання, завдяки яким незрячі діти можуть навчатися у звичайній школі.

«Ми маємо ще одну програму підтримки асистентів-вчителів, які працюють в інклюзивних класах. Насправді, заробітна плата є дуже низькою, і на рівні міста була прийнята така програма, яка дофінансовує заробітну плату асистентам вчителів, а також надає можливість додатково вводити посаду психолога у тих школах, де є велика кількість дітей з особливими потребами», - каже Зоряна Довганик.

У садках організовано безкоштовне харчування для 1033 дітей, батьки яких є чи були учасниками АТО, а у школах - для 2181 учнів. У ДНЗ організовано безкоштовне харчування для 2846 дітей із багатодітних родин та для 5773 учнів, а також безкоштовним харчуванням забезпечено 30413 учні 1-4 класів загальноосвітніх навчальних закладів.

«Також в нас є програма харчування в навчальних закладах, тому що, насправді, держава зняла із себе зобов’язання забезпечувати безкоштовним харчуванням дітей у школах. Безкоштовно харчуються за кошти держави лише діти із особливими потребами і діти із малозабезпечених сімей. На сьогоднішній день місто фінансує повністю всі категорії: учні 1-4 класів, діти із багатодітних сімей у школах і у садках, діти учасників АТО та Революції Гідності.

На досягнутому зупинятися не варто. В першу чергу – це придбання матеріально-технічного забезпечення навчальних закладів, будемо обладнувати кабінети фізики, створювати сучасні лабораторії, які вже в цьому році ми маємо 9 створених сучасних мультифункційних лабораторій, кабінети трудового навчання. В цьому році ми також плануємо придбати мультитач-панелі. Провести ремонтні роботи на спортивних майданчиках навчальних закладів. В планах міста є те, щоб біля кожної школи був відремонтований спортивний майданчик», - додала Зоряна Довганик.

Використаний ресурс http://city-adm.lviv.ua/news/society/education/245339-upravlinnia-osvity-lmr-provelo-publichnyi-zvit-za-robotu-u-2017-rotsi 

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook