Період публікації:

від

до

Категорія:

Пізнавальними стежинами Львівських музеїв

Опубліковано: Середа, 16 січня 2019 

min
max

За сприяння відділу освіти Буської РДА (начальник Олійник Г.М.)  під час зимових канікул школярі НВК «Топорівська ЗОШ І-ІІІ ст.», НВК «Утішківська ЗОШ І-ІІ ст.», НВК «Соколівська ЗОШ І-ІІ ст.ім.В.Кальби» відвідали музеї Львова.

Цікавою і змістовною виявилась експозиція Музею визвольної боротьби України, що висвітлює боротьбу за суверенність українських земель. Неабиякий інтерес викликав розділ, присвячений історії української дивізії «Галичина», а також організації ОУН та УВО.

Пам'ятки експозиції  допомагають відвідувачам краще зрозуміти складні і трагічні сторінки нашої історії, ту жертовність кращих синів та дочок нашої нації, які, незважаючи на всі перешкоди, боролись, гинули, але не встали на коліна перед ворогом і здобули  Українську Державу.

  В  Державному меморіальному музеї Михайла Грушевського школярі  дізналися про львівський період  життя видатного політичного діяча,  змогли побачити оригінали перших видань книг Грушевського, його особисті речі, листи,документи,фото.
 У шести експозиційних залах Музею висвітлюються практично всі етапи життя та праці вченого. На одній вулиці з музеєм Грушевського - музей Івана Франка, в якому зберігаються майже всі першовидання творів письменника, архівні документи, фотографії, рукописи, матеріали, що стосуються літературно-наукової, політичної і громадської діяльності. Зацікавлено учні Бущини  оглянули окрему залу присвячену всесвітній славі Івана Франка. В цілому всі здобувачі освіти отримали наснагу, розширили світогляд, зміцнили набуті в школі історичні знання.

Дубас О.М.,

методист районного інформаційно-

методичного центру

відділу освіти Буської РДА

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook