Період публікації:

від

до

Категорія:

ВІдзначення Дня Соборності в ЗОШ І-ІІІ ст. смт. Запитів Кам’янка-Бузького району

Опубліковано: Вівторок, 22 січня 2019 

min
max

Відзначаючи 100 років Соборності України, учні ЗОШ І – ІІІ ст. смт Запитів розгорнули  державний прапор, як символ нашої єдності і перемоги.

22 січня 1919 року ввійшло в історію як День Злуки або Соборності українських земель. Це була спроба об’єднати всі українські землі в єдину державу.

Українські землі в різні періоди належали багатьом державам. Святковий Акт Злуки розпочався 22 січня 1919 року о 12 год. у м. Києві. Представник уряду Директорії Ф. Швець виголосив довгоочікуваний універсал. Відбулося об’єднання українських земель, українських традицій, звичаїв, мови. Відтоді 22 січня ввійшло в історію України як День Соборності.

Юні запитівці вірять в майбутнє України, бо вона в нас – найкраща, єдина, немає більше такої на Землі.

Відзначення Дня Соборності в школі Запитова розпочалося проведенням загальношкільної лінійки, на якій учні 9-А класу ознайомили присутніх з історією свята. Проведено також флешмоб за участю учнів всіх класів школи.

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook