Період публікації:

від

до

Категорія:

Діяльнісний підхід на уроках трудового навчання в контексті Нової української школи

Опубліковано: П`ятниця, 25 травня 2018 

min
max

2 травня 2018 року на базі КЗ ЛОР «Бродівський педагогічний коледж ім. М. Шашкевича» для вчителів трудового навчання було проведено черговий семінар «Діяльнісний підхід на уроках трудового навчання в контексті Нової української школи».

Педагоги ЗЗСО району оглянули виставку студентських робіт «Тарас Шевченко – художник. Погляд з ХХІ століття», яка вразила відвідувачів своєю красою, досконалістю та довершеністю. Завдяки викладачеві педагогічного коледжу І.С.Ошуркові цю виставку оглянули на теренах Західної України, в Німеччині та Польщі. Голова циклової комісії викладачів загальнотехнічних дисциплін Андрій Володимирович Дутка ознайомив учасників семінару з підсумками  Всеукраїнської олімпіади, яка проходила в м. Умань, та матеріалами науково-практичної конференції «Актуальні проблеми професійної та технологічної освіти: досвід та перспективи». Студенти педколеджу А. Іванів та К. Лотоцька презентували свої проектні роботи, з якими вибороли два ІІІ-іх місця на Всеукраїнській олімпіаді з трудового навчання. Наступним етапом семінару був майстер-клас із застосування інформаційно-комунікаційних технологій з художньої обробки матеріалів «Розробка схем та паркування вишиття», який провів Ошурко Ігор Степанович, засновник школи різьбярства. За допомогою комп'ютерної програми « StitchArtEasy 4.0» педагоги району перетворювали фото, картинки в колірну та символьну схеми, створювали ключ до створених символів, підбирали та визначали кольори ниток та їх  кількість. Ігор Степанович також ознайомив присутніх  з сучасною технікою вишиття  -  «паркування». Суть цього методу полягає в тому, щоб вишивати схему частинами (квадрат 10 хрестиків на 10 хрестиків), а нитку не закріплювати чи обрізати, а «паркувати» в тому місці , де буде вишиватися перший хрестик цього ж кольору на наступній ділянці схеми. На завершення семінару освітяни одержали авторський навчально-методичний  посібник Ошурка І.С. «Вишиття (Розробка схем . Паркування)». За впровадження педагогічного досвіду і впровадження його в практичну діяльність та за активну участь у проведенні циклу семінарів-практикумів «Реалізація діяльнісного підходу на уроках трудового навчання у контексті НУШ» методист РКМ Дутчак І.С. оголосила подяку відділу освіти Ошуркові І.С.

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook