Період публікації:

від

до

Категорія:

Його життя – обірвана струна

Опубліковано: Понеділок, 25 березня 2019 

min
max

В останній навчальний тиждень перед весняними канікулами у Містківській ЗОШI-IIIступенів відбувалися заходи, присвячені 70-ій річниці від дня народження українського композитора В.М. Івасюка (1949-1979), автора славетної «Червоної рути», славетного митця, чиї пісні стали музичними символами нашої держави.

Мета заходів: ознайомити учнів із життєвою долею Володимира Івасюка, його пісенною творчістю; виховувати свідомого громадянина України на прикладі життя композитора, розвивати почуття патріотизму; виховувати любов до рідної землі, української пісні; розвивати естетичні смаки,популяризувати українське мистецтво; прищеплювати любов до рідної культури.

 Життєвий шлях, творча доля митця,його передчасна трагічна смерть викликають великий інтерес та захоплення у сучасної молоді, яка відкриває для себе невідомого Володимира Івасюка. Тому відзначення ювілею видатного Маестро проходило у нашій школі у два етапи. У середу, 20 березня, відбувся вечір пам’яті «Недоспівана пісня Володимира Івасюка», на якому ведучі заходу учні-восьмикласники Каламай Софія та Мигаль Іван разом із заступником директора школи з виховної роботи Газдун Оксаною Михайлівною зворушливо розповіли про життєву стежину Володимира Івасюка, яка так стрімко і несподівано обірвалася, про таланти, якими від природи був щедро обдарований молодий композитор і музикант, його  багатющу творчу спадщину, всенародну любов і шану, про  актуальність і популярність його творчості не лише в Україні, а за її межами.

Гості свята насолоджувалися мелодіями пісень геніального В.Івасюка у виконанні його творчих побратимів Василя Зінкевича, незабутнього Назарія Яремчука, Софії Ротару, самого Маестро, інших українських виконавців. Відеоматеріали, світлини, що демонструвалися на екрані, були чудовим доповненням до сказаного, що звучало з вуст ведучих на сцені. Під звуки  «Реквієму» Моцарта хвилиною мовчання було вшановано пам’ять славного українця. Заключну пісню, що звучала на вечорі пам’яті творця сучасної української естрадної пісні Володимира Івасюка, «Червона рута » весь зал виконував стоячи.

Другим етапом пошанування видатного митця української музичної культури Володимира Михайловича Івасюка стало проведення 22 березня  фестивалю «Пісня нас єднає», у якому взяли участь учні всіх класів: від наймолодших – до  найстарших. Учасники пісенного фестивалю виконували твори  незабутнього композитора і поета, бо, як відомо, Володимир Івасюк, окрім музики,написав тексти до багатьох своїх пісень. Цікавими були художні номери від класів: це пісні у виконанні окремих солістів чи гуртів, це хореографічні постановки до пісень, чи просто звучала мелодія відомої чи маловідомої пісні у виконанні учнів – вихованців Пустомитівської  школи мистецтв ( бандура - Воробець Тетяна,  8 клас,  духові інструменти  - учні 9 та 11класів ). Всі учасники разом із своїми класними керівниками ретельно готувалися до пісенного свята, тому гарно виступили зі своїми художніми номерами, за що вдячні  глядачі платили їм гарячими аплодисментами.  Сподіваюся, що і учасники,  і гості свята надовго запам’ятають відзначення у нашій школі  70 –річчя творця «Червоної рути » Володимира Івасюка, який вічно житиме у всенародній пам’яті України.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Мама! Найдорожче слово в світі Мама! Найдорожче слово в світі Опубліковано: Четвер, 30 травня 2019 День Матері в Україні відзначається в другу неділю травня. Це свято-свято вічності. Мама – найголовніша людина в житті. Скільки б гарних, добрих слів ми не говорили нашим мамам, зайвими вони не будуть ніколи. До Дня Матері у Підбірцівській ЗОШ I-III ступенів, вчитель фізичної культури Карабан Н.М. зі...

Переглядів: 859 Коментарів: 0

Відділи освіти

"Родина, родина від батька до сина…" "Родина, родина від батька до сина…" Опубліковано: Середа, 29 травня 2019 24 травня дружна класна родина 6-го гімназійного класу Наварійської ЗОШ І-ІІІ ст. - гімназії зібралася на святі "Родина, родина від батька до сина…". Увага і повага до сім'ї, до роду не приходить сама по собі. Її треба виховувати. Дитина змалку повинна усвідомлювати свою приналежність до родини, до рідного...

Переглядів: 766 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook