Період публікації:

від

до

Категорія:

Олімп збирає таланти

Опубліковано: Четвер, 13 Червня 2019 

min
max

“Роки дитинства - це насамперед виховання серця”, - так стверджував Василь Сухомлинський. Так думають і педагоги школи під Ратушею, формуючи у вихованців і потребу навчатись, і бажання духовно зростати, зокрема, готуючись та беручи участь у різноманітних мистецьких заходах. Саме такі справи утверджують і возвеличують духовність окремої людини і народу в цілому. Тому учасники Народного танцювального колективу «Юність» Яворівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 під керівництвом художнього керівника вищої категорії, Відмінника освіти  України, старшого учителя Миколи Тимофійовича Польшина є окрасою свят районного рівня, мають найвищі нагороди районного та обласного рівнів. Колектив -  учасник і дипломант міжнародних фестивалів у Болгарії, Швеції, Польщі, Німеччині, Австрії, Франції, а цього року став дипломантом ще й у Греції.

Днями вихованці «Юності» повернулись із Міжнародного фестивалю пісні і танцю  «HANIOTI - 2019», який проходив у Греції, у затишному місті Ханіоті, на одному з мальовничих півостровів Халкідіки – півострові Касандра. Галицькі танцюристи привернули до себе увагу не лише творчих колективів з Європи, але і місцевих мешканців, захопивши їх надзвичайно яскравими виступами, духом патріотизму.   

Висока виконавська майстерність колективу,колоритністьхореографічних композицій, артистичність учасників не залишили байдужими глядачів, які вітали оплесками делегацію з України під час пішої ходи вулицями фестивального міста та вигукували "Слава Україні!". Упродовж шести фестивальних днів, з 28 травня по 06 червня, вихованці вітали корінних жителів та численних туристів запальними українськими танцями: «Яворівська полька», «Краков'як», «Гуцулка» «Опришки» та «Крижачок».   

Поряд із Народним танцювальним колективом «Юність» Яворівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 у фестивалі взяли участь 12  країн, а саме: колективи із Сербії, Литви, Ізраїлю, Румунії, Грузії, Молдови,  Болгарії, Вірменії, Туреччини, Греції, Росії, Угорщини, також українські дитячі хореографічні колективи із Харкова, Івано-Франківська, Києва та Львова.

Діти здійснили подорож безкрайніми просторами та золотими пляжами до теплої, привітної, історично і культурно багатої Греції. Дорога автобусом завжди тривала, але і досить цікава. Першою зупинкою став Бєлград (Сербія), де була проведена пішохідна екскурсія. Прекрасна столиця Сербії - одне з найстаріших міст Європи, яке черпає свою насичену історію ще з давніх часів Візантійської імперії. Колоритний і дивовижний мікс східної та західної культур, живописна природна краса річок Сава та Дунай надають особливої чарівності місту. Белград - центр сербського мистецтва та архітектурної спадщини з легендарними стародавніми замками, грандіозними королівськими палацами та середньовічними фортецями. Діти вдосталь відпочили, смачно пообідали і пройшлися містом, де мали змогу купити сувеніри та все необхідне для подальшої подорожі. Увечері втомлені, але щасливі, учасники групи вирушили далі.

І от Греція, така довгоочікувана країна. Дітям дуже сподобалось Егейське море, кришталево чисте і дуже тепле. Чудова туристична інфраструктура півострова створили  усі умови для яскравого і цікавого відпочинку. Курорт Ханіоті став особливо популярний у молоді та дітей через пологе рівномірне дно, яке ідеально підходить для першого знайомства з морем, якщо вчатися плавати. Усі з максимальною користю для здоров'я проводили час: купались, засмагали, грали з м’ячем, вчилися плавати, будували замки з піску. Також проводилися різноманітні конкурси, спортивні ігри та змагання, де наш колектив відзначився і отримав медалі та дипломи за перемоги. З першого дня приїзду в молоді не було ні хвилинки вільного часу, усе було розписано до секунди, щоб встигнути оглянути якомога більше. І тільки ароматні і смачні національні страви могли нас звабити, щоб на кілька хвилин покинути пляжі Ханіоті для дегустації грецької кухні.

Не менше емоцій і приємних вражень подарували дітям відвідини відомого міста Салоніки. Візит вдався гармонійним – діти мали змогу буквально “доторкнутися” до історії та добре засвоїти її завдяки розповіді екскурсовода та учасника телевізійного шоу «Міняю жінку» п. Валіде. Зі слів гіда: «Салоніки - мальовничий курорт, розташований у затишку красивої природної затоки, чудове місце для романтичного відпочинку на морі. А приємний морський клімат створює ідеальні умови для сімейного відпочинку з дітьми будь-якого віку». А оглянути тут було що: найкрасивіша у Греції площа Аристотеля, діючий музей Біла вежа з оглядовим майданчиком, археологічний музей з рідкісними та коштовними експонатами, Камара, кріпосні стіни старого міста, університет Аристотеля - найбільший університет на Балканах, легендарна гробниця царя Філіпа, Ротонда, грандіозний Римський форум, Тріумфальна арка імператора Галерія і перлини Салоніки - Базиліка Святого Дмитра, Собор Святої Софії, Храм Святої Катерини, Церква Пророка Іллі. 

Закінчились відвідини Греції, і почався зворотній шлях додому. Повертаючись до України, незважаючи на спекотну погоду, група заїхала у столицю Угорщини  – Будапешт. Мандрівники пройшлися центром міста, відвідали визначні пам’ятки. Оглядова екскурсія дозволила ближче ознайомитись зі столицею Угорщини та оглянути кращі взірці вишуканої архітектури Золотого століття, які після об'єднання відразу трьох міст (Обуда, Буда і Пеш) опинились у Будапешті. Діти відвідали знамениті термальні купальні СЕЧЕНІ - справжній термальний рай у самому центрі Будапешта, де мали можливість скупатись  та оздоровитись у гарячих лікувальних джерелах. Любителі природи побували у величезному зоопарку Будапешта, який є одним з найкрасивіших у Європі. Задоволення отримали діти і дорослі: красива територія, доглянуті тварини. Дуже сподобався тераріум, акваріум, павільйон мавп, тигри і леви за склом.

Школа під Ратушею завжди працює на результат. Окрім змістовного та захопливого морського відпочинку, ця поїздка дозволила нам культурно і духовно збагатити дітей.

Позаду - десять прекрасних днів на морському узбережжі, хвилювання перед виступами, урочисте нагородження. Запам’яталися великі ряди різнобарвних квітів по обидва боки дороги та неймовірні лавандові плантації.

Народний художній колектив «Юність» висловлює вдячність усім, хто долучився до реалізації поїздки. Зокрема батьки, учні та вчителі складають слова особливої подяки голові Яворівської районної державної адміністрації Ігореві Самардаку та голові Яворівської районної ради Володимирові Сичаку за сприяння в організації поїздки та великий внесок у справу популяризації української пісні та танцю за межами України.      

За турботливість, опіку та ініціативність у справі організації діяльності танцювального колективу учні кажуть «Спасибі!» директору школи під Ратушею Оксані Остапівні Бамбуровій.

Учасники Народного танцювального колективу «Юність» вдячні керівнику гуртка Польшину Миколі Тимофійовичу за любов до справи, труд та самовідданість у вихованні учнівської молоді.

Організатори фестивалю та доброзичлива публіка відзначили професійність колективу та запросили для участі у такому ж заході наступного року.

Вітаємо наших дипломантів та бажаємо юним талантам творчих злетів на користь рідного Яворова, славетного золотоверхого Києва і молодої держави України! 

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook