Період публікації:

від

до

Категорія:

З легкої руки ректорів Юрія Бобала та Володимира Мельника українка Марія Музичук провела найсильнішу партію у матчі за звання чемпіонки світу з шахів (фото)

Опубліковано: Субота, 12 березня 2016 

min
max

Сьома партія матчу на звання чемпіонки світу з шахів між Марією Музичук і китаянкою Хоу Іфань була найнапруженішою і найдовшою у двобої. Тривала вона більше п'яти годин і завершилася нічиєю на 91-му ході.

Підтримати українку у цьому поєдинку прийшли два ректори – Національного університету «Львівська політехнікі» Юрій Бобало та Львівського національного університету імені Івана Франка Володимир Мельник. Вони разом із фронтменом гурту DZIDZIO Михайлом Хомою зробили перший хід у цій партії. Саме з їх легкої руки Марія Музичук провела найсильнішу партію у матчі. І хоча вона грала чорними фігурами, проте мала перевагу упродовж всього поєдинку.

«Гра була найдовшою, – прокоментував цю партію міжнародний гросмейстер Адріан Михальчишин, – але й найцікавішою. Марічка грала сильно: правильні шахи, коректні ходи. Фантастично вийшла з цейтноту, в який потрапила». Натомість її суперниця, за його словами, припускалася помилок.

На жаль, загальний рахунок матчу 4,5:2,5 очка на користь Іфань. Згідно з регламентом, матч триватиме 10 партій. У разі нічиєї за підсумками основних партій – 5:5, відбудеться тай-брейк.

За матеріалами прес-служби Національного університету «Львівська політехніка»

Немає коментарів

Схожі статті:

У Львові офіційно завершився Чемпіонат світу з шахів (фото) У Львові офіційно завершився Чемпіонат світу з шахів (фото) Опубліковано: П`ятниця, 18 березня 2016 У четвер, 17 березня, у Палаці Потоцьких, де тривав двобій за шахову корону серед жінок, відбулась офіційна церемонія закриття Чемпіонату світу. Зі словами вдячності на адресу гравців, організаторів та уболівальників турніру виступив голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка....

Переглядів: 9670 Коментарів: 0

Фізичне та патріотичне виховання

Турнір з шахів Турнір з шахів Опубліковано: Вівторок, 25 лютого 2020 Сьогодні, в опорному закладі "Рудківська СЗШ І - ІІІ ст. ім. В. Жеребного", багаторазовий призер турнірів з шахів та шашок, випускник Рудківської школи 1975 року Ярослав Йосипович Фещин провів сеанс одночасної гри на семи дошках з членами шахового гуртка "Тура", керівник гуртка Пукач І.Я. Гра виявилась...

Переглядів: 741 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook