Період публікації:

від

до

Категорія:

Бойківчанка

Опубліковано: Понеділок, 18 лютого 2019 

min
max

15лютого християни відзначають одне із 12 найголовніших церковних свят року – Стрітення Господнє. У цей день у Будинку учнівської творчості м. Трускавця відбувся п'ятий ювілейний міський конкурс «Я -бойківчанка», серед учениць 6-7 класів ЗНЗ та БУТ, який організувала та провела Наталія Білінська, керівник гуртка «Цікаве дозвілля».

У святково прибрану залу завітали батьки, вчителі та учні. Усі із захопленням спостерігали за дійством, вболівали за дівчат.

У конкурсі взяли участь 6 чарівних дівчат: Павлічко Ілона НВК «СЗШ2-гімназія» 7-В; Бобельська Юліана НВК "СЗШ2-гімназія" 6-А; Савицька Юлія НВК "СЗШ2-гімназія" 6-Г; Мацькович Василина- Вікторія НВК "СЗШ2-гімназія" 6-Б, БУТ; Біліченко Вероніка «СЗШ1», 6-Б; Попруженко Марина «Дрогобицька спеціалізована школа2» 5-В, Бут.

Оцінювали старання учасниць члени журі – Наталія Томашівська, Любов Гривняк, Христина Мінчак, Богдан Воронко.

Програма свята була дуже насиченою і цікавою.

У першому конкурсі дівчата розповідали про себе, свої захоплення та мрії.

Наступне завдання учасниці готували наперед. Кожна конкурсантка відповідно до жеребкування отримала свою пошуково- дослідницьку домашню роботу та розповідали про відомі постаті Бойківщини - Юрія Дрогобича, Івана Вагилевича, Степана Бандеру, Петра Яцика, Івана Франка.

Оригінальним був і наступний конкурс - «Стрітенський жайвір», у якому дівчата оздоблювали мастикою та присипкою напередодні випечених “жайворонків ”, вмілою презентацією..

Яскравим та артистичним був конкурс ,,Таланти твої, бойківчанко", в якому дівчата вражали суддів та глядачів хореографічним вмінням,вокалом, поезією.

Родзинкою вечора став завершальний конкурс “Бойківчанки запрошують", у якому учасниці демонстрували національні костюми . Цей показ ще раз довів, що вишиванки і наші дівчата найкраще поєднання.

Яскраві номери між конкурсами подарували глядачам Софія та Соломія Ямелинець, дует Андрій і Лілія Вовків, танцювальний колектив «Перлина».

І ось настала найхвилююча і найвідповідальніша мить цього дійства- оголошення результатів.

За оцінками суддів перемогу здобули:

І місце розділили Попруженко Марина та Біліченко Вероніка.

ІІ місце- Савицька Юлія.

Всі дівчата були красивими та незрівняними. І, хоч не всі стали переможницями, але всі отримали головне- вдячні посмішки глядачів, підтримку однокласників та друзів, гучні оплески.

Щиро вітаємо наших красунь. Бажаємо нових творчих злетів, здоров'я, хорошого настрою.

Журналісти: Олена Пікуш , Анна Гурська, гурток «Юні журналісти».

Фото Владислав та Іван Коцкуличі, ВладиславАксентійчук, Данило Татаревич, гурток «Галицька кіношкола», керівник Олег Бачинський.

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook