Період публікації:

від

до

Категорія:

Участь у «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів»

Опубліковано: Вівторок, 23 квітня 2019 

min
max

Від жовтня 2018 року Плугівський НВК І-ІІІ ст. приймає участь у «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів» – унікальній трирічній соціальній програмі, яка реалізується Центром «Розвиток КСВ» та Mondelēz International Foundation. Ця програма має на меті сприяти розвитку здорового харчування, фізичних активностей та свідомого ставлення школярів до власного здоров’я.
В рамках програми розробляються рекомендації для закладів освіти щодо реалізації активностей та створюється спільнота відповідальних закладів, що сприяють здоров’ю учнів. У Плугівському НВК відповідальними за проект були Ярошевська С. Я., Віхаста З. В. та Наливайко В. М.

Основною метою програми є набуття та засвоєння учнями нових знань про здоровий спосіб життя; популяризація раціонального харчування та концепції “здорового дизайну” рекреацій та приміщень де перебувають і харчуються діти; впровадження нових форм організації тематичного дозвілля учнів; створення спільноти закладів загальної середньої освіти, що популяризують здоровий спосіб життя.

І весь цей час педагоги намагалися з учнями втілити  в життя ідеї програми, а для цього  вони працювали у трьох напрямках: раціональне харчування, фізична активність та організація власного простору.

У напрямку раціонального харчування створювали брошури «Обираємо здорове харчування», проводили «Ярмарок дарів осені», вікторину «Здорове харчування», флешмоб «Харчуємось здорово!», трудовий десант «Малинова алея біля школи», церемонію чаювання «Вітамінний малиновий чай», конкурс коктейлів «Здоровий fresh», флешмоб «12 страв до святої вечері», презентували «Прянощі на кухні», зустрічалися з дієтологом, проводили тиждень фруктів «Один день – один фрукт», флешмоб «Мій здоровий сніданок» та приймали участь у зйомках передачі «Суботня кухня з отцем Віталієм».

У напрямку фізична активність в нас проходили змагання з легкої атлетики, недільний баскетбол (листопад – квітень), заняття в ЗМЦ   «Спорт для всіх», зустрічалися з тренером Золочівської ДЮСШ Чернишем П.С. та випускниками Плугівського НВК, які навчаються в Львівському державному університеті фізичної культури, гуляли вечірнім Львовом, їздили на екскурсію  до Коростеня – міста пам'ятників, змагалися в баскетболі,  грали в рухливі ігри на снігу, проводили квест «Стежинками здоров’я», організували велопробіг, ранкові руханки та приймали участь у змаганні з футболу «Шкіряний м'яч».

Організовуючи власний простір,  школярі моделювали власну кімнату з пластиліну, створювали дизайн цієї кімнати на ПК та  малювали на асфальті,  проводили арт-терапію «Малюнок на склі» та «Створення казкового настрою», проводили конкурс малюнків «Мій дім – моя фортеця».

І ось довгождане завершення. Фінальний звіт – подано. А тепер очікуємо результатів…

 

 

Немає коментарів

Схожі статті:

Плугівський НВК співає славу героям Плугівський НВК співає славу героям Опубліковано: Вівторок, 23 квітня 2019 І знову Плугівський НВК І-ІІІ ст. вітає дорогих гостей.  В березні у м. Львові  двох добровольців і з Золочівщини було відзначено "Лицарським Хрестом" під час культурно-просвітницького заходу “Лицарський Хрест Добровольця Львівщини»,  який проходив у Львівській філармонії.  Одним із цих добровольців...

Переглядів: 285 Коментарів: 0

Відділи освіти

Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів у Плугівському НВК Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів у Плугівському НВК Опубліковано: П`ятниця, 12 квітня 2019 Щорічно, 11 квітня світ відзначає Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів. Саме в цей день в 1945 році в’язні Бухенвальда підняли повстання проти нацистів та вибороли свою свободу й отримали шанс на життя. З нагоди Міжнародного дня визволення в’язнів фашистських концтаборів учні...

Переглядів: 225 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook