Період публікації:

від

до

Категорія:

Обласні дитячі бібліотеки Львівщини успішно провели Всеукраїнський тиждень дитячого читання

Опубліковано: Вівторок, 29 березня 2016 

min
max

Щорічно впродовж весняних шкільних канікул у дитячих бібліотеках нашої країни проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання, започаткований 1993 року. Читачі його чекають з нетерпінням. Це час, сповнений дивовижного книжкового розмаїття. Зустрічі з улюбленими письменниками, їх новими книжками, книжкові іменини, літературні подорожі, ігри та вікторини, різноманітні конкурси, театральні вистави, майстер-класи, презентації. Цього року Всеукраїнський тиждень читання проводився з 20 до 27 березня.

Про це повідомила директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Христина Береговська.

За словами Христини Береговської, в обласних бібліотеках Львова відбулося чимало цікавих заходів для дітей та юнацтва. Зокрема, з ініціативи Львівської обласної бібліотеки для дітей у всіх дитячих бібліотеках області в рамках святкування 160-річчя з дня народження Івана Франка читали казку «Лис Микита».

У Львівській обласній бібліотеці для дітей, що знаходиться у Львові за адресою вул. В. Винниченка, 1, кожен день був насичений різноманітними подіями та заходами. 22 березня в рамках проекту «Люди, що читають: літературна кав'ярня» відбулася зустріч з народним артистом України заньківчанином Янушем Юхницьким.

23 березня театр-студія «Чарівна скринька» для молодших школярів презентувала виставу «Попелюшка на сучасний лад». До Року англійської мови було приурочено огляд-ревю «Американська літературна мозаїка». Це цікава розповідь про американських письменників-ювілярів Джека Лондона, Гаррієт Бічер-Стоу та інших.

Дню театру приурочені заходи, що відбувалися у бібліотеці 24 березня – презентація книжки Вікторії Бондаренко «Сонячні світанки», а також для шкільних бібліотекарів міста літературний театр «Маска», що діє в бібліотеці, разом з учнями музичної школи № 1 ім. Кос-Анатольського підготували та провели Арт-колаж «Мистецькі варіації на тему кохання».

Заходи 25 березня проходити у бібліотеці під гаслом День Малюка. Найменші читачі бібліотеки – клуб «Аквадіти» бавилися, слухали казочки, святкували день народження іменинника Славчика. Також відбулося свято фокусів з ілюзіоністом Віктором Кочерганом.

Під час закриття тижня – 27 березня відбувся День Коміксів. Видавництво «Ірбіс-комікс» презентувало свої видання, проводили майстер-клас з малювання коміксів, розігрували призи. Також 27 березня відбулося заняття оригамі-студії «Паперові дива» та творча зустріч з Анною Зв’язок (благодійний фонд «Джерело») з юними літераторами студії «Джерельце».

Немає коментарів

Схожі статті:

В обласній бібліотеці реалізовують низку цікавих проектів для дітей та дорослих В обласній бібліотеці реалізовують низку цікавих проектів для дітей та дорослих Опубліковано: Середа, 23 березня 2016 Днями стартував Всеукраїнський тиждень дитячого читання, що проходить одночасно у всіх бібліотеках країни. У Львівській обласній бібліотеці, зокрема, розпочали реалізацію проекту «Люди, що читають: літературна кав’ярня». Також заклад пропонує дорослим та дітям ще багато цікавих літературно-мистецьких...

Переглядів: 8339 Коментарів: 0

Проекти, програми, акції

Розпочався Всеукраїнський тиждень дитячого читання Розпочався Всеукраїнський тиждень дитячого читання Опубліковано: Вівторок, 20 березня 2018 19 березня у Львівській обласній бібліотеці для дітей розпочався Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Традиційно наприкінці березня в усіх книгозбірнях України проходить такий тиждень. Під час нього у бібліотеці ще активніше вируватиме життя і відбуватиметься багато цікавих заходів – презентацій,...

Переглядів: 447 Коментарів: 0

Виховання
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook