Період публікації:

від

до

Категорія:

Cемінар «Актуальні питання викладання правознавства у 9 класах ЗЗСО в умовах правової реформи в Україні»

Опубліковано: Середа, 22 травня 2019 

min
max

22 травня 2019 р. юридичний факультет Львівського національного університету імені Івана Франка гостинно зустрічав учителів основ правознавства області в рамках спільного з ЛОІППО семінару «Актуальні питання викладання правознавства у 9 класах ЗЗСО в умовах правової реформи в Україні». У цікавих та змістовних виступах доповідачів було окреслено важливі змістові та методичні підходи до викладання основ правознавства.

Так, Володимир Бурак (к. ю н., доцент ЛНУ ім. І. Франка) наголосив на нових підходах до викладання трудового права. Натомість, Олександр Марін (к. ю н., доцент ЛНУ ім. І. Франка) зосередив увагу учасників семінару на змінах до Кримінального кодексу України та їх впливі на зміст викладання предмету «Основи правознавства» в школі.

В ході семінару викладач КСО Ігор Гусаков торкнувся низки важливих аспектів щодо втілення компетентнісного підходу до вивчення правознавства у ЗЗСО. Йшлося, зокрема, про впровадження наскрізної змістової лінії  «Громадянська відповідальність» при вивченні правознавства, а також було акцентовано на можливостях Інтернету щодо вивчення законодавчих новацій.

Одним із ключових меседжів семінару стала новина про те, що ціла низка правових новацій (зокрема, змін до кримінального права щодо кримінальних проступків, які набувають чинності з 1 січня 2020 р.) вже знайшли своє фахове змістове та методичне вираження на сторінках підручника «Правознавство. Профільний рівень: підручник для 11 класу закладів загальної середньої освіти», підготованого авторським колективом вчителів та науковців Львова, Тернополя та Черкас, під керівництвом Ірини Васильків(ст. викладача КСО). З електронною версією цього підручника невдовзі можна буде ознайомитися на сайті Інституту модернізації змісту освіти (ІМЗО),  а замовити друковану версію на сайті видавництва «Астон».

Загалом семінар пройшов у доброзичливій атмосфері. А вчителі, долучені до цього заходу, наголошували, що інформація, отримана в ході семінару, однозначно стане у нагоді при плануванні дидактичних підходів до викладання основ правознавства у 2019-2020 навчальному році.

Щира подяка адміністрації юридичного факультету ЛНУ ім. І. Франка за створення гарних умов для проведення семінару.

Немає коментарів

Схожі статті:

Відбувся ІІІ обласний етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з правознавства Відбувся ІІІ обласний етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з правознавства Опубліковано: Субота, 26 січня 2019 26 січня 2019 р. на базі юридичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка у співпраці з Комунальним закладом  Львівської обласної ради «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» було проведено ІІІ (обласний) етап Всеукраїнської учнівської олімпіади...

Переглядів: 302 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

На базі фізичного факультету ЛНУ ім. І.Франка відбувся ІІ тур (1/4 фіналу) обласного конкурсу "Секрети знайомих предметів" з фізики в межах проекту "KavysЯ" На базі фізичного факультету ЛНУ ім. І.Франка відбувся ІІ тур (1/4 фіналу) обласного конкурсу "Секрети знайомих предметів" з фізики в межах проекту "KavysЯ" Опубліковано: Середа, 14 листопада 2018 На пропозицію Комунального закладу Львівської обласної ради «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти», з метою професійного розвитку педагогічних працівників, формування у школярів морально-естетичних цінностей та екологічної культури шляхом залучення їх до експериментально-дослідницької...

Переглядів: 708 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook