Період публікації:

від

до

Категорія:

Сьогодні Україна та світ відзначають»: інформаційний щоденник Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки

Опубліковано: Субота, 17 серпня 2019 

min
max

17 серпня виповнилося 55 років від дня народження Андрія Вікторовича Кузьменка (1968-2015) – культового українського співака, письменника, телеведучого, продюсера, актора; лідера гурту «Скрябін».

Народився 17 серпня 1968 року у Львівській області, в містечку Новий Розділ в родині вчительки музики та інженера. Саме завдяки мамі майбутня зірка стала займатися музикою, а згодом закінчив музичну школу по класу фортепіано.

У 1983 році Кузьма почув по третій програмі польського радіо передачу «Вся ця доля», де прозвучала шотландська група The Exploited, яка захопила його і назавжди змусила полюбити панк-музику. Тоді у нього відкрилося друге дихання, і він вирішив поширювати панк серед молоді. Так з'явилася група «Ланцюгова реакція». Для репетицій групи використовувався актовий зал школи, де навчався Кузьма.

Навчався у Львівському медінституті і мав всі шанси стати стоматологом, чого дуже хотіли батьки артиста. Проте самому Андрію ця професія абсолютно не подобалася, і він активно продовжував займатися музикою.

Вже через рік Кузьма познайомився з Володимиром Шкондою, з яким мав подібні смаки. Спочатку вони тільки слухали музику, а пізніше стали її грати. Володя був гітаристом, Кузьма грав на піаніно. Цю групу Кузьма вважає першим етапом появи «Скрябіна».

У 1987 році він написав пісні «Lucky Now», «Brother», «Да то уже есть».

Точкою відліку для гурту «Скрябін» стало прийняте 29 червня 1989 року спільне рішення учасників групи записати композицію «Feel the Pain» та її україномовний варіант – «Чуєш Біль».

Історія життя Кузьми в подальшому була тісно пов'язана з групою «Скрябін».

У 2000 році Кузьма став ведучим власного хіт-параду «Гаряча сімка», який проіснував до 2002 року.

У 2006 році Кузьменко проявив себе як талановитий письменник після видання його власної книги-автобіографії «Я, Побєда і Берлін». Вона мала шалену популярність, кілька разів перевидавалася.

У 2008 році створив групу «Пающіє труси».

У 2009 році став першим учителем групи DZIDZIO.

У Кузьми залишилася дружина Світлана, художниця за фахом. З нею артист одружився у 1994 році. У 1997 році у них народилася донька Марія-Барбара.

Нагадаємо, Кузьма «Скрябін» був за кермом під час трагічної ДТП, його пасажирка вижила. Водій вантажівки, з якою зіткнувся співак, не постраждав.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

«Сьогодні Україна та світ відзначають»: інформаційний щоденник Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки «Сьогодні Україна та світ відзначають»: інформаційний щоденник Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки Опубліковано: Понеділок, 06 квітня 2020 06.04 – 537 роки від дня народження Рафаеля Санті (1483-1520).  Італійський живописець, графік, скульптор і архітектор епохи Відродження. Народився Рафаель 6 квітня (за деякими джерелами 28 березня) 1483 в Урбіно, Італія. Перше навчання художній майстерності проводив його батько – Джованні Санті....

Переглядів: 4391 Коментарів: 0

Науково-педагогічна бібліотека - освітянам

«Сьогодні Україна та світ відзначають»: інформаційний щоденник Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки «Сьогодні Україна та світ відзначають»: інформаційний щоденник Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки Опубліковано: Неділя, 05 квітня 2020 05.04 – 432 роки від дня народження Томаса Гоббса (1588-1679). Англійський філософ. Майбутній мислитель з’явився на світ 5 квітня 1588 року в південно-східному графстві Англії, біля містечка Мальмсбері, в родині сільського священика. Початкову освіту він здобув у парафіяльній школі, яку відвідував...

Переглядів: 4343 Коментарів: 0

Науково-педагогічна бібліотека - освітянам
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook