Період публікації:

від

до

Категорія:

Круглий стіл учасників проекту «Центру вітражного мистецтва» на базі ДНЗ «Львівське ВПХУ»

Опубліковано: Понеділок, 19 серпня 2019 

min
max

16 серпня відбувся круглий стіл учасників проекту згідно гранту Українського культурного фонду за програмою Н.О.Р.Д. – освітні програми № 82551, «Створення центру вітражного мистецтва на базі ДНЗ «Львівське ВПХУ» для збереження та розвитку культурної спадщини українського вітражу».

Проект триває з 8 серпня по 8 листопада та передбачає підвищення компетентностей підлітків та дітей загальноосвітніх шкіл в області мистецтва вітражу, культурної спадщини Львова та Західного регіону.

Керівник проекту Криворучко К.В. та координатор проекту Голуб І.М. привітали усіх учасників з початком роботи, окреслили основні стратегічні напрями, озвучили робочий план та конкретні вимоги до проведення усіх заходів згідно робочого плану.

Наставники допрофесійної підготовки учнів Дуфанець О.О., Гринишин Г.В. представили поурочно-тематичний план проведення навчально-практичних занять. Обговорили очікувані кінцеві результати та які професійні навички і освоєння технологічних моментів в роботі згідно курсу навчання. Підняли також питання основних вимог до рівня підготовки учнів при відборі слухачів: особисті якості, художній смак та творчі здібності, учень може не мати художньої підоснови, проте якщо він виявляє терпіння, витривалість і високу зацікавленість до створення вітражних композицій – наставники йому в цьому допоможуть. Згідно програми курсу учні також опанують знання з кольорознавства, основ композиції, історії вітражного мистецтва тощо.

Координатор проекту Голуб І.М. та креативний менеджер Семанів Х.І. визначили інформаційне та рекламне забезпечення проекту протягом його реалізації. Продемонстрували онлайн-макет дизайну веб-сайту Центру вітражного мистецтва, який наповнений інформацією, та 22 серпня відбудеться запуск веб-ресурсу в мережі Інтернет.

Виконавець бухгалтерського обліку Щипанська Г.М. висвітлила економічну складову частину проекту та разом ыз керівником та координатором проекту представили перелік пріоритетних витрат (обладнання та матеріали, рекламні засоби, навчально-методичне забезпечення тощо).

Експерти по моніторингу проекту Копельчак М.П. та Якимович Т.Д. визначили критерії внутрішнього моніторингу якості виконання програми допрофесійної підготовки та як буде проходити контроль досягнень індикаторів проекту.

Юридичний радник Осипович В.М. спрогнозував можливі напрями взаємодії з державними та приватними партнерами на місцевому рівні після завершення терміну реалізації проекту згідно гранту.

Отже, в результаті обговорення ключових питань по реалізації проекту були визначені основні цілі роботи:

  • Затвердження поурочно-тематичного плану допрофесійної підготовки учнів 8-9 кл. вітражної справи, відбір учасників та підготовка майстерень до початку занять.
  • Рекламна та інформаційна співпраця по реалізації проекту з представниками ЗМІ.
  • Запуск веб-сайту Центру.
  • Моніторинг проекту протягом реалізації, короткострокових та довгострокових результатів, кількісних та якісних показників.

Немає коментарів

Схожі статті:

Творчість для людей літнього віку Творчість для людей літнього віку Опубліковано: Середа, 16 жовтня 2019 10 жовтня у Центрі вітражного мистецтва на базі ДНЗ «Львівське ВПХУ» відбувся майстер-клас «Розпис по склі вітражними  фарбами» для людей літнього віку. Творчий захід приурочений до Міжнародного дня людей похилого віку (англ. International Day of Older Persons) – проголошений 50 сесією Генеральної...

Переглядів: 645 Коментарів: 0

Профтехосвіта

Відбудеться теоретично-практична конференція «Культурна спадщина вітражного мистецтва Західної України» Відбудеться теоретично-практична конференція «Культурна спадщина вітражного мистецтва Західної України» Опубліковано: П`ятниця, 06 вересня 2019 26-27 вересня відбудеться теоретично-практична конференція «Культурна спадщина вітражного мистецтва Західної України». Захід пройде у рамках фінансового гранту Українським культурним фондом – проекту «Створення центру вітражного мистецтва на базі ДНЗ «Львівське ВПХУ» для збереження та розвитку культурної...

Переглядів: 787 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook