Період публікації:

від

до

Категорія:

Зоре, моя вечірняя...

Опубліковано: Понеділок, 25 березня 2019 

min
max

Зоре, моя вечірняя,

Зійди над горою,

Поговорим тихесенько

в неволі з тобою…

                    Т.Г.Шевченко

В історії кожного народу є імена, які він свято береже у своїй пам’яті і з великою любов’ю та повагою передає з покоління в покоління. Є таке ім’я і у нашого народу – Тарас Шевченко.

19 березня в Бориславській ЗСШ-інтернаті відбулось дійство, присвячене 205-річниці від дня народження Кобзаря. Свято підготували та провели педагог-організатор Мельник Г.Є. та вчитель початкових класів Пехів Р.Т.

Учні 4 класу декламували поезію Т. Шевченка «Садок вишневий коло хати», «Зоре моя вечірняя…», представили події із життя митця, співали пісні на слова та  про поета. Роксолана Тарасівна прочитала поему  «Сон», «Вітер з гаєм розмовляє», учениця 9 класу -  «Мені тринадцятий минало…»

На свято були запрошені викладачі та студенти Дрогобицького державного музичного коледжу імені В. Барвінського. Глядачі мали змогу насолоджуватися класичною музикою у виконанні ансамблю скрипалів, керівник Максимова О.І. Родзинкою свята було звучання твору, який об’єднав двох митців Л.Бетховена «Місячна соната» та Т.Шевченка «Зоре, моя вечірняя»  у виконанні викладача ДДМК  ім.В.Барвінського  Н.М. Цигилик – Чумак. Вчитель початкових класів Галишин О.І. прочитала напам’ять «Утоплену» поета під супровід музики М.Скорика, а вчитель музичного мистецтва  Міняйло О.І. - «Розрита могила».  

Не можливо уявити Шевченківських днів без звучання бандури. Студенти коледжу супроводжували виконання поезій грою на бандурі.

На завершення свята   у  залі була проведена вікторина, учні ділилися цікавими фактами про «Кобзар»  та творчість знаменитого українського письменника та маляра --  Тараса Григоровича Шевченка.

Поезія, музика, малюнки ще раз довели, що мистецтво – найкращий педагог. Життя повниться гарними подіями. Всі одержали порцію щастя.

 

Немає коментарів

Схожі статті:

«Прощавай початкова школо». «Прощавай початкова школо». Опубліковано: Вівторок, 04 Червня 2019 В Бориславській ЗСШ-інтернат відбулося свято  «Прощавай початкова школо», яке підготувала та провела вчитель  Пехів Роксолана Тарасівна. Учні 4-го класу прощалися з початковою школою. Роксолана Тарасівна разом з учнями декламували вірші, до яких були  створені відео, Шрібак Мар'яна разом з класним...

Переглядів: 801 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

«Мово рідна,слово рідне!» «Мово рідна,слово рідне!» Опубліковано: Вівторок, 26 лютого 2019 Найбільше і найдорожче добро в кожного народу - це його мова.                              Панас Мирний 21 лютого у Бориславській санаторній школі- інтернат I-III ст. вчителі  української мови та літератури Думич М. М. і Онишко І. Я. за допомогою вчителя музичного мистецтва Міняйло О. І. провели...

Переглядів: 314 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook