Період публікації:

від

до

Категорія:

Відбулося засідання робочої групи з питань підготовки висококваліфікованих робітників для будівельної галузі (фото)

Опубліковано: Вівторок, 23 травня 2017 

min
max

У вівторок, 23 травня, у приміщенні департаменту освіти і науки облдержадміністрації відбулася зустріч робочої групи щодо аналізу навичок у секторі будівництва у Львівській області з точки зору багаторівневого державного управління у сфері професійно-технічної освіти.

Відкриваючи зустріч, директор департаменту Любомира Мандзій зазначила, що робоче засідання присвячене важливому на сьогоднішній день аспекту – професійно-технічній освіті в контексті її реформи та децентралізації в Україні.

Любомира Степанівна висловила вдячність представникам Європейського фонду освіти за те, що обрали Львів базовим регіоном для реалізації даного проекту, та закликала учасників зустрічі до конструктивного діалогу.

Спеціаліст із регіонального розвитку Піріта Вуорінен під час свого виступу зазначила, що метою візиту до Львова є проведення аналізу потреб у навичках у секторальному та територіальному вимірі у Львівській області у співпраці із департаментом освіти і науки Львівської облдержадміністрації на регіональному рівні та з Міністерством освіти і науки України.

Аналіз потреб у навичках покращить розуміння того, як змінюються ці потреби, та перспектив їхнього подальшого розвитку. Він почне розплутувати складний комплекс відповідей на запитання на зразок того, як краще розвивати людський капітал і навички на місцевому рівні, щоб вони позитивно впливали на територіальну спроможність до інновацій, продуктивності, конкурентоздатності, підприємництва, довгострокової стійкості місцевих підприємств і робочих місць. Збір даних для аналізу дасть можливість уникнути оманливих припущень. Сам процес дослідження та отримані об’єктивні дані буде використано для того, щоб подолати бар’єри у комунікації там, де вони існують, та побудувати співпрацю між зацікавленими сторонами заради досягнення спільних цілей на територіальному рівні. «Результати цього дослідження дадуть можливість Європейській освітній фундації використовувати цю інформацію у своїх програмах підтримки процесу реформи децентралізації професійно-технічної освіти в Україні», - наголосила Піріта Вуорінен.

Також результати аналізу використовуватимуться і для того, щоб переглянути роль, склад, функції та обов’язки регіональних рад із професійно-технічної освіти. Зокрема, регіональним радам із професійно-технічної освіти буде потрібно передбачити та вирішити проблеми задоволення попиту на кваліфікованих робітників та добору відповідного персоналу із числа випускників освітніх та навчальних закладів на територіальному рівні.

Директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Львівській області Володимир Бобко поінформував, що Львівщина – одна з перших областей, яка почала впроваджувати інноваційні технології галузі будівництва у навчальний процес. Відповідно рівень підготовки учнів істотно зріс.

Голова Асоціації будівельників «Будіндустрія» Ростислав Вороновський зазначив, що однією з проблем будівельної галузі є відтік спеціалістів закордон. Тому необхідно налагодити комунікацію між роботодавцями та учнями.

Також у межах робочої зустрічі відбулася презентація попереднього варіанту методології та анкети опитування для аналізу потреби у професійних навичках у секторі будівництва.

Немає коментарів

Схожі статті:

Львівщина співпрацюватиме з литовською компанією «JOSTRA» у сфері освіти Львівщина співпрацюватиме з литовською компанією «JOSTRA» у сфері освіти Опубліковано: Вівторок, 23 жовтня 2018 22 жовтня голова Львівської ОДА Олег Синютка зустрівся із представниками литовської компанії «JOSTRA». Очільник Львівщини подякував бізнес-делегації за підтримку Литвою України і наголосив на важливості реалізації спільних проектів, зокрема у сфері освіти. «В 35 закладах з 50 щонайменше за однією...

Переглядів: 688 Коментарів: 0

Департамент освіти і науки

Львівщина співпрацюватиме із литовськими експертами у проекті «Досвід Литви для України – нові можливості співпраці з ЄС» Львівщина співпрацюватиме із литовськими експертами у проекті «Досвід Литви для України – нові можливості співпраці з ЄС» Опубліковано: Середа, 26 вересня 2018 Сьогодні, 26 вересня, голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка зустрівся із литовськими експертами проекту «Досвід Литви для України – нові можливості співпраці з ЄС», аби узгодити напрями подальшої співпраці. Очільник області подякував гостям за підтримку України у її боротьбі за територіальну...

Переглядів: 549 Коментарів: 0

Проекти, програми, акції
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook