Період публікації:

від

до

Категорія:

Тиждень безпеки дитини

Опубліковано: Вівторок, 23 травня 2017 

min
max

У сім’ї та дошкільному закладі формуються перші уявлення про навколишній світ,небезпеку,яка підстерігає дітей на кожному кроці,правила,яких потрібно дотримуватися,щоб уникнути загрози.

З 15  по 19 травня 2017 року в ДНЗ «Берізка» с. Липівка пройшов Тиждень Безпеки дитини.

Основний зміст Тижня безпеки реалізувався через систему знань, введених до розкладу навчально-виховної роботи відповідно змістових ліній розвитку, як частина занять, як елемент індивідуальної роботи, під час режимних моментів, прогулянок.

Понеділок 15 травня. Тема дня: «День довкілля».

Проводилася бесіда «Поведінка при стихійних лихах», розв’язувалися ігрові ситуації «Як би ти вчинив?»,проводи лилася сюжетно – рольова гра «Пожежники» ,рухливі ігри  «Рибаки та рибки», «Мисливці та зайці»;в різновіковій групі

«Пізнайко» була проведена екскурсійна подорож – гра «Перші кроки до природи»(підготувала вихователь Сидорчук Л.М.). Діти ознайомились із небезпечними предметами довкілля,які колють,ріжуть,обпікають,уражають електричним струмом,якими можна отруїтися. Вчили дошкільнят бути уважними,берегти своє здоров’я. В старшій групі

«Сонечко» відбулося заняття «Небезпека в природі» (підготувала вихователь Стецик Н.А.) , під час якого закріплювалися, з дітьми, правила поведінки під час грози,ігор з піском,правила поведінки на спортивному майданчику,в лісі,навчали дітей бути обачними,піклуватись про своє здоров’я,виховували дружелюбність,любов до природи. На занятті з малювання «Регулювальник» дошкільнята збагатили своє уявлення про правила дорожнього руху та працю регулювальника та водія,закріпили знання технічних прийомів роботи кольоровими олівцями. Малюнки вийшли яскравими та дотепними.

Вівторок 16 травня. Тема дня: «День здоров’я».

Проводилася бесіда  «Що таке здоров’я» , дидактична гра «Можна – не можна»,сюжетно-рольова гра «Аптека»,рухливі ігри з м’ячем « Їстівне - не їстівне»,діти разом з вихователями працювали на городі біля садка. На занятті старшої групи «Сонечко» з розвитку мовлення на тему  «Про смачну та здорову їжу» (вихователь Стецик Н.А.)діти закріпили знання про корисні для здоров’я продукти,з’ясували ,що стан організму залежить від якості харчування;училися складати розповіді за репродукцією картини Є. Білокур «Сніданок» та з власного досвіду.

Середа 17 травня Тема дня : «Вогонь – друг, вогонь – ворог».

Діти старшої групи ознайомилися з кутком протипожежної безпеки,відбулися бесіди «Я вдома сам», «Вогонь-злий,вогонь – добрий»,діти різновікової групи переглянули лялькову виставу «Кицін дім».

На занятті старшої групи «Сонечко» з аплікації на тему «Машини спеціального призначення»(вихователь Стецик Н.А.) діти удосконалювали знання про спеціальний вид транспорту – «служби порятунку»,вчилися розрізняти і називати ці машини,закріпили різноманітні прийоми вирізування,акуратного наклеювання. В різновіковій групі «Пізнайко» пройшло заняття на тему «Сірник – не іграшка»(вихователь Сидорчук Л.М.),на якому діти ознайомилися із правилами протипожежної безпеки,познайомилися з роботою пожежної машини.

Четвер 18 травня Тема дня: «Правила дорожнього  руху»

Діти старшої групи , під час заняття «Я катаюсь на велосипеді,самокаті» (вихователь Гузій І.Р.),

дізналися про те,що не можна влаштовувати ігри і розваги на проїжджій частині вулиці,вивчили правила поведінки під час катання на велосипеді,самокаті,вчились розрізняти дорожні знаки,а також закріпили знання про правила дорожнього руху та призначення світлофора;вчились бути відповідальними за власне здоров’я. На прогулянці закріпили набуті знання під час гри «Світлофор». Діти різновікової групи отримали «Поради від Світлофорчика» (вихователь Сидорчук Л.М.) про правила дорожнього руху,дорожні знаки ,бережного поводження на вулиці.

П’ятниця 19 травня. Тема дня: « Допоможи собі та другові».

Діти старшої групи дізналися про правила надання першої допомоги,а з дітками різновікової групи була проведена бесіда «Чистота та гігієна». Відбулася сюжетно-рольова гра «Лікар Айболить».

Підготовлена виставка малюнків на тему «Безпека життя дитини».

В рамах «Тижня безпеки дитини» було проведено навчання з евакуації вихованців і працівників ДНЗ( відповідальна - вихователь Стецик Н.А.). Підведені підсумки ТБД.

Вся робота з дошкільнятами була спрямована на те,щоб вони осягнули й засвоїли головні правила безпечної поведінки в навколишньому середовищі;усвідомлення цінності власного життя та здоров’я.

Немає коментарів

Схожі статті:

 Міжнародний день рідної мови у ЗДО "Берізка" Міжнародний день рідної мови у ЗДО "Берізка" Опубліковано: Неділя, 23 лютого 2020 Найбільший і найцінніший скарб кожного народу - це його мова, ота жива схованка людського духу. Наша мова- це той дар , з якого виростаємо й завдяки якому маємо велике право та гордість називатися українським народом. 21 лютого ми відзначали Міжнародний день рідної мови. З метою розширити і поглибити...

Переглядів: 850 Коментарів: 0

Відділи освіти

Акція "Тату, почитай мені!" продовжується Акція "Тату, почитай мені!" продовжується Опубліковано: Неділя, 23 лютого 2020 ЗДО "Берізка" знову запрошує батьків на акцію "Тату, почитай мені!" Дітки із задоволенням слухають казку, яку читає не вихователь, а рідний татусь або мама. Це найпрекрасніше , коли дитина пишається своїми батьками, коли її переповнює гордість за свого тата.

Переглядів: 862 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook