Період публікації:

від

до

Категорія:

Учні Львівського ВПХУ посіли призові місця на Міжнародному конкурсі-фестивалі «Смарагдові витоки» (фото)

Опубліковано: Четвер, 25 травня 2017 

min
max

Упродовж 19-21 травня у м. Мукачево відбувся Х Міжнародний дитячо-юнацький фестиваль народного мистецтва «Смарагдові витоки». Захід зібрав понад 500 учасників з різних куточків країни. Учні ДНЗ «Львівське ВПХУ» взяли участь у конкурсах та зайняли призові місця.

Фестиваль проводився у формі творчих виступів колективів та окремих виконавців у різних номінаціях. Львівське вище професійне художнє училище було представлене у вокальному конкурсі, образотворчому та декоративно-ужитковому мистецтві.

Урочисте відкриття фестивалю відбулося на Площі Кирила та Мефодія, куди всі учасники у вишиваних строях вирушили колоною. Учасників та гостей привітали представники місцевої влади та організатори конкурсу. Святкова концертна програма, що включала виступи хореографічних колективів учасників фестивалю, відзначилася колоритністю та барвистістю, як і саме Закарпаття.

20 травня, основний конкурсний день, було сповнене безліччю емоцій, адже усі конкурсанти представляли свої твори мистецтва у Парку Перемоги. Творча виставка робіт декоративно-ужиткового мистецтва ДНЗ «Львівське ВПХУ» презентувала вітраж, валяння, батик, витинанки, писанкарство, а учасники конкурсу мали змогу переконати відвідувачів у красі свого ремесла, коли виконували майстер-класи. По чотири живописні та графічні роботи у галузі образотворчого мистецтва представили двоє учениць училища, які виконували свою п’яту конкурсну роботу в парку та зображували чудовий краєвид на місто, річку, гори. Представниця від училища в номінації вокал виконала дві пісні під час конкурсної програми. Оцінювало роботи компетентне журі, яке аналізувало твори за різними параметрами та зазначило всі переваги, недоліки та побажання під час обговорення конкурсу наприкінці дня.

21 травня відбувся гала-концерт кращих учасників фестивалю та офіційне нагородження переможців. Учні ДНЗ «Львівське ВПХУ» привезли такі нагороди:

  • І місце – Образотворче мистецтво – Данилова Надія;
  • ІІ місце – Образотворче мистецтво – Ковалів Софія;
  • І місце – Декоративно-ужиткове мистецтво (Витинанка) – Решетнік Юрій;
  • І місце – Декоративно-ужиткове мистецтво (Батик) – Підлісна Софія;
  • І місце – Декоративно-ужиткове мистецтво (Вітраж) – Антонюк Оксана;
  • ІІ місце – Декоративно-ужиткове мистецтво (Вітраж) – Павлик Анна;
  • ІІ місце – Декоративно-ужиткове мистецтво (Валяння) – Гайвась Анастасія;
  • ІІ місце – Декоративно-ужиткове мистецтво (Писанкарство) – Мариняк Анастасія;
  • ІІІ місце – Вокал – Войціцька Анета.

Керівники конкурсантів від училища, а саме: Обнявка Н.М., Турчиняк Н.В., Погребняк О.С., Жежнич Т.Я., Ясінська С.М. та Литвинюк О.А. отримали подяки за високі професійні досягнення та вагомий внесок у розвиток народного мистецтва.

Задоволені нагородами, втомлені й щасливі від знайомства із чудовим містом Мукачевом та його видатними місцями, натхненні зустріччю з привітними мукачівськими людьми та такими різнобарвними представниками усіх регіонів України, повернулися учасники фестивалю.

Немає коментарів

Схожі статті:

На Львівщині пройде Всеукраїнський фестиваль-конкурс народної та сучасної хореографії «Весняний первоцвіт – 2020» На Львівщині пройде Всеукраїнський фестиваль-конкурс народної та сучасної хореографії «Весняний первоцвіт – 2020» Опубліковано: П`ятниця, 28 лютого 2020 21 березня у м. Новий Розділ відбудеться VІ Всеукраїнський фестиваль-конкурс народної та сучасної хореографії «Весняний первоцвіт – 2020». Організаторами фестивалю виступає Львівське обласне відділення Національної хореографічної спілки України, Молодіжно-дитяча організація «Майбутнє дітям» за сприяння...

Переглядів: 743 Коментарів: 0

Конкурси, олімпіади

Учні НРЦ  «Левеня» на 42-му міжнародному багатожанровому фестивалі-конкурсі «Танці з Карпатами 2020» Учні НРЦ «Левеня» на 42-му міжнародному багатожанровому фестивалі-конкурсі «Танці з Карпатами 2020» Опубліковано: Середа, 22 січня 2020 Січень 2020 року розпочався для вокального ансамблю «Левенята» Комунального закладу Львівської обласної ради "Навчально-реабілітаційний центр "Левеня" прекрасним виступом на 42-му міжнародному багатожанровому фестивалі-конкурсі «Танці з Карпатами 2020». В рамках фестивалю відбувся гала-концерт на...

Переглядів: 596 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook