Період публікації:

від

до

Категорія:

НАЗЯВО починає роботу: погоджено перший стандарт вищої освіти

Опубліковано: Четвер, 08 Червня 2017 

min
max

Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти погодило новий стандарт вищої освіти для спеціальності «Кібербезпека». У ньому виписано, чому мають навчатися та що в результаті вміти випускники за цією спеціальністю після закінчення бакалаврату.

Стандарт був розроблений підкомісією сектору вищої освіти Науково-методичної ради МОН та вже пройшов інші необхідні погодження.

В агенції висловили низку зауважень та пропозицій до змісту і тексту стандарту, але загалом відзначили, що його основні терміни та структура відповідають вимогам.

«Те, що НАЗЯВО погодило нам перший стандарт, є дуже важливим, адже свідчить про реальне включення агентства в роботу. На це чекала вся освітянська спільнота України. Сподіваюся, що їхня робота буде плідною та ефективною, і вже найближчим часом агентство повноцінно долучиться до процесу забезпечення якості вищої освіти», - відзначив перший заступник Міністра освіти і науки України Володимир Ковтунець.

Після погодження агентством робота з затвердження стандарту вийшла на фінішну пряму – нині вже підготовлено відповідний проект наказу. Таким чином «Кібербезпека» стане першим затвердженим стандартом бакалаврського рівня. Передбачається, що його буде введено в дію з 2017-18 навчального року.

«Нині, в умовах російської агресії, ми досить гостро відчуваємо потребу в фахівцях з кібербезпеки. Затвердження нового стандарту дозволить нам готувати спеціалістів високого рівня, готових застосовувати здобуті знання у реальних умовах та реагувати на виклики часу. Для цього також буде розроблено типову освітню програму», - підкреслив Володимир Ковтунець.

Він додав, що підготовка фахівців зі спеціальності «Кібербезпека» має відбуватися в тісній співпраці академічного середовища та компаній-роботодавців.

Джерело: офіційний сайт МОН

Немає коментарів

Схожі статті:

Лілія Гриневич: Привабити студентів та зупинити їх відтік можна лише якістю вищої освіти, яка зростає Лілія Гриневич: Привабити студентів та зупинити їх відтік можна лише якістю вищої освіти, яка зростає Опубліковано: Четвер, 01 лютого 2018 Головна мета реформування системи вищої освіти – забезпечення якості освіти. Про це повідомила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час виступу на засіданні розширеної Колегії МОН 26 січня 2018 року. Вона зазначила, що попри значну проблему з фінансуванням, це не єдина і не ключова причина...

Переглядів: 478 Коментарів: 0

Вища освіта

Упродовж цього року МОН планує затвердити якісно нові стандарти вищої освіти: 120 для бакалаврів, 80 – магістрів і 50 – докторів філософії Упродовж цього року МОН планує затвердити якісно нові стандарти вищої освіти: 120 для бакалаврів, 80 – магістрів і 50 – докторів філософії Опубліковано: Вівторок, 17 січня 2017 Про це повідомив директор департаменту вищої освіти МОН Олег Шаров під час обговорення проекту Середньострокового плану пріоритетних дій Уряду до 2020 року щодо забезпечення якості вищої освіти. За його словами, робота над створенням стандартів розпочалася ще в листопаді 2015-го. Наразі кількість...

Переглядів: 986 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook