Період публікації:

від

до

Категорія:

Екскурсія на батьківщину Івана Франка та зоопарк «Лімпопо»

Опубліковано: Вівторок, 20 Червня 2017 

min
max

Нещодавно учні літнього оздоровчого табору «Джура» Балицького НВК Шегинівської об'єднаної територіальної громади на чолі з начальником табору Реведжук Г. М. та вихователями відвідали чудовий зоопарк «Лімпопо» у Меденичах.  Це перший і на даний час єдиний зоопарк у Львівській області. Тут проживає більше, ніж 300 тварин, що представляють сотні різних видів світової фауни. Гордістю зоопарку є одна з найбільших в Україні колекцій диких котів. Серед них виділяється білий лев на ім’я Шейх. Особливої уваги заслуговує також білий тигр і чорна пантера, що граційно рухаються по вольєру, грають мускулами і аж випромінюють небезпеку.

Найбільше увагу привертають мавпи. Не можливо без посмішки дивитись на павіанів та гамадрилів. По розфарбованому «запорожці» весело скачуть маленькі мавпенята.

 Є тут і невеличке озеро, де плавають чорні лебеді й пелікани. Багато кліток із птахами — від папуг до страусів. Можна побачити також дикобразів.

 Є тут і загони зі свійськими тваринами, характерними як для наших широт так і екзотичні.

 Крім численних вольєрів у «Лімпопо» працює кафе та ігровий майданчик, де учні змогли відпочити, випити квас та покуштувати смачних страв після прогулянки по зоопарку. Після відвідин "Лімпопо" учні отримали море вражень та задоволення від побаченого. А безпосереднє знайомство з його жителями залишило у їхньому серці багато прекрасних та незабутніх вражень.

 А також учні відвідали музей-садибу Івана Франка в селі Нагуєвичі. Розповідь екскурсовода п. Лілії була цікавою та змістовною. І ще раз нагадала усім про основні моменти з життя та творчості Івана Франка. Діти з цікавістю розглядали садибу батьків письменника та давні речі побуту, посуд, одяг, зібрані із села Нагуєвичі та навколишніх сіл. Найцінніші експонати – материне дзеркало, мисник і колиска, у якій колихались діти Якова Франка.                                                                                            

У музеї юні туристи оглянули експозицію про дитячі роки письменника та навчання у Дрогобичі, чим збагатили свої знання про славного земляка. А також дізнались про Золоту книгу пошани, в яку заносились прізвища найкращих учнів – не за алфавітом, а за рівнем знань. І в кожному класі І. Франко був першим. Учні були вражені скульптурним ансамблем «Іван Франко й світова література». Скульптори зобразили не тільки бронзового Каменяра, а і його натхненників і однодумців – Гомера, Шота Руставелі, Шекспіра, Гете, Міцкевича, Пушкіна, Льва Толстого, Петефі, Ботєва, Данте. Саме їхні твори Франко вивчав і перекладав для українського читача. Найромантичніше місце у Нагуєвичах – це стежка Івана Франка, на якій можна зустрітись із героями його творів: Захаром Беркутом, Прометеєм, Каменярем, Дзвоном, Мойсеєм, Ріпниками, Коханою та багатьма іншими. Окрім дерев’яних скульптур, можна почитати вирізьблені вірші. Вражає також Галявина казок, на якій казкові герої ніби оживають.  З чудовим настроєм і переповнені вражень, задоволені і щасливі від побаченого і почутого усі повернулися додому.

 

 

Немає коментарів

Схожі статті:

Корисна їжа і здоров’я… Корисна їжа і здоров’я… Опубліковано: Неділя, 13 травня 2018   Організація  харчування учнів у навчальному закладі – одне з важливих завдань у діяльності  НВК.   У шкільній їдальні Балицького НВК Шегинівської сільської ради  організовано безоплатне гаряче харчування для учнів 1-4 класів та дітей учасників АТО. Тут  завжди чисто і охайно, смачно приготовлені...

Переглядів: 654 Коментарів: 0

Відділи освіти

XIII Всеукраїнська акція «Серця до серця» XIII Всеукраїнська акція «Серця до серця» Опубліковано: Неділя, 13 травня 2018 З 2 квітня по 22 квітня 2018року проводилась  у Балицькому НВК Шегинівської сільської ради XIII Всеукраїнська акція «Серця до серця».  Учні  та працівники НВК взяли  активну участь в даній акції. Були зібрані кошти на медичне обладнання  дітям з вадами слуху. Школярі проявили доброту, безкорисність,...

Переглядів: 682 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook