Період публікації:

від

до

Категорія:

Акція «Стрий – місто магнолій» продовжується

Опубліковано: Середа, 21 Червня 2017 

min
max

Загальноосвітня школа І ст. №11, яка успішно працює у Стрию з 1994 року, зеленим святковим акордом завершила черговий навчальний рік. Випускники-четвертокласники, окрім урочистих концертів, взяли участь в акції «Стрий – місто магнолій» і, як влучно зауважила класний керівник 4-А класу Любов Павелко, – тепер їхня альма-матер сміливо може називатися «Школа магнолій».

Директор навчального закладу Сергій Запісов один з небагатьох керівників, які не бояться експериментувати і вчитися та удосконалюватися разом з учнями. «Девіз, яким послуговуємось у роботі: «Наша школа – це радість для дітей, спокій для батьків і творчість для вчителів», – розповідає він. – «Це наша спільна домівка, в якій ми хочемо, щоб було комфортно і затишно кожному: і дітям, і дорослим».

Хто потрапляє на будь-яке свято до початкової школи виходить з купою позитивних емоцій. Тут стирається кордон між учень-вчитель, тут директор разом з малечею водить хороводи, тут завжди придумують щось нове і не бояться експериментувати. Звиклих і стандартних сценаріїв у школі не практикують. Творчо підійшли і цьогоріч до свята «Прощай, школо».

Кожен з дітей відчував велику відповідальність перед глядачами, а це ж бо батьки та бабусі, які хоч і з любов’ю та з гордістю, та все ж прискіпливо слідкують за своїм чадом, і вчителі й директор, які споглядали на плоди своєї праці з трепетом у серці, бо вилітають їхні пташенята зі шкільного гніздечка.

Сергій Запісов каже, що кожний клас неповтроний. І хоч мужчинам не личить плакати, підступна сльоза щораз накочуються при прощанні з учнями. До речі, шістнадцять років поспіль він спеціально пише до випускного нову пісню і разом з дітьми її виконує. Активний педагогічний колектив школи і в громадському житті, тому не пропустили повз увагу ініціативу ГО «Молодь Стрийщини» і вирішили взяти участь у акції «Стрий – місто магнолій».

Кожен з трьох четвертих класів на завершення свята зробив подарунок для школи, який залишиться на багато років – висадили гуртом магнолії. Треба було бачити, як діти прагнули долучитися до цього. Не зважаючи на святковий одяг, всі хотіли попрацювати і брали лопату та із завзяттям закопували квітуче деревце й поливали, щоб росла їхня магнолія та тішила око прийдешнім учням.

А у День журналіста, 6 червня, працівники поліції охорони, посадили дві магнолії поруч з офісом. Одразу обгородили їх декоративним парканцем. Нагадаємо, що у цьому ж місці минулого року вже висаджували квітучі деревця подружжя  Марти та Гордія Остаповичів й молодята – Надія і Ростислав Гунько у день свого весілля («Фортуна» писала про це).

Та дивним чином під вікнами охорони зловмисникам вдалося знищити магнолії. «Ми дуже сподіваємося, що ці деревця ростимуть і стануть окрасою нашого міста», – зазначила прес-офіцер Ольга Марцинюк на своїй сторінці у фейсбуку та вибачилася за те, що правоохоронці не змогли уберегти ними посаджені магнолії.

                        За матеріалами редакції газети "Фортуна"

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Кубок ЛОЦЕНТУМ  «Еко-брейн – 2019» Кубок ЛОЦЕНТУМ «Еко-брейн – 2019» Опубліковано: Понеділок, 23 грудня 2019  21 грудня 2019 року  на базі КЗ ЛОР «Львівський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді»  відбувся відкритий Кубок ЛОЦЕНТУМ  з гри брейн-ринг «Еко-брейн – 2019». Організатори турніру: департамент освіти і науки ЛОДА,  КЗ ЛОР «Львівський обласний центр еколого-натуралістичної...

Переглядів: 868 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Всеукраїнська акція “Грак -птах року 2019″ Всеукраїнська акція “Грак -птах року 2019″ Опубліковано: Понеділок, 25 листопада 2019 КЗ ЛОР " ЛОЦЕНТУМ" завершив обласний етап акції "Грак - птах року 2019". Впродовж року школярі і гуртківці проводили дослідження та спостереження за птахом, проводили бесіди, конкурси, лекції, випуск стінгазет, листівок тощо. В рамках акції ЛОЦЕНТУМ провів конкурси: дослідницьких робіт та рефератів,...

Переглядів: 503 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook