Період публікації:

від

до

Категорія:

Соціогумантарний модуль із завідувачами ДНЗ та вихователями-методистами

Опубліковано: Четвер, 22 Червня 2017 

min
max

19 червня завідувачі дошкільних навчальних закладів та вихователі-методисти дискутували на тему «Громадянська освіта в Україні».

Тренер Сціра Марія розповіла педагогам про швейцарсько-український проект DOCCU, який має на меті виховання свідомо активного громадянина і повноправного члена суспільства.

Дискусія розпочалася з демократичних поглядів педагогів. Адже, не так давно була Революція Гідності. Кожен вихователь розуміє демократію по-своєму. Для одного – це рівність, для іншого – це свобода думки. Проте всі погодилися, що демократія – це основа для цивілізованого, ненасильницького вирішення конфліктів.

Зачепили педагоги і тему прав та обов’язків дітей. Вони дійшли висновку, що обов’язків набагато більше, ніж прав, і це неправильно.

Особливо цікавим для завідувачів ДНЗ було управління навчальним процесом і робота з людьми. Адже, вони, в першу чергу, керівники своїх установ. На першому місці у них – компетентність (відчуття власної гідності, взаємоповага, відповідальність, визнання прав людини).

Також Сціра Марія ознайомила педагогів із ключовими принципами освіти для демократичного виховання – навчання «для», навчання «про», навчання «через».

Пізніше працівники дошкільних закладів обговорили характеристики демократичного уроку (кожен з них мав своє уявлення), професійну етику педагога та особистісні якості вчителя-педагога.

На завершення Марія Сціра роздала всім роздатковий матеріал. Вихователі були поділені на групи. Перша група повинна була написати своє бачення супергероя. Друга – намалювати портрет країни. Інші повинні були подумати, хто про що відповідає. Останні писали, що люблять робити і не люблять робити.

Немає коментарів

Схожі статті:

На Сколівщині запрацював новий дитячий садок На Сколівщині запрацював новий дитячий садок Опубліковано: Понеділок, 03 лютого 2020 1 лютого на Львівщині відкрили ще один дитячий садок. Заклад розташований у с. Крушельниця на Сколівщині. У садочку зможуть навчатись 20 діток. «Ми маємо чіткий намір – не розпорошувати кошти на дрібні ремонти, а реалізовувати великі проєкти. Успішні громади мають можливості для цього. Сьогодні,...

Переглядів: 652 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта

У Новому Калинові на Самбірщині відкрили дитячий садок У Новому Калинові на Самбірщині відкрили дитячий садок Опубліковано: Четвер, 19 грудня 2019 Сьогодні, 19 грудня, на Львівщині відкрили дитячий садок. Заклад дошкільної освіти «Сонечко» розташований у м. Новий Калинів на Самбірщині. Участь у відкритті взяв перший заступник голови Львівської ОДА Василь Лозинський. «Сьогоднішня подія – це приклад того, як ми можемо успішно рухатися, коли...

Переглядів: 896 Коментарів: 0

Департамент освіти і науки
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook