Період публікації:

від

до

Категорія:

На Львівщині продовжується напрямок азербайджано-українських освітніх та педагогічних зв'язків (фото)

Опубліковано: П`ятниця, 23 Червня 2017 

min
max

Протягом двох тижнів під егідою департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації тривала низка робочих зустрічей в рамках проекту «Міжнародний обмін досвідом».

«Програма перебування на Львівщині секретаря освітньої ради Республіки Азербайджан Бойукага Мікайилли склалась максимально насиченою і, з погляду логістики, добре продуманою, що дало змогу впродовж цього терміну часу отримати необхідну інформацію про системні освітні напрями щодо попередніх напрацювань та ініціатив робочої групи, яка вже склалась (координатори, керівники закладів Львова, Рясне-Руського, Стрия, Моршина, Турківського та Мостиського районів, які вже підписали угоди по співпраці на п'ятирічний термін, а таких уже десять), а також ознайомитися з досвідом, перспективами освітніх зв’язків, обговорили майбутні проекти з закладами Городоцького, Самбірського районів та м. Трускавцем.

Спектр освітньо-педагогічних ініціатив міжнародної співпраці розширився, і ми отримали зацікавлення не тільки освітян Львівщини, а ще колег з Івано-Франківської області та Польщі», – зазначила директор департаменту освіти і науки Любомира Мандзій.

Було домовлено про нову інформаційно-комунікативну платформу та підготовку спільної конференції, яка намічена на листопад 2017 року, з питань мультикультурності, досвіду використання національно-творчих традицій та мистецтва у сфері освіти.

У рамках візиту відбулися ряд зустрічей та налагодження прямих контактів з вищими науковими установами Львівщини. Так, 08.06.2017 р. представник Ради освіти Республіки Азербайджан та координатор проекту Ольга Парчевська відвідали Педагогічний коледж Львівського національного університету імені Івана Франка. Директор Коледжу доцент Оксана Сурмач ознайомила гостей з навчально-методичною та виховною роботою навчального закладу. Про особливості підготовки майбутніх фахівців на базі Педагогічного коледжу розповіли методист Романа Михайлишин та завідувач лабораторії Галина Сенич.

Виявилось, що між Україною та Азербайджанською Республікою – широка історія міжнародної співпраці, окреслена академічними та науковими ареалами спільних досліджень з науково-педагогічної роботи та обміном студентів, які потребують конкретики.

Під час наступних робочих ознайомчих зустрічей з начальником відділу міжнародних зв’язків Львівської національної академії мистецтв Мар’яном Бесагою та керівництвом Факультету культури і мистецтв Львівського національного університету імені Івана Франка (декан факультету культури і мистецтв, доцент Роман Крохмальний, заступник декана, доцент Тарас Дубровний, члени ради факультету, професор Ельвіра Тайнель) акцентом стало мультикультурне виховання фахівців нового покоління у галузі культури й мистецтва. Де перевагою є поєднання найвищих освітніх стандартів зі здобуттям фахових навичок та умінь безпосередньо у професійних мистецьких колективах та закладах культури, що значно підвищує конкурентоспроможність випускників на сучасному ринку праці.

Результати напрацювань щодо інтеграції у європейський і світовий освітній простір, зміцнення наукового і мистецького співробітництва з ученими та митцями зарубіжних держав, популяризації сучасних досягнень науки і мистецтва в Україні і за кордоном були детально обговорені й узгоджені деталі підписання угод щодо співпраці.

Сторони дійшли згоди, що невід'ємною частиною співробітництва має бути організація конференцій, семінарів, засідань, круглих столів, виконання спільних освітніх досліджень, проектів та програм, обмін досвідом між вчителями, викладачами, науковцями та адміністративним персоналом, а також учнями та студентами і сподіваються на позитивне схвалення представленого плану робочої групи української сторони Радою освіти Азербайджану і спікера, професора Аждара Агаєва.

Нагадаємо, що 16 лютого 2016 року між Азербайджанською Радою Освіти і Департаментом освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації було підписано меморандум по співпраці на п'ятирічний термін.

Координатор проекту Ольга Парчевська

Більше світлин за посиланням https://www.facebook.com

Немає коментарів

Схожі статті:

Львівщина розширюватиме співпрацю з «Альянс Франсез» у сфері освіти Львівщина розширюватиме співпрацю з «Альянс Франсез» у сфері освіти Опубліковано: Середа, 14 листопада 2018 Сьогодні, 14 листопада, голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка зустрівся із директором «Альянс Франсез» Львів Ніколя Фасіно. «Хочу подякувати вам за теплий прийом, адже через повагу і доброзичливість до мене, ви виявляєте повагу до нашої культури, мови та народу зокрема»,...

Переглядів: 508 Коментарів: 0

Департамент освіти і науки

Освітні вакансії Львівщини Освітні вакансії Львівщини Опубліковано: Вівторок, 21 серпня 2018 Департамент освіти і науки Львівської обласної державної адміністраціі, для сприяння у пошуку роботи фахівцям та молодим спеціалістам, які здобули педагогічну освіту,  пропонує сторінку на Освітньому порталі (http://osvitportal.loda.gov.ua/kadry) де публікуються інформація про вакансії педагогічних працівників...

Переглядів: 3045 Коментарів: 0

Департамент освіти і науки
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook