Період публікації:

від

до

Категорія:

У Дрогобичі пройшов регіональний фестиваль дитячого спорту

Опубліковано: Четвер, 29 Червня 2017 

min
max

Дрогобицькій дитячо-юнацькій спортивній школі імені Івана Боберського у цьому році виповнилось 70 років. З цієї нагоди трудовий колективом ДЮСШ, відділом освіти виконавчих органів Дрогобицької міської ради, сектором з питань фізичної культури та спорту відділу молодіжної політики, молоді та спорту виконавчих органів Дрогобицької міської ради з 28 квітня по 7 червня проведено другий регіональний фестиваль дитячого спорту, присвячений Міжнародному Дню захисту дітей, Дню створення Міжнародного Олімпійського комітету.

У рамках фестивалю були проведені змагання з усіх видів спорту, які культивуються в ДЮСШ. Учасниками змагань стали 663 юних спортсмени з різних регіонів нашої держави.

Розпочали фестиваль юні баскетболісти 2004 р.н. і мол. У турнірі взяли участь команди м. Львова, Червонограда, Трускавця та Дрогобича. Загальна кількість учасників – 85 учнів. Перемогу святкувала команда Дрогобицької ДЮСШ-1, другими стали юні спортсмени Львівської обласної ДЮСШ, на третьому місці – баскетболісти з Трускавця, на четвертому –юні спортсмени з Червонограда, замкнула турнірну таблицю команда Дрогобич-2. Після закінчення змагань юні баскетболісти були нагороджені командними кубками, медалями, індивідуальними призами в різних номінаціях. Яскравий приклад роботи показав батьківський комітет відділення баскетболу. З їх допомогою вдалось провести змагання на належному рівні.

Другими на змагальний майданчик вийшли майстри маленької кульки. У приміщенні спортивного залу 16-17 травня пройшла відкрита Всеукраїнська рейтингова першість Дрогобицької ДЮСШ імені Івана Боберського з настільного тенісу серед: юнаків та дівчат 2005 р.н. і мол. (міні кадети); юнаків та дівчат 2002 р.н. і мол. (кадети); юнаків та дівчат 1999 р.н. і мол. (юнаки). У змаганнях взяли участь тенісисти з м. Покровська Донецької області, Львова, Борислава, Трускавця, Старого Самбора, Городка, Березця, Кавська. Загальна кількість учасників – 58 дітей. Перемогу святкували юнаки та дівчата особистих змагань різних вікових категорій, за що були відзначені індивідуальними призами, медалями та грамотами. За багато років спортивний зал Дрогобицької ДЮСШ побачив змагання відповідного рівня. Суддівство всеукраїнських змагань відбулось на якісно високому рівні, адже головним суддею був суддя національної категорії, директор спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи з настільного тенісу м. Львова Ігор Майовка. Хочеться згадати, що багато років тому у цьому спортивному залі проходив Чемпіонат України серед учнів професійно-технічних училищ. Федерація настільного тенісу м. Дрогобича разом із відділенням настільного тенісу Дрогобицької ДЮСШ зробили все можливе, щоб змагання стали рейтинговими. В майбутньому дані змагання будуть включені у Всеукраїнський календар. Адміністрація школи висловлює вдячність голові федерації настільного тенісу, депутату Дрогобицької міської ради Олегу Дацюку за допомогу у підготовці та проведенні змагань, а особливо за подарунок спортсменам відділення Дрогобицької ДЮСШ у вигляді двох столів для гри в настільний теніс. Хочеться вірити в те, що успішне проведення змагань дасть значний поштовх в розвитку такої швидкої, емоційної, класної гри, як настільний теніс.

Третіми до змагань взялись юні плавці. 16 травня відбувся регіональний турнір з плавання серед юнаків 2004 р.н. і мол. та дівчат 2005 р.н. і мол. На запрошення відгукнулись спортивні колективи ДЮСШ № 9 м. Львова, ДЮСК «Спортовець» м. Трускавця, ДЮСШ «Сокіл» м. Стрия, Миколаївської районної ДЮСШ, ДЮСШ м. Дрогобича. Загальна кількість учасників – 105 учнів. Змагання були індивідуальні. Переможці нагороджені призами, медалями та грамотами. Учасники змагань висловлюють щиру подяку приватному підприємцю м. Борислава Володимиру Голобутовському за надані солодкі призи.

Естафету прийняли юні баскетболістки регіонального турніру серед дівчат. У гості до Дрогобича завітали спортсменки з м. Івано-Франківська, Червонограда (Соснівка) та Самбора. Впродовж трьох днів 48 дівчат показували свою майстерність на баскетбольному майданчику. Явну перевагу мали досвідчені юні баскетболісти з м. Соснівки. У надзвичайно великій конкуренції між трьома командами другими стали господарі майданчика, третіми – змагуни Івано-Франківської обласної ДЮСШ, четвертими – гості із ДЮСШ м. Самбора. Організатори змагань провели не тільки двосторонні ігри, а й цікаві конкурси на кращого виконавця штрафних кидків, 3-х очкових кидків, комбінованої естафети. Переможці нагороджені командними кубками, індивідуальними призами, медалями, баскетбольними м’ячами та грамотами. Надзвичайною подією було відвідування турніру давнім другом дрогобицьких баскетболістів, колишнім тренером національної збірної команди України, колишнім тренером національної збірної команди Португалії, тренером збірної команди збройних сил колишнього Радянського Союзу Валентином Мельничуком. Тренери-викладачі змогли поспілкуватись та отримати надзвичайно цінні поради від признаного фахівця, а учасники турніру – сфотографуватись. Очі дітей горіли від спілкування зі знаною людиною баскетболу світового масштабу. Відділення баскетболу Дрогобицької ДЮСШ висловлює щиру подяку ветерану баскетболу м. Дрогобича, директору магазину ювелірних виробів «Каблучка» Дмитру Запятку та його дружині п. Світлані, директору ТзОВ «Маркет-Груп» Святославу Йонику, директору мережі магазинів «Наш край» Сергію Суку за постійну допомогу у розвитку дитячого баскетболу.

Вперше у рамках фестивалю дитячого спорту 1 червня у Народному домі м. Дрогобича стартував фестиваль бойових мистецтв. Тренерам-викладачам Андрію Шевчуку та Роману Старуху вдалось зібрати для показових виступів майстрів усіх видів бойових мистецтв, які культивуються у Дрогобичі та Стебнику. В присутності переповненого залу Дрогобицького Народного дому свою майстерність показували учні відділення кікбоксингу Дрогобицької ДЮСШ, Спортивно-оздоровчого центру «Еней», Федерації УШУ Львівської області, Дрогобицької школи кіокушинкай карате «Боривітер», Всеукраїнського Союзу Таеквандо ФСК «Тайфун», СК «Патріот» м. Стебника, Школи бойового гопака «Духобор», Спортивного клубу «Колізей». Свою майстерність також продемонстрували: Відділення спортивної акробатики Дрогобицької ДЮСШ, Народний ансамбль «VIVA», Зразковий ансамбль «Радість», Молодіжна формація «Авангард» ЗОШ № 4, Спортивно-танцювальний клуб «Мерінга». Адміністрація Дрогобицької ДЮСШ висловлює щиру подяку працівникам Народного дому за допомогу в організації та проведенні цього дійства.

3 червня відбувся турнір з легкої атлетики серед юнаків та дівчат 2004, 2005 р.н. і мол., який входить у календарний план спортивно-масових заходів Львівської обласної федерації легкої атлетики. У змаганнях взяли участь 72 спортсмени із Стрийського та Дрогобицького районів, м. Дрогобича, Самбора та Стрия. Змагання індивідуальні. Юнаки і дівчата змагались у бігу на 60 м, 300 м, 600 м, стрибках у довжину, метанні м’яча. Переможці отримали медалі та грамоти. Також у якості призу всі учасники змагань мали змогу безкоштовно відвідати басейн Дрогобицької ДЮСШ.

3 червня відбувся Регіональний турнір з шахів серед юнаків та дівчат 2000 р.н. і мол. «Червневий дебют». На запрошення юних шахістів м. Дрогобича відгукнулись 29 однолітків із м. Борислава, Дрогобича та Стрия, Дрогобицького і Стрийського районів. Баталії юних шахістів проходили цікаво та емоційно. Спортсмени показали досить високий рівень майстерності. Як і в кожному виді змагань є переможці та переможені. Переможці отримали індивідуальні призи, медалі та грамоти, переможені – надію на майбутні перемоги. Адміністрація Дрогобицької ДЮСШ висловлює щиру подяку керівництву душпастерства молоді Української Греко-Католицької церкви, шахово-шашковому клубу «Софія» за допомогу в підготовці та проведенні змагань.

Завершив Регіональний фестиваль турнір з футболу серед дітей 2006 р.н. і мол. «Кубок пам’яті Віктора Максимова». В турнірі взяли участь 8 команд із м. Жидачева, Нового Роздолу, Стрия, Борислава, Трускавця, Львова, Стебника та Дрогобича. Загальна кількість учасників – 136 учнів. За вихід у фінальну частину вирішувала долю різниця забитих і пропущених м’ячів. У запеклій боротьбі перше місце здобула команда м. Жидачева, на другому місці – юні футболісти із м. Трускавця, на третьому – команда м. Дрогобича. Команди були нагороджені кубками, медалями та грамотами, а кращі гравці – індивідуальними призами та цінними подарунками. Адміністрація школи висловлює щиру подяку дружині, донькам Віктора Миколайовича Максимова за участь у підготовці та проведенні змагань, окрема подяка – учням тренера-викладача.

Матеріал підготував заступник директора з навчально-спортивної роботи Дрогобицької ДЮСШ ім. І. Боберського М. Кулинич

Немає коментарів

Схожі статті:

Юні боксери львівщини - серед переможців зонального чемпіонату України з боксу Юні боксери львівщини - серед переможців зонального чемпіонату України з боксу Опубліковано: Середа, 22 березня 2017 ЮНІ БОКСЕРИ ЛЬВІВЩИНИ - СЕРЕД ПЕРЕМОЖЦІВ ЗОНАЛЬНОГО ЧЕМПІОНАТУ УКРАЇНИ З БОКСУ З 15 до 18 березня 2017 року в приміщенні виставкового  центру «Шувар - Експо» у місті Львові тривав зональний чемпіонат України з боксу серед юнаків 2003-2004 р.н. Цьогоріч для участі в змаганнях приїхали 79 юних боксерів...

Переглядів: 1219 Коментарів: 0

Фізичне та патріотичне виховання

На Львівщині завершилась II Зимова Гімназіада України з біатлону На Львівщині завершилась II Зимова Гімназіада України з біатлону Опубліковано: П`ятниця, 06 березня 2020 З 1 по 6 березня у с. Тисовець Сколівського району завершились змагання II Зимової Гімназіади України з біатлону. Участь у Гімназіаді, що проводилась вдруге, взяли майже 100 учнів, які виборювали нагороди для збірних команд Львівської, Тернопільської, Сумської, Чернігівської, Київської областей та м. Києва. За...

Переглядів: 1809 Коментарів: 0

Фізичне та патріотичне виховання
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook