Період публікації:

від

до

Категорія:

Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького запрошує на мистецьку програму

Опубліковано: Четвер, 29 Червня 2017 

min
max

В рамках низки науково-освітніх проектів Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького пропонує у липні 2017 року відвідати наступні заходи:

  • з 13.12.14 – у музейному комплексі НМЛ на вул. М. Драгоманова, 42 діє оновлена постійна експозиція «Українське мистецтво ХХ ст.» (відкрита у рамках заходів з нагоди 150-ї річниці від дня народження Засновника НМЛ митрополита Андрея Шептицького). Експозиція представляє розвиток українського мистецтва ХХ ст. у широкому спектрі художніх процесів – від чільних представників епохи модерну (О. Новаківського, І. Труша, О. Мурашка, О. Кульчицької, В. Кричевського, М. Сосенка, П. Холодного) до пошуків українського авангарду (О. Архипенко, М. Андрієнко-Нечитайло, С. Гординський та ін.). Розділ мистецтва 1950-1970-х рр. презентують кращі роботи представників різних мистецьких шкіл і напрямків, що розвивались всупереч офіційній доктрині соцреалізму в мистецтві (Й. Бокшай, Ф. Манайло, Т. Яблонська, О. Кравченко, Р. та М. Сельські, З. Флінта, Л. Медвідь та ін.). Четвертий розділ експозиції сформували роботи представників українського мистецтва доби постмодерну 1980-1990-х рр. (В. Патик, І. Шумський, Р. Петрук, М. Демцю, Б. Буряк, В. Москалюк, П. Сипняк, В. Одрехівський та ін.). Окремий сегмент експозиції творять роботи українських митців діаспори.
  • 17.05.17 – 10.06.17Виставка «Неологізми від Володимира Немири» – виставка малярства відомого художника, члена Національної Спілки художників України Володимира Немири. На ній представлено 47 творів малярства та графіки (у техніці кольорової монотипії), над якими художник працював упродовж 2015-2017 рр. Роботи демонструють пошуки нового мистецького вислову та сучасних художніх засобів у межах притаманного митцеві постмодерного абстрактного мислення. Виставка Володимира Немири – це завжди відкриття нових граней творчої особистості, новаційний пошук, що пожвавлює мистецьке життя сучасними ідеями (ХММ О. Кульчицької).
  • 16.0617 – 21.07.17Олексій Коваль. «Історія – Україна – світ». Емалі. Олексій Коваль уже близько двох десятиліть працює у сфері монументального мистецтва. Створив близько 100 творів в Україні та за кордоном – фрески, мозаїки, розписи, ескізи вітражів. Навчався техніці гарячої емалі у Києві і в приватних майстернях Китаю, Індії, країн Європи. Використовує у своїх роботах мідь, бронзу, срібло, коштовні камені. Авторська техніка Олексія Коваля унікальна: він поєднує техніку гарячої емалі з фотографічними елементами. Виставка в НМЛ розгорне доробок художника 2010-х рр.
  • 25.06.17 – 30.07.17Виставка творів ВАЛІ (Валентини Роєнко-Смітсон) (Каліфорнія, США) «RECYCLED» («Повторний цикл»), що відбуватиметься у рамках фестивалю «ALFA JAZZ FEST» – 2017. Цю мистецьку ретроспективу сформували близько 40 робіт відомої американської художниці українського походження. До експозиції увійшли також твори останніх років: «Права-Ява-Нава», «Клітинна пам'ять» і «БАБА». Виставка презентує вершину мистецьких візій і творчих інспірацій художниці. «Як алхімік, що перетворює базові матеріали у золото, я трансформую мої кармічні, глибинні емоції і почуття у мистецтво», - стверджує Валентина. Кожен із п’яти залів музейного простору присвячено певному розділу із життя мисткині. Експозиція винятковим чином поєднала інноваційне, захоплююче розмаїття матеріалів і технік, володіння якими демонструє ВАЛЯ у своїх останніх роботах, із ранніми, народженими на рівні більш підсвідомого, інтуїтивного творчого процесу. Валентина Роєнко-Смітсон народилась на Волині (Україна). Навчалась у Львівському державному інституті прикладного і декоративного мистецтва (тепер – Львівська національна академія мистецтв). Упродовж понад двадцяти років працювала дизайнером у сфері текстильного виробництва. Від 1996 року обійняла посаду професора Київського національного університету  культури і мистецтв (КНУКМ). 2000 року виїхала до США. 2006 року відкрила власну студію у Каліфорнії. Відтоді стала активною учасницею виставкового процесу й експонувала свої твори у провідних мистецьких осередках США.
  • 24.06.17 – 30.07.17Арт-проект Олега Пінчука та Анатоля Галицького у рамках «Alfa Jazz Fest 2017» (м. Львів, Україна). Спільний проект Національного музею у Львові імені Андрея Шептицького (м. Львів) та Центру сучасного мистецтва М17 (м. Київ). Місце проведення – Історичний комплекс Національного музею у Львові ім. Андрея Шептицького (м. Львів, вул. Драгоманова, 42). Анатоль Галицький – художник-живописець, майстер абстрактного живопису, письменник, актор-перформансист. Його роботи входять до ТОП-10 сучасних українських мистців. Кожна виставка А. Галицького перетворюється на театралізоване дійство, своєрідний театрально-живописний перформанс. Творчість Анатоля Галицького, як і сам художник, знаходиться в енергетичному полі абстрактного експресіонізму. Олег Пінчук народився в місті Дрогобич Львівської області. Олег Пінчук – визнаний майстер пластичного мистецтва, заслужений художник України, член Національної спілки художників України. Закінчив Київський державний художній інститут, удосконалював майстерність у Вищій школі візуального мистецтва (ESAV) в Женеві. За футуристичними формами його скульптур виявляється прив’язаність до традиції та особливості виховання. Роботи мистця завжди пізнавані та цікаві глядачам. Учасник багатьох виставок, серед яких: «Cite Inrernationale des Arts» (Франція), «Ukrainian Seasons» (Франція), Дні культури Києва в Тулузі (Франція), «Kyiv Art Contemporary» («Мистецький Арсенал», м. Київ), «Великий скульптурний салон» («Мистецький Арсенал», м. Київ), Kanagava Municipal Gallery (Японія), галереї «Arrte» (Нідерланди), галереї «Soret-II» (Швейцарія) та ін. Роботи експонувалися і знаходяться в колекціях Віденського музею історії мистецтв (Австрія), ювелірній фірмі «Cartier» в Женеві (Швейцарія), Espace Pierre Cardin в Парижі (Франція), Ризькому музеї іноземних колекцій (Латвія). Серед шанувальників і колекціонерів О. Пінчука – нобелівський лауреат з літератури Маріо Варгас Льоса, член Палати Лордів Великої Британії Ширлі Вільямс, баронеса Вільямс оф Кросбі, П'єр Карден, Мстислав Ростропович, брати Клички, Любов Хоба та ін.

Окрім того, в рамках низки науково-освітніх проектів НМЛ, а саме: «Школа і музей – працюємо разом», «Церковно-календарний рік в НМЛ (на прикладі пам’яток українського мистецтва з фондів НМЛ)», «Канікули в НМЛ: нове життя давніх традицій» – систематично проводитимуться тематичні заняття в експозиції музею, майстер-класи, читатимуться лекції за широким спектром тематики (за замовленням).

Немає коментарів

Схожі статті:

Тематична виставка "Навіки будь, єдина - моя ти Україна" Тематична виставка "Навіки будь, єдина - моя ти Україна" Опубліковано: Четвер, 23 січня 2020 22 січня 2020 року державне свято - День Соборності України. З цієї нагоди і з метою формування національної свідомості школярів у бібліотеці філії " Підлісецький ЗЗСО I-IIст. -  ЗДО" (Мостиської ОТГ) вчителькою англійської мови (за сумісництвом бібліотекарка) було проведено . Школярі ознайомилися із...

Переглядів: 731 Коментарів: 0

Відділи освіти

Тематична виставка "Навіки будь, єдина -моя ти Україна" Тематична виставка "Навіки будь, єдина -моя ти Україна" Опубліковано: Четвер, 23 січня 2020 22 січня 2020 року державне свято - День Соборності України. З цієї нагоди і з метою формування національної свідомості школярів у бібліотеці філії " Підлісецький ЗЗСО I-IIст. -  ЗДО" (Мостиської ОТГ) вчителькою англійської мови (за сумісництвом бібліотекарка) було проведено . Школярі ознайомилися із...

Переглядів: 742 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook