Період публікації:

від

до

Категорія:

Чарівний і мальовничий світ українських Карпат відвідали учні Скварявської ЗОШ І-ІІІ ступенів (фото)

Опубліковано: П`ятниця, 30 Червня 2017 

min
max

Незабутню подорож у чарівний і мальовничий світ українських Карпат, під керівництвом вчителя математики Курант Н.Д., здійснили учні та педагоги Скварявської ЗОШ І-ІІІ ст.

Протягом двох днів мандрівники відвідали низку історичних та природних пам’яток, серед яких Свірзький замок (с. Свірж), церква Зішестя Святого Духа та пам’ятник Роксолані (Насті Лісовській) (м. Рогатин), монастир святого пророка Іллі, збудований з дерева без єдиного цвяха (с. Дора, Яремче), Яремчанський водоспад на річці Прут, ресторан-музей «Гуцульщина», Поляна кохання, Ворохтянський віадук – один з найбільших кам’яних мостів світу, Яблуницький перевал та ін.

Неабияке враження на екскурсантів справило Бурштинське водосховище, створене на ріці Гнила Липа для потреб Бурштинської теплової електростанції, яку спорудили поблизу міста Бурштина 1962 року. А також відпочинковий комплекс «Чорний замок», побудований в австро-угорському стилі XV-XVI ст. Інтер'єр виконаний в історичному стилі тієї епохи, відрізняється товстими кам'яними стінами, багатою обробкою і масивними меблями.

У відпочинковому комплексі «Ведмежа гора», учні та педагоги відвідали вольєрне господарство Карпатського НПП, в якому олені, косулі, орли, дикі кабани та інші представники карпатської фауни знаходяться в умовах близьких до природних.

Побувала команда школи і в Буковелі, найбільшому гірськолижному курорті України. Усі охочі мали змогу покататися на двокрісельному витязі та помилуватися навколишньою красою, відвідати сувенірні магазинчики.

Та все ж таки найбільше позитивних емоцій, захоплення та гордості викликало сходження на найвищу вершину Українських Карпат і найвищу точку України, висота, якої 2061 м – г. Говерлу.

Протягом двох днів екскурсанти насолоджувалися неймовірною красою чарівної карпатської місцевості: вона і справді вражає! Чудові пейзажі гірських сіл, що тісно сплелись з природою Карпат,  вічнозелені смерекові ліси на схилах гір і квітучі полонини – все це вабить, кличе в гори, сповнює душу відчуттям повної гармонії і єднання з природою. Усі намагались якнайповніше закарбувати в пам’яті та на фотоплівці живописні куточки, які не поступаються краєвидам Швейцарії.

Ці дні запали в душу кожному, а неповторність чудового Карпатського краю залишила незабутні враження в серцях мандрівників. Завдяки цій подорожі вони змогли не лише збагатитись духовно, а й глибше пізнати безмежну красу рідної землі.

Немає коментарів

Схожі статті:

Подорож у мальовниче село Підлисся Подорож у мальовниче село Підлисся Опубліковано: Середа, 09 жовтня 2019 Нещодавно учні 2 та 6 класів Скварявської ЗОШ І-ІІІ ст. разом із класними керівниками Маркевич А.Я., Федаш Г.В. та педагогом-організатором  Гурською Г.В. відвідали мальовниче село Підлисся - батьківщину відомого просвітителя  Галичини - Маркіяна Шашкевича. Директор музею провела екскурс, де експонуються...

Переглядів: 370 Коментарів: 0

Відділи освіти

Міжнародний день миру у Скварявській ЗОШ І-ІІІ ступенів Міжнародний день миру у Скварявській ЗОШ І-ІІІ ступенів Опубліковано: Вівторок, 24 вересня 2019 Найбільше у світі щастя – це мир, коли люди живуть спокійно, земля не здригається від страшних вибухів. Щороку 21 вересня люди у різних куточках планети відзначають Міжнародний день миру, свято, покликане змусити всіх не тільки задуматись, але й зробити що-небудь заради спокою на Землі. Мир у рідній...

Переглядів: 361 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook