Період публікації:

від

до

Категорія:

Цікавими місцями привітної Галицької землі подорожували учні Великовільшаницької ЗОШ І-ІІІ ступенів (фото)

Опубліковано: П`ятниця, 30 Червня 2017 

min
max

Наш край багатий  визначними місцями. Саме деякі з них ми захотіли показати нашій гості Стефані Апітц. Тому шкільним автобусом мовний табір Великовільшаницької ЗОШ І-ІІІ ступенів відправився у мандівку. По маршруту Велика Вільшаниця – Верхобуж -  Свята гора – Гавареччина – Велика Вільшаниця.

Діти відкрили для себе  та волонтера ще одну сторінку привітної Галицької землі. День видався сонячним та щедрим на пташиний спів.

Дорога пролягала з горба на горбочок крізь поля і лісочки; старезна липа, біля якої проходило військо Богдана Хмельницького; село Верхобужжя з витоком великої річки.

Сильне враження справило джерело, з якого починає свій далекий шлях до Балтійського моря річка Західний Буг.  Ніколи не бачили, щоб з під землі лилося відразу стільки води. 

Діти насолоджувалися незабутніми краєвидами, на повні груди вдихали свіже літнє  повітря та мандрували до Святої гори.

Склавши вдячну молитву та напившись чистої, кришталевої джерельної води,  ми поїхали у село Гавареччина. Там побували біля криївки воїнів УПА у лісі часів Другої Світової війни та трішки познайомили нашу гостю з історією цього краю. Далі нас вже чекав гончар Іван Луковський , який провів для всіх присутніх майстер - клас по виготовленню кераміки. Кожен мав можливість доторкнутись до кульки глини, яка у руках умільців ставала цікавим виробом.

Втомлені проте щасливі, з великою кількість позитивних, незабутніх вражень всі повернулись додому.

Немає коментарів

Схожі статті:

Передзвін Софіївського майдану Передзвін Софіївського майдану Опубліковано: Четвер, 23 січня 2020 Свято України, яке відзначають 22 січня - це день проголошення Акту злуки УНР і ЗУНР, що відбувся 1919 році у Києві на Софіївському майдані. Здійснилася споконвічна мрія українців стати єдиною державою. Ця мрія нас окриляє вже більше як 100 років. Починаючи з 1999 року колектив Великовільшаницької ЗОШ...

Переглядів: 606 Коментарів: 0

Відділи освіти

День Гідності та Свободи  у Великовільшаницькій ЗОШ І-ІІІ ступенів День Гідності та Свободи у Великовільшаницькій ЗОШ І-ІІІ ступенів Опубліковано: Вівторок, 26 листопада 2019 Свобода. Гідність. Право людини визначати свій життєвий шлях. Саме це право забрали у нас. Саме в цей день, у різні роки, український народ виходить на майдан. Саме з цього протесту починається відлік нової історії країни, її реального загартування, її справжньої незалежності. День Гідності та Свободи...

Переглядів: 422 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook