Період публікації:

від

до

Категорія:

ЛНУ ім. І. Франка запускає нові програми навчання

Опубліковано: Вівторок, 04 липня 2017 

min
max

Серед Львівських ВНЗ вже стає тенденцією робити свої програми навчання сучаснішими або створювати цілком нові, щоб відповідати вимогам часу. На черзі ЛНУ ім.І.Франка. За сприяння Львівського ІТ Кластеру, на Факультеті електроніки та комп'ютерних технологій з вересня стартують чотири нові програми навчання.

Нові програми об'єднані однією назвою Data Science&Intelligent Systems. Саме цю програму абітурієнти можуть обирати з першого курсу, а вже на другому курсі - окремий напрямок з чотирьох: Machine Learning&Artificial Intelligence, Data Analysis, Internet of Things та Smart Solutions&Intelligent Systems.

Основною метою нових програм є підготувати спеціалістів з Інформаційних Технологій, згідно з новими вимогами ринку праці, розповідає в.о. завідувача кафедри системного програмування Факультету електроніки та компютерних технологій ЛНУ ім.І.Франка Роман Шувар: «Зараз наші місцеві ІТ компанії починають розвивати нові напрямки роботи і виходити на ринок зі своїми власними продуктами, працювати не лише на аутсорс. Саме тому існує потреба у фахівцях таких напрямків, як Smart Solutions, Machine Learning, Data Scince. Студенти першого курсу вже будуть орієнтовані на те, що їм треба працювати над власними проектами, знатимуть, що таке командна робота, вдосконалюватимуть рівень англійської мови. Нам треба робити щось актуальне, те, що потрібно вже сьогодні. У нас зібрався колектив однодумців. Разом з ІТ-компаніями ми з обох боків працюємо над тим, аби отримати кращий результат. Університет очікує отримати краще кваліфікованих випускників, а ІТ-індустрія - кваліфікованих працівників. Тому наша ціль співпадає».

Програми навчання поділені на три блоки: перший - фундаментальний, до якого входять базові предмети, такі як математика чи програмування. До другого блоку входять вже більш вузькоспеціалізовані предмети згідно з напрямком навчання. А до третього більш комунікаційні - командна робота, презентаційні навики тощо, якраз те, чого часто не вистачає ІТ-фахівцям на сучасному ринку праці.

Анатолій Шупарський, програміст в компанії GlobalLogic та експерт робочої групи програми додає: «Свого часу я закінчив ЛНУ ім. І. Франка як спеціаліст у галузі радіотехніки та електроніки. Згадуючи ті часи, навчання уявлялося як реальна можливість отримати у фундаментальному закладі академічні знання. Однак згодом, професійно працюючи понад 15 років й одночасно з роботою на проектах, я все ж таки займався самоосвітою. Потрібно було самостійно опановувати й значною мірою базові аспекти галузі, яка зараз відома як ІоТ, у контексті вимог реального ринку праці. Така ситуація з випускниками не поодинока. Сподіваюсь, що моя участь у розробці та актуалізації навчальних програм ЛНУ ім.І.Франка допоможе наступним поколінням молодих фахівців іти до спеціальності прямими дорогами, які впевнено починаються на факультеті електроніки та комп'ютерних технологій ЛНУ і не закінчуються й там, де прокладається межа кращих світових досягнень».

Над розробкою програми спільно працюють професори та викладачі Львівського Університету та фахівці ІТ-індустрії, зокрема працівники компаній PLVision, Global Logic, Epam та SoftServe. В планах, за фінансування ІТ Кластеру та ІТ-компаній, створити на базі програм нову навчальну лабораторію.

«Для Кластеру є пріоритетним напрямком - вдосконалювати освіту, запроваджувати нові програми навчання. Інвестиція в майбутніх професіоналів ІТ сфери - це найкраща інвестиція, яку ми коли небудь робили. Кількість ІТ-спеціалістів у Львові постійно зростає, тому рівень їхньої кваліфікації також має бути на високому рівні» - розповідає Степан Веселовський, СЕО Lviv IT Cluster.

Такі напрямки як Machine Learning та Intelligent Systems є першими в Україні, запущені в державному університеті.

Нагадаємо, що минулого року Lviv IT Cluster спфльно з ІТ-компаніями та академіками запустили першу інноваційну програму Інтернет речей в Національному Університеті Львівська Політехніка, з вересня цього року там також починає діяти програма Системи штучного інтелекту.

Немає коментарів

Схожі статті:

Маркіян Мальський привітав викладачів та студентів ЛНУ імені Івана Франка із Днем Університету Маркіян Мальський привітав викладачів та студентів ЛНУ імені Івана Франка із Днем Університету Опубліковано: П`ятниця, 11 жовтня 2019 Щорічно 11 жовтня академічна спільнота Львівського національного університету імені Івана Франка відзначає День Університету. Сьогодні традиційно відбулося урочисте засідання Вченої Ради та концерт творчих колективів Університету. Урочистості традиційно розпочали виконанням «Gaudeamus». Усіх присутніх...

Переглядів: 615 Коментарів: 0

Вища освіта

Маркіян Мальський привітав студентів Франкового вишу з початком навчання Маркіян Мальський привітав студентів Франкового вишу з початком навчання Опубліковано: Неділя, 01 вересня 2019 Сьогодні, 1 вересня, у Львівському національному університеті імені Івана Франка відбулись урочистості з нагоди початку нового навчального року. Спершу студенти вже традиційно помолились у церкві Преображення Господнього. Опісля на площі біля пам’ятника Іванові Франку відбулась урочиста академія. Привітав...

Переглядів: 521 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook