Період публікації:

від

до

Категорія:

Присвоєння кваліфікацій художнього напрямку учням ДНЗ «Львівське ВПХУ» (фото)

Опубліковано: Четвер, 06 липня 2017 

min
max

Наприкінці червня у ДНЗ «Львівське вище професійне художнє училище» пройшли захисти дипломних робіт учнів художнього відділення та присвоєння їм відповідних кваліфікацій.

Комісія у складі голови Яціва Романа Мироновича (професор, історик мистецтва, проректор Львівської національної академії мистецтв) та членів комісії зі складу адміністрації ДНЗ «Львівське ВПХУ» розглянула підсумкові оцінки успішності, результати виконання кваліфікаційних пробних робіт, письмової комплексної екзаменаційної роботи, дипломних робіт (творчих проектів), виробничі характеристики, провела перевірку знань осіб, які здобувають професійно-технічну освіту, і постановила затвердити результати кваліфікаційних іспитів і присвоїти кваліфікацію «Живописець» ІІІ розряду та «Флорист» ІІІ розряду учням групи № 313 (майстри виробничого навчання Зеліско Ольга Володимирівна, Навроцька Оксана Миронівна). Флористичні роботи учнів, що були представлені на захисті, вирізнялися креативністю та особливим підходом до функції та призначення виробу. Дипломні роботи були виконані як індивідуально, так і групами, що було узгоджено в усталеному порядку. Учні представили ідейну та технічну сторони виконуваного завдання та на додаток упорядкували каталог дипломних робіт з професії «Флорист». Живописні олійні роботи виконані у різних техніках та стилях, а також відносяться до різних жанрів, зокрема натюрморт, пейзаж, марина, анімалістичний жанр тощо.

Кваліфікацію «Живописець» IV розряду було присвоєно учням групи № 235 (майстер виробничого навчання Фургало Петро Григорович). У представлені своєї роботи учні наводили короткі довідки про автора полотна, особливості його техніки живопису, описували весь процес створення картини, аргументували свій вибір твору мистецтва, а також описували емоційну складову визначеного твору.

Учні групи № 402 отримали кваліфікацію «Живописець» IІІ розряду та «Вітражник» IV розряду (майстер виробничого навчання Артьомов Роман Олегович). Учні виконували дві комплексні об’ємні роботи: розпис фасаду училища, а також вітражну люстру у конференц-залі училища. Кожен вклав свою частину роботи до загального результату, вдосконалив свої вміння та навички, а також навчився працювати у команді.

Відбувся захист дипломних проектів учнів, які навчалися за освітньо-кваліфікаційним рівнем «молодший спеціаліст» зі спеціальностей «Дизайн» та «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація».

Учні групи № 7, які отримали кваліфікацію «Художник-конструктор (дизайнер)» (куратор, керівник дипломних проектів Голуб Ігор Михайлович), представили проекти облаштування інтер’єрів різного спрямування (конференц-зал, кімнати готельного типу, кімната відпочинку, навчальні кабінети тощо). Презентація проектів супроводжувалася наочною візуалізацією, створеною за допомогою комп’ютерних програм.

Кваліфікацію «Художник-оформлювач» здобули учні групи № 6 (куратор, керівник дипломних проектів Дуфанець Оксана Олексіївна). Учні презентували різноманітні твори образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва: живописні роботи, флористичні панно, календарі, вітражні вироби різної тематики та функціонального призначення.

Учні художнього відділення показали високий рівень підготовки та значні кроки у розвитку свого таланту. Вдосконаленню немає меж, і наступні випуски покажуть ще більше талановитих фахівців художніх професій та спеціальностей.

Немає коментарів

Схожі статті:

Присвоєння кваліфікацій будівельно-реставраційного профілю у ДНЗ «Львівське ВПХУ» (фото) Присвоєння кваліфікацій будівельно-реставраційного профілю у ДНЗ «Львівське ВПХУ» (фото) Опубліковано: Середа, 05 липня 2017 26 червня відбулися захисти дипломних робіт, кваліфікаційні іспити у групах будівельно-реставраційного відділення ДНЗ «Львівське вище професійне художнє училище». Комісія у складі голови Карвацької Марії Степанівни (голова обласної профспілки працівників будівництва та промбудматеріалів) та членів...

Переглядів: 698 Коментарів: 0

Профтехосвіта

Незабаром: «Вітражне Різдво» у Львові Незабаром: «Вітражне Різдво» у Львові Опубліковано: Четвер, 05 грудня 2019 8 листопада почався завершальний етап грантового проекту Центру вітражного мистецтва на базі ДНЗ «Львівське ВПХУ», реалізованого за підтримки Українського культурного фонду. Команда провела фахове обговорення культурно-мистецького проекту, який тривав три місяці, та експерти представили внутрішній моніторинг...

Переглядів: 742 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook