Період публікації:

від

до

Категорія:

Студенти відвідали музей споживчої кооперації Львівщини (фото)

Опубліковано: П`ятниця, 07 липня 2017 

min
max

Напередодні Міжнародного дня кооперації випускники та студенти Львівського кооперативного коледжу економіки і права мали змогу відвідати музей споживчої кооперації Львівщини, який знаходиться у приміщені навчального закладу.

Цей день для колективу особливий, бо саме кооперація покликана для того, щоб наочно продемонструвати співпрацю і єдність, солідарність усіх членів і працівників кооперативних співтовариств, об`єднань і підприємств в загальній боротьбі за демократію, соціальний прогрес, за набагато кращі умови праці і життя для людей, за спільність в ухваленні рішень стосовно єдиних проблем кооперативного руху. Кооперативна Львівщина шанує свою славну історію, започатковану у далекому 1883 році зі створення у Львові першої кооперативної установи на землях Галичини під назвою «Народна торгівля», що дала поштовх потужному економічному відродженню краю. Кооперативний рух відіграє неймовірно велику роль в житті нашого регіону та країни. Завдяки йому забезпечується зайнятість людей, задоволення культурних і соціально-економічних потреб населення, а також використання місцевих ресурсів на найбільш оптимальному рівні.

Провела екскурсію викладач вищої категорії Марія Ільків, яка розповіла про історію розвитку споживчої кооперації, навчального закладу, кооперативного руху, кооперативної освіти та про видатних кооператорів, які внесли вагомий внесок у розбудову кооперації регіону та економіку країни загалом.

Хвилиною мовчання вшанували тих, кого з нами нема: це кооператорів, які внесли колосальний внесок у розвиток нашої кооперації.

Цьогоріч, за збігом обставин, у 77 День народження Львівського кооперативного коледжу економіки і права вся українська кооперативна спільнота вшановувала ювілей – 150-річчя від заснування першого в Україні споживчого товариства, яке стало основою споживчої кооперації, на якому впродовж багатьох десятиліть, здобуваючи загальносвітовий досвід і національні особливості, формувалась, розвивалась, вдосконалювалась і реформувалася споживча кооперація нашої держави. За цей період часу споживча кооперація пройшла великий і складний шлях, на якому були злети і падіння та й суворі випробування, але, не дивлячись ні на що, довела свою життєздатність. Народжена народом і для народу, споживча кооперація не зраджувала своєму основному принципу служити українському народу-пайовикам, сільським жителям, працювати в ім’я їхніх інтересів, підтверджуючи своє соціальне призначення.

З привітальними словами до колективу та студентства звернулась директор коледжу Наталія Зубко: «Дорога кооперативно родино, хай любов, добро і тепло сердець поєднає всіх нас. Нехай мир і спокій буде в нашій Україні та кооперативній родині».

Матеріал підготував Михайло Голубка, прес-секретар по роботі зі зв’язків з громадськістю та ЗМІ Львівського кооперативного коледжу економіки і права

Немає коментарів

Схожі статті:

У Львівському кооперативному коледжі економіки і права відбулося засідання педагогічної ради У Львівському кооперативному коледжі економіки і права відбулося засідання педагогічної ради Опубліковано: П`ятниця, 28 лютого 2020 В роботі педагогічної ради взяли участь адміністрація та викладачі коледжу, голови циклових комісій, голова об’єднаного профкому, методист Ради директорів фахової передвищої освіти Львівської області Тарасюк І.В. На педагогічній раді було розглянуто та обговорено низку важливих питань, зокрема: «Організаційно-педагогічні...

Переглядів: 763 Коментарів: 0

Вища освіта

У Львівському кооперативному коледжі економіки і права вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні У Львівському кооперативному коледжі економіки і права вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні Опубліковано: Середа, 26 лютого 2020 П'ятий рік поспіль Україна 20 лютого вшановує Героїв Революції Гідності – учасників Євромайдану та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні. У Львівському кооперативному коледжі економіки і права було проведено виховний захід, присвячений Дню Героїв Небесної Сотні, які змінили історію України ціною свого...

Переглядів: 693 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook