Період публікації:

від

до

Категорія:

«Сьогодні Україна та світ відзначають»: інформаційний щоденник Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки

Опубліковано: Понеділок, 10 липня 2017 

min
max

10.07 – 187 років від дня народження Каміля Жакоба Піссарро (1830-1903). 

Французький художник 19 ст., представник імпресіонізму. Малював пейзажі, натюрморти, іноді побутові картини і портрети.

Каміль Жакоб Піссарро народився 10 липня 1830 р. на острові Сен-Тома в данській Вест-Індії. Батько відправив хлопчика вчитися в Париж. Після навчання юний Піссарро повертається до батьків, проте незабаром їде до Венесуели. Два роки він провів в Каракасі, багато малював і поступово домігся великого успіху в зображенні пейзажів.

У 1855 році він знову приїжджає в Париж, твердо вирішивши стати художником. Навчався у Каміля Коро, і в 1859 році, вперше представивши роботи в Салон — головну виставку Парижа, назвався його учнем. Талант молодого художника привернув до себе увагу. Він продовжує багато малювати, однак не обмежується тільки пейзажним живописом, на відміну від свого друга Клода Моне.

Художник часто звертався до сцен з життя селян Понтуаза. Він дуже любив зображувати село з її пасовиськами, городами і сценами життя простого народу.

Поступово Піссарро виробив власний стиль: його живопис був досить реалістичним і у той же час наповненим майже нереальними фарбами. Піссаро стає одним з найпомітніших художників-імпресіоністів свого часу.

Під час франко-пруської війни 1870-1871 років художник жив у Лондоні. За цей час безліч його робіт, залишених в Парижі, зникло. Збереглися лише сорок картин.

У 1874 році Каміль Піссарро став одним з натхненників першої виставки імпресіоністів. Його учнями були відомі імпресіоністи наступного покоління — Поль Сезанн, Поль Гоген, син художника — Люсьєн Піссарро.

В останні роки життя у Каміля Піссарро помітно зіпсувався зір. Незважаючи на це, він продовжував роботу і створив серію видів Парижа, яка є одним з вищих досягнень імпресіонізму.

Каміль Піссарро помер 13 листопада 1903 року в Парижі.

Немає коментарів

Схожі статті:

«Сьогодні Україна та світ відзначають»: інформаційний щоденник Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки «Сьогодні Україна та світ відзначають»: інформаційний щоденник Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки Опубліковано: Понеділок, 06 квітня 2020 06.04 – 537 роки від дня народження Рафаеля Санті (1483-1520).  Італійський живописець, графік, скульптор і архітектор епохи Відродження. Народився Рафаель 6 квітня (за деякими джерелами 28 березня) 1483 в Урбіно, Італія. Перше навчання художній майстерності проводив його батько – Джованні Санті....

Переглядів: 4465 Коментарів: 0

Науково-педагогічна бібліотека - освітянам

«Сьогодні Україна та світ відзначають»: інформаційний щоденник Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки «Сьогодні Україна та світ відзначають»: інформаційний щоденник Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки Опубліковано: Неділя, 05 квітня 2020 05.04 – 432 роки від дня народження Томаса Гоббса (1588-1679). Англійський філософ. Майбутній мислитель з’явився на світ 5 квітня 1588 року в південно-східному графстві Англії, біля містечка Мальмсбері, в родині сільського священика. Початкову освіту він здобув у парафіяльній школі, яку відвідував...

Переглядів: 4413 Коментарів: 0

Науково-педагогічна бібліотека - освітянам
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook