Період публікації:

від

до

Категорія:

«Сьогодні Україна та світ відзначають»: інформаційний щоденник Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки

Опубліковано: П`ятниця, 14 липня 2017 

min
max

14.07 – 114 років від дня народження Ірвінга Стоуна (1903–1989).

Американський письменник, відомий своїми біографічними романами про видатних історичних особистостей.

Біографія

Батьки Стоуна розлучилися, коли йому було сім років. Його мати вийшла заміж вдруге, коли він навчався у старшій школі. Стоун офіційно змінив своє прізвище на прізвище вітчима. Стоун зазначав, що саме його матір виховала в ньому любов до читання. Він вірив, що освіта — то єдиний шлях до успіху в житті.

В 1923 р. Стоун здобув ступінь бакалавра в Університеті Каліфорнії (Берклі). В 1960-их він отримав ступінь почесного доктора в Університеті Південної Каліфорнії, де він раніше здобув ступінь магістра.

Стоун був щасливо одружений з Джин Стоун, редактором багатьох його робіт. Сім'я Стоунів спочатку жила в Лос-Анджелесі (Каліфорнія). Протягом життя Ірвінг Стоун і його дружина заснували благодійний фонд для підтримки тих благодійних цілей, в які вони вірили.

Вдома Стоун покладався на науково-дослідні засоби і експертизи, передавані йому Естером Ейлером, головним науковим бібліотекарем Університету Каліфорнії в Лос-Анджелесі, якому Стоун, як і багатьом іншим, присвячував і дякував у своїх роботах.

Основним джерелом книги Стоуна «Жага до життя» (англ. Lust For Life), як зазначено в післямові, були листи Ван Гога до брата Тео. Додатково письменник провів багато досліджень «в польових умовах». Наприклад, він прожив багато років в Італії, коли працював над «Агонією та Екстазом» (англ. The Agony and the Ecstasy). У цей період італійський уряд вшанував Стоуна кількома почесними нагородами за його культурні здобутки, що висвітлювали історію Італії.

В 1930 році, після шестимісячного дослідження Ван Гога, Стоун повернувся до Америки з Європи. У 1931 році він жив у Нью-Йорку, у Гринвіч-Віллидж, де він закінчив «Жагу до життя»(англ. Lust for Life), біографічну повість, яка привела його кар'єру в рух, як було зазначено в некролозі «Нью-Йорк Таймс» 28 серпня 1989 року. Згідно з некрологом, "Жага до життя"була відкинута сімнадцятьма видавцями протягом трьох років, перш, ніж бути опублікованою в 1934 році. Дружина Ірвінга Стоуна померла в 2004 році.

Екранізаціях творів

  •      У 1953 був знятий популярний фільм «Дружина президента» (англ. The President's Lady), заснований на однойменному романі, написаного в 1950 році. У ньому знімалися: Чарлтон Хестон, Ендрю Джексон, Сьюзан Хейворд і Рейчел Донелсон Джексон.
  • ·         У 1956 році за романом «Жага до життя», написаним у 1934 році, був знятий фільм, в якому роль Ван Гога виконав Кірк Дуглас.
  • ·         У 1965 році був знятий фільм за книгою «Агонія та екстаз», в якому знімалися Хестон у ролі Мікеланджело і Рекс Харрісон у ролі папи Юлія II.
  • ·         У 2007 році за книгою Стоуна «Грецький скарб» (англ. The Greek Treasure), написаною у 1975 р., був знятий німецький фільм «Полювання за Троєю» (нім. Der geheimnisvolle Schatz von Troja).

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

«Сьогодні Україна та світ відзначають»: інформаційний щоденник Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки «Сьогодні Україна та світ відзначають»: інформаційний щоденник Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки Опубліковано: Понеділок, 06 квітня 2020 06.04 – 537 роки від дня народження Рафаеля Санті (1483-1520).  Італійський живописець, графік, скульптор і архітектор епохи Відродження. Народився Рафаель 6 квітня (за деякими джерелами 28 березня) 1483 в Урбіно, Італія. Перше навчання художній майстерності проводив його батько – Джованні Санті....

Переглядів: 4475 Коментарів: 0

Науково-педагогічна бібліотека - освітянам

«Сьогодні Україна та світ відзначають»: інформаційний щоденник Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки «Сьогодні Україна та світ відзначають»: інформаційний щоденник Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки Опубліковано: Неділя, 05 квітня 2020 05.04 – 432 роки від дня народження Томаса Гоббса (1588-1679). Англійський філософ. Майбутній мислитель з’явився на світ 5 квітня 1588 року в південно-східному графстві Англії, біля містечка Мальмсбері, в родині сільського священика. Початкову освіту він здобув у парафіяльній школі, яку відвідував...

Переглядів: 4423 Коментарів: 0

Науково-педагогічна бібліотека - освітянам
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook