Період публікації:

від

до

Категорія:

Лілія Гриневич: Фінський проект допомоги Україні в реформуванні середньої освіти матиме орієнтовну вартість 6 млн євро

Опубліковано: Вівторок, 11 липня 2017 

min
max

Реформування педагогічної освіти та перенавчання вчителів – основний напрямок фінського проекту допомоги Україні в реформуванні середньої освіти. Про це розповіла Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич в ефірі 5 каналу в програмі «Час. Підсумки дня».

«Цей проект матиме орієнтовну вартість 6 мільйонів євро. Він розрахований на 4 роки. Це не надто великі кошти на такий період часу, але їх ми вкладемо саме у формування нової моделі педагогічної освіти. Тому що в нас сьогодні лишилася архаїчна модель педагогічної освіти, яка наших вчителів забезпечує затеоретизованими знаннями, але не дає їм сучасних інструментів для роботи з дітьми. Коли ці вчителі приходять до школи, то їм надзвичайно складно, особливо з сьогоднішніми сучасними дітьми», – пояснила Лілія Гриневич.

Вона наголосила, що окрім створення нової моделі педагогічної освіти, проект також буде спрямований на підвищення кваліфікації вчителів та на підтримку запровадження нового держстандарту початкової освіти.

«20тис вчителів, що братимуть перший клас Нової української школи у 2018-2019 навчальному році, а саме так новий Закон «Про освіту» описує старт запровадження реформи, мають пройти перепідготовку. Для цього потрібно підготувати якісний дистанційний та очний курси, які пройдуть кожен з цих вчителів. Що потрібно дати нашим вчителям – це інструменти, їм потрібно викласти матеріли, їм потрібно показати сучасні методики навчання», – додала Міністр.

Зокрема, відповідну підготовку вже пройшли тренери, що здійснюватимуть перепідготовку вчителів, а вже з цього – 2017-2018 навчального року – пілотування нового стандарту пройде у 100 школах.

«У пілотному проекті візьмуть участь як сільські, так і міські школи – дуже різні заклади. Головне, на що ми орієнтувалися, це наявність в школі відкритих до змін вчителів та керівника навчальних закладів, що готовий їх підтримати. Педагоги з пілотних шкіл пройдуть тренінг ще влітку, ми для них також готуємо матеріали, за якими вони працюватимуть. Так, це дуже напружена робота,  в нас є потижневий план, за яким ми працюємо, і зволікати далі нема куди. Ми не можемо більше відкладати реформу освіти і жити в цій пострадянській школі, що не відповідає вимогам сучасного суспільства», – зазначила Лілія Гриневич.

 

Немає коментарів

Схожі статті:

У межах курсу «Включайся!» молодь Львівщини вчили надавати домедичну допомогу У межах курсу «Включайся!» молодь Львівщини вчили надавати домедичну допомогу Опубліковано: П`ятниця, 04 серпня 2017 Сьогодні, 3 серпня, у приміщенні Львівського обласного молодіжного центру відбувся тренінг з надання домедичної допомоги в межах Курсу свідомих «Включайся!» Навчання для молоді провів Василь Кашуба, керівник громадської організації «Курси першої домедичної допомоги «САВ». Учасники практикували надання...

Переглядів: 927 Коментарів: 0

Проекти, програми, акції

Сьогодні урочисто відкрили Шості Бойківські фестини Сьогодні урочисто відкрили Шості Бойківські фестини Опубліковано: Четвер, 03 серпня 2017 У середу, 2 серпня, у м. Турка відбулось урочисте відкриття Шостих Всесвітніх Бойківських фестин. Із вітальним словом до присутніх звернулась заступник голови Львівської ОДА Оксана Стоколос-Ворончук, яка акцентувала увагу на важливості витоків бойківської культури на формування української нації.  О...

Переглядів: 871 Коментарів: 0

Проекти, програми, акції
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook