Період публікації:

від

до

Категорія:

Літній оздоровчий табір «Джура» при Балицькому НВК

Опубліковано: П`ятниця, 14 липня 2017 

min
max

З метою організації дозвілля та відпочинку  учнів 1 - 8 класів у Балицькому НВК Шегинівської об’єднаної територіальної громади  було створено пришкільний літній оздоровчий табір «Джура» з денним перебуванням козацько - лицарського напрямку, який працював з 29 травня по 16 червня 2017 року. В таборі було охоплено літнім відпочинком та оздоровленням  75 учнів НВК.

Весело та цікаво промайнули 14 днів табірного життя у НВК. Основним завданням табору було оздоровлення кожної дитини, формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя.

Вихователі об'єднали дітей у рої, врахувавши вікові та індивідуальні особливості дітей:

 «Козаки» (1 кл.), «Патріоти» (2 кл.), «Отамани» (3кл.), «Гайдамаки» (4кл.), «Січ» (5 кл.), «Соколи» (6 кл.) та «Галичани» (7, 8 класи).  

 Варто зазначити, що робота у таборі проводилася на високому рівні. Щодня учні   брали участь у різноманітних видах спортивних змагань, стали  учасниками конкурсів, малювали, розважались, залюбки читали, співали, танцювали, спілкувались.  

Для роботи табору було виділено шість класних кімнат для роїв: Також підготовлене футбольне поле, спортивний майданчик на вулиці, їдальня, туалети.

Для того, щоб учням було цікаво в таборі «Джура», підготовчу роботу почали проводити заздалегідь. Заходи були заплановані по тематичним дням згідно Плану-роботи табору, що дало змогу краще організувати роботу в таборі.

План виховної роботи табору «Джура» був насичений різноманітними заходами та складався з урахуванням побажань дітей. Із цією метою наприкінці навчального року проводилося анкетування учнів «Що ти очікуєш від пришкільного табору? Твої пропозиції». Результат роботи показав, що пришкільний табір діти хочуть бачити схожим на заміські табори. Перш за все дітей привертають яскраві дійства та особиста участь у всіх справах. Враховуючи рівень розвитку й вихованості та реальні запити учнів, виховна робота у таборі «Джура» має на меті комплексну реалізацію пріоритетних напрямів виховання, зокрема патріотичного, морального, естетичного, фізичного, екологічного, які тісно взаємопов’язані, доповнюють одне одного.

У день урочистого відкриття табору відбувся святковий концерт «Канікули – найкраща пора».  Діти виконували пісні, читали вірші. Також кожен загін представив себе, свій девіз та речівку. Була проведена ігрова програма за станціями Інтелектуальна, Ігрова, Спортивна, Музична, Художня та конкурс «Шукачі скарбів». Після святкового відкриття табору кожен загін випустив стінгазету загону.

Особливою популярністю користується у вихованців козацько-лицарський напрям роботи, бо саме заходи такої спрямованості сприяють розвитку обдарованості, дозволяють учням реалізувати свої творчі можливості, спробувати себе в різних ролях, проявити свій творчій потенціал.

Кожен день у таборі починався з ранкової зарядки на спортмайданчику НВК. Щодня в таборі проводилася лінійка, на якій підводилися підсумки відпочинку та оголошувалися завдання.

Всі дні в таборі були насичені, вихователі проводили виховні заходи: відкриття табору, екологічну гру «Екологічна стежина», акцію «Чарівні долоньки»: конкурс малюнків долоньками, виготовлення плакату «Долоньки єднання», спортивно-розважальний захід «Ми - туристи», заходи у роях «Дружба єднає щирі серця», захід «Хай дитина знає кожна – жартувати з вогнем не можна!», конкурс юних талантів «Табір – має таланти», аукціон знань «Бувайте здорові», конкурс «Парад віночків», концертно-розважальну програму «Веселунчики», захід «Свято Ввічливості».  Вихованці мали можливість переглядати мультфільми та дитячі фільми у кімнаті-кінозалу (класна кімната, 2 клас).

Програма табору включала в себе не тільки виховні заходи, бесіди з БЖ, заходи з оздоровлення дітей. А також протягом всієї табірної зміни для зміцнення здоров’я дітей, вчителем фізкультури Буциком О. М. спільно з вихователями проводилися спортивні заходи: ігри з використанням м’яча, скакалки, спортивних палиць, стрибки в довжину та висоту, велопробіг, танці та  зарядку під музичний супровід. В своїх планах конкретно вказували, що повинні виконувати діти з різних медичних груп. Діти багато часу перебували на свіжому повітрі, більшість ігор і спортивних занять проводилося на вулиці, мали можливість відпочити і зміцнити своє здоров’я.

Для здоров’я важливі і повноцінне харчування, і рух, і відпочинок, і психоемоційний комфорт. Для учасників літнього табору відпочинку «Джура» було організовано повноцінне одноразове харчування в їдальні НВК. До меню були включені фрукти, овочі, а також натуральні соки, кондитерські вироби, м’ясні та рибні продукти.

Підсумком роботи табору стала розважальна програма «Фінал  – шоу», на якій був представлений  відеоролик «Як це було? В гостях у таборі «Джура», у якому розкриті ті моменти табірного життя, які запам’яталися найбільше. 

  Також були проведені піші екскурсії: «Віконце в природу», «Стежками нашого села», «Аптека навколо нас». Під час яких діти спілкувалися з природою, змогли відчути красу довкілля, прислухатись до голосів природи.

Крім того вихованці табору «Джура» мали змогу здійснити екскурсії та поїздки:

      01.06.2017 р. старша група здійснила поїздку в м.  Мостиська, де відбулися районні спортивні змагання з нагоди Міжнародного дня захисту дітей  «International Day for Protection of Children».  Школярі мали змогу проявити себе у різних видах з легкої атлетики, а також з футболу. Діти проявили швидкість з бігу на 60 метрів. Показали кращі результати та отримали медалі за І місце - Терендій Соломія, Філь Назар, II – Петрович Віталій та ІІІ місце - Терендій Марія. Учні першими пробігли дистанцію в своїх забігах.  У змаганнях з армреслінгу серед хлопців  ІІІ місце зайняв Іванич Павло. Змагання проходили в напруженій атмосфері, так як усі школярі активно та відчайдушно змагалися за кращі та призові місця.

02.06.17 р. 12 вихованців (старша група) мали змогу відвідати   історико-краєзнавчий музей "Мостищина" у м. Мостиська, де директор музею гостинно зустрів та провів змістовну екскурсію по залу музею. Учні відчули  подих історії, жагу  доторкнутися до сивої давнини. Ознайомилися із знаряддями праці первісної людини, творами найдавнішого мистецтва, зброєю, старовинними монетами,  прикрасами, посудою. 

06.06.17 р. діти здійснили екскурсію до соснового лісу
с. Баличі. В цей день у таборі проходив День зеленої Трійці. Учні не лише захоплюватись красивими пейзажами, не просто гуляти або відпочивати, а й спостерігали і робити висновки під час проведення вихователями заходу «Ой, прийшла зелена Трійця». Діти початкових класів вчилися плести віночки з польових квітів, а потім приймали участь у конкурсі «Парад віночків».

 13.06.17 р. 39 вихованців (молодша група) здійснили поїздку в Шегинівську ЗОШ с. Шегині, де відбулися спортивні змагання між вихованцями таборів Балицького НВК та Шегинівської ЗОШ. Учні з задоволенням долали різні перешкоди. Зарядившись надзвичайно енергійним позитивом, великим азартом діти у піднесеному настрої повернулися до табору.

        14.06.17 р. 24 учні здійснили екскурсію в музей-садибу Івана Франка в селі Нагуєвичі, де діти дізналися більше про  життя та творчість Івана Франка. Також учні відвідали чудовий зоопарк «Лімпопо» у Меденичах.                                                                                                       

Місяць червень не пройшов даремно, він був чудовим для дітей, які відпочивали у таборі «Джура». Взагалі, життя у таборі дітям запам’ятається надовго, і вони неодноразово захочуть бути його активними учасниками. Бо кожен день життя табірної зміни допомагав дітям зрозуміти, що потрібно бути спритними і сміливими, дружніми і чесними, добрими і творчими. 

 Табір зачинив свої двері, залишаючи почуття легкої задуми з приводу швидкоплинності всього, що наважується радіти життю...

 

Немає коментарів

Схожі статті:

Корисна їжа і здоров’я… Корисна їжа і здоров’я… Опубліковано: Неділя, 13 травня 2018   Організація  харчування учнів у навчальному закладі – одне з важливих завдань у діяльності  НВК.   У шкільній їдальні Балицького НВК Шегинівської сільської ради  організовано безоплатне гаряче харчування для учнів 1-4 класів та дітей учасників АТО. Тут  завжди чисто і охайно, смачно приготовлені...

Переглядів: 651 Коментарів: 0

Відділи освіти

XIII Всеукраїнська акція «Серця до серця» XIII Всеукраїнська акція «Серця до серця» Опубліковано: Неділя, 13 травня 2018 З 2 квітня по 22 квітня 2018року проводилась  у Балицькому НВК Шегинівської сільської ради XIII Всеукраїнська акція «Серця до серця».  Учні  та працівники НВК взяли  активну участь в даній акції. Були зібрані кошти на медичне обладнання  дітям з вадами слуху. Школярі проявили доброту, безкорисність,...

Переглядів: 678 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook