Період публікації:

від

до

Категорія:

Національна академія Сухопутних військ імені Гетьмана Сагайдачного була, є і буде – Президент

Опубліковано: Понеділок, 17 липня 2017 

min
max

Жодних трансформацій, реформування чи перенесення львівської Національної академії Сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного не буде, наголошує Президент Петро Порошенко.

«Жодного курсанта, жодного викладача, жодного військового, жодних учбових механізмів ніхто не забере з академії. І не дозволю це зробити разом з Міністром. Нам потрібно більше танкістів. І де, як не у Львові, виховувати не тільки фахівців, але й патріотів?», - заявив Глава держави під час відвідання Державного підприємства «Львівський бронетанковий завод» в ході робочої поїздки до Львівської області.

«І в планах не було, не дозволив би це робити, будь-які нападки на львівську академію. Моя позиція, як позиція Верховного Головнокомандувача незмінна – Національна академія Сухопутних військ імені Гетьмана Сагайдачного була, є і буде», - додав Петро Порошенко, зауваживши, що заяви про її перенесення не відповідають дійсності.

Президент підкреслив, що академія є не лише гордістю міста Львова, а й гордістю області, країни, адже готує кращих фахівців військової справи. «Для мене це надзвичайно важливо. Восьмеро випускників академії стали Героями України. На сьогоднішній день це кожен шостий з героїв, які отримали це високе звання в бою за останні три роки», - констатував він. Глава держави зазначив, що разом зі зростанням престижу військовослужбовця подвоївся і набір в академію. «Ми значно збільшили кількість курсантів, які зараз навчаються в стінах цього славетного учбового закладу. Конкурс на окремі професії сягає 48 осіб на одне місце. Це є престиж академії, це є престиж військової праці, статусу українського військовослужбовця», - сказав Петро Порошенко.

Він також повідомив, що за його дорученням лише за останній рік Міністр оборони виділив 90 млн грн. на додаткове фінансування навчального закладу, а в якості учбових приміщень було введено в експлуатацію 14 тис. квадратних метрів нових площ. «Це демонструє і моє, як Верховного Головнокомандувача, і Міністра, і Начальника Генерального штабу ставлення до академії», - наголосив Президент.

Президент вважає, що одним із свідчень значимості академії є також і присвоєння їй у 2015 році статусу національної. «Офіцерів в Збройних Силах не вистачає, в тому числі офіцерів-танкістів. Тому прийнято рішення підвищити статус харківського факультету до інституту (факультет військової підготовки Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» - ред.). Але хочу окремо наголосити – аж ніяк це не зачепить львівську академію, бо там готуються механіки, а тут готуються командири танків», - також підкреслив Глава держави. Петро Порошенко наголосив, що львівська академія зберегла атмосферу, в якій виховуються мужні українські воїни. «Справа не тільки в унікальній навчальній базі. Справа не тільки в матеріалі, бо можна придбати найсучасніший танк. Але якщо ти не будеш мати воїна-професіонала і патріота – це буде просто залізо. Головне в даному випадку – це атмосфера», - наголосив Президент. Він зазначив, що виховання патріотизму є життєвонеобхідним компонентом для формування справжніх захисників Вітчизни – сильних не лише бойовим вишкілом, але й українським духом.

Немає коментарів

Схожі статті:

На Львівщині презентували альтернативний спосіб визначення ступеня функціонально-резервних можливостей школярів На Львівщині презентували альтернативний спосіб визначення ступеня функціонально-резервних можливостей школярів Опубліковано: П`ятниця, 04 серпня 2017 Сьогодні у м. Турка на Львівщині стартували традиційні “Бойківські фестини”. У цьогорічній програмі фестивалю – туристичні походи, концерти, турніри з шашок та шахів, міжнародні конференції, конкурси, спортивні змагання тощо. Так, сьогодні в межах програми фестин було проведено круглий стіл “Фізична...

Переглядів: 1076 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта

Малюки ДНЗ № 69 м. Львова розпочали серпень із фізичної культури Малюки ДНЗ № 69 м. Львова розпочали серпень із фізичної культури Опубліковано: Середа, 02 серпня 2017 Проблеми оздоровлення дошкільнят, зміцнення та збереження їхнього здоров’я ніколи не втрачають своєї актуальності, тому в літній період оздоровчо-профілактична робота в дитсадках Львівщини спрямовується спеціалістом Львівського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства...

Переглядів: 855 Коментарів: 0

Фізичне та патріотичне виховання
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook