Період публікації:

від

до

Категорія:

Свято Першого Причастя

Опубліковано: Четвер, 20 липня 2017 

min
max

12 липня 2017 року раділи небеса над церквою Різдва Пресвятої Богородиці села Баличі Шегинівської ОТГ. Для діточок відкрилось небо і вони урочисто прийняли Перше Причастя.

Я – хліб життя. Хто приходить до мене – не голодуватиме;

хто в мене вірує – не матиме спраги ніколи ( Йо. 6. 35 ).

 Перше Святе Причастя – це свято не лише дітей, їх батьків, але це важлива подія для цілої парафії. Сестри, батьки і діти урочисто прикрасили храм. Діти прийшли в білому вбранні, що символізує чистоту їх сердець. Разом з дітьми в Літургії взяли участь батьки, хресні батьки, родичі, щоб разом з дітьми розділити це свято.

Свято пройшло дуже гарно. Діти брали активну участь у Літургії,  читаючи читання, співаючи псалми, приносячи Дари, проголошуючи молитву вірних. Також зворушливим був момент самого Причастя.

З великим хвилюванням та нетерпінням діти очікували на цей особливий день, щоб прийняти Ісуса. Але найбільше цій події радів Ісус, який знайшов Собі місце у маленькому дитячому серці.

Після Святої Літургії діти подякували Богові за те, що прийняли Причастя, дякували Ісуcу,  який загостив у їх серця, дякували батькам за Дар Віри, за Дар Життя.

Завершилась Свята Літургія святковою програмою, яку підготувала з дітьми класний керівник  Реведжук  Г. М. Отець Ігор, вітаючи у цей світлий день дітей, батьків, хресних батьків, родини, в часі проповіді сказав: «Сьогодні, діти, коли Ви стоїте у нашому храмі з чистими душами та серцями повними Христа, бажаю вам, щоб ви пронесли цей дар благодаті протягом всього життя.» Він вручив кожній дитині пам’ятки про Першу Сповідь та Перше Святе Причастя.

Направду, діти в цей день були такі щирі і справжні, що, дивлячись на них, дуже хотілося вірити в те, що посіяне добре зерно проросте в їхніх серцях, що батьки плекатимуть цей скарб віри і не дозволять, щоб зерно пропало, щоб ворог викрав його. Бо саме від них залежатиме, чи дитина надалі житиме Божим Словом, чи буде брати активну участь у недільній Божественній Літургії, чи користатиме з дару Святих Тайн.

 Вітаємо всіх дітей і бажаємо, щоб їх серця завжди були відкриті для Ісуса!

                                                                                                        Директор НВК    Я. Павелчак

 

 

Немає коментарів

Схожі статті:

Домашні улюбленці Домашні улюбленці Опубліковано: Четвер, 22 березня 2018  Люди утримують вдома тварин вже багато тисяч років: для допомоги або просто милуватися. Собаки були вперше використані для допомоги в мисливстві.  Для когось домашні улюбленці є розрадою, хтось намагається навчитися турбуватися про когось ще, а хтось – не відчувати самотність. Тому ці тваринки однозначно...

Переглядів: 415 Коментарів: 0

Відділи освіти

Дякую, Боже, що Ти створив такий чудовий світ! Дякую, Боже, що Ти створив такий чудовий світ! Опубліковано: Вівторок, 03 жовтня 2017 Нещодавно  у 1 класі Балицького НВК було проведено урок з основ християнської етики  «Прагну багато знати» на якому учитель Терендій І. Я. розповіла учням про важливість знань у житті людини, про значення Біблії, як джерела знань про світ, людей, явища природи. На уроці діти ознайомилися з Книгою книг...

Переглядів: 432 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook