Період публікації:

від

до

Категорія:

З нагоди Дня шахів у Львові відбувся сеанс одночасної гри за участю провідних українських гросмейстерів та воїнів АТО зі Львівщини(фото)

Опубліковано: Понеділок, 24 липня 2017 

min
max

20 липня 2017 року, з нагоди відзначення Дня шахів в Україні, управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації за підтримки департаменту соціального захисту й обласної шахової федерації провели сеанс одночасної гри в шахи за участю провідних шахістів України - міжнародних гросмейстерів Олександра Белявського та сестер Анни та Марії Музичук і воїнів АТО зі Львівщини.

Захід, за активної підтримки юних шахістів, звичайних перехожих та численних журналістів відбувся у сквері навпроти будівлі Львівської обласної державної адміністрації та Львівської обласної ради (м. Львів, вул. В. Винниченка, 18) одночасно за участю 23 воїнів АТО з усіх районів Львівщини та юних шахістів – вихованців дитячо-юнацької спортивної школи «Дебют».

Учасників святкового шахового дійства привітав голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, який вручив одній з найкращих шахісток світу Анні Музичук державну нагороду - орден Княгині Ольги 3 ступеню.

Іменний годинник від голови облдержадміністрації отримав також один з учасників сеансу одночасної гри – активіст Революції Гідності, поранений військовик зони АТО Михайло Єдинак.

«Ми по-особливому сьогодні завдячуємо і тим воїнам, і нашим видатним шахістам. Одні захищають наші східні рубежі, інші прославляють нашу країну і зокрема Львівщину. І коли український прапор щоразу здіймався на міжнародних змаганнях, ми відчували особливу гордість за нашу країну» - зазначив під час нагородження Олег Синютка.

З нагоди Дня шахів в Україні та вагомий особистий внесок у розвиток фізичної культури та спорту Почесною грамотою Львівської обласної державної адміністрації були також відзначені:

  • ГЛАДИШ Євген Йосипович - завідувач сектору молоді та спорту Пустомитівської районної державної адміністрації,
  • КОЛПАКОВ Владислав Олексійович - срібний призер Всесвітньої шахової олімпіади 2017 року серед спортсменів з порушеннями зору;
  • ПОТОЧНИЙ Василь Теодорович- завідувач сектору молоді та спорту Турківської районної державної адміністрації;
  • РОМАШОВ Антон Володимирович - заступник директора дитячо-юнацької спортивної школи «Дебют» (м. Львів);
  •  ЯЦИШИН Іван Іванович - срібний призер Всесвітньої шахової олімпіади 2017 року серед спортсменів з порушеннями зору 2017 року.

Відтак розпочалися цікаві шахові поєдинки, а після їхнього завершення усі воїни АТО – учасники сеансу одночасної гри отримали ексклюзивні сертифікати з автографами гросмейстерів та в подарунок комплекти для гри в шахи.

Учасники гри міжнародні гросмейстери:

Музичук Анна Олегівна – народилася 28 лютого1990 року у місті Стрию Львівської області. Чемпіонка світу серед шахісток віком до 20 років, чемпіонка світу з бліцу 2014 року, чемпіонка світу зі швидких шахів (рапід) та бліцу 2016 року. Дворазова чемпіонка України з шахів 2003 та 2014 років. Бронзова призерка всесвітніх шахових олімпіад 2014 та 2016 року у складі жіночої збірної України. Загалом у складі збірної України Анна Музичук зіграла 35 партій, в яких набрала 23 очки (+15=16-4), що становить 65,7 % від можливих очок.

Рейтинг Анни Музичук станом на лютий 2017 року:

 

·         класичні шахи – 2 558 (3-тє місце у світі, 1-ше серед шахісток України)

 

·         швидкі шахи (рапід) – 2 611 (1-ше місце у світі та Україні серед шахісток)

 

     блискавичні шахи (бліц) – 2 663 (1-ше місце у світі та Україні серед шахісток).

 

Музичук Марія Олегівна - народилася 21 вересня 1992 у місті Стрию Львівської області, дворазова чемпіонка України (2012, 2013), чемпіонка світу серед жінок 2015 року, найкраща шахістка року-2015.

У складі жіночої збірної України чемпіонка світу 2013 року та чемпіонка Європи 2013 року, бронзовий призер шахових олімпіад 2012, 2014 та 2016 років у складі збірної команди України. Загалом у складі збірної України Марія Музичук зіграла 90 партій, в яких набрала 61 очко (+41=40-9), що становить 67,8 % від числа можливих очок.

№ 100 у топ-100 найвпливовіших жінок України в 2015 році за рейтингом журналу «Фокус».

Рейтинг Марії Музичук станом на лютий 2017 року – 2546 (6-те місце у світі, 2-ге - серед шахісток України).

Батько та мати сестер Анни і Марії є шаховими тренерами, Заслуженими тренерами України.

Белявський Олександр Генріхович - народився 17 грудня 1953 року у м. Львові (Винники), один з найкращих українських шахістів.

У 20 років став чемпіоном світу серед юніорів, у 21 рік - міжнародним гросмейстером. Чемпіон кол. СРСР 1974, 1980, 1987 і 1990 років. У 1983 році поступився у претендентському матчі за шахову корону майбутньому чемпіонові світу Гаррі Каспарову. У складі збірної СРСР чотири рази вигравав золоті медалі Всесвітніх шахових олімпіад, а також командні чемпіонати світу та Європи.

Найвищий міжнародний рейтинг 2 710 пунктів.

Тренував Марію Музичук під час Чемпіонату світу з шахів серед жінок 2015 року, у якому вона здобула перемогу.

Довідково

Міжнародний день шахів відзначається з 1966 року. Ініціатива створення такого свята належить всесвітній шаховій федерації (ФІДЕ). Цього дня під її егідою проводяться різноманітні тематичні заходи та змагання.

1 листопада 2011 року Постановою Верховної Ради України «…враховуючи вагомі досягнення українських шахістів у змаганнях на міжнародному рівні, з метою привернення уваги суспільства, органів державної влади і громадських об'єднань до шахового спорту як високоінтелектуального, доступного і наймасовішого виду спорту, забезпечення державної підтримки і розвитку шахів, примноження потенціалу та популяризації шахів серед молоді, зміцнення міжнародного авторитету України завдяки досягненням шахістів» проголошено 20 липня День шахів в Україні.

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook