Період публікації:

від

до

Категорія:

Пізнавальний літній відпочинок

Опубліковано: Субота, 22 липня 2017 

min
max

Організовуючи літній відпочинок для школярів, вчителі намагаються зробити його не лише приємним для дітей, а й максимально корисним. Однією з його цілей розширення світогляду учнів і ознайомлення їх з природними багатствами країни, які, зазвичай, знаходяться зовсім поруч. Для цього організовуються екскурсії і різноманітні невеличкі подорожі.

В ході однієї з таких поїздок учні Чижиківської ЗОШ І-ІІІ ст. знайомились з кольоровим світом метеликів на спеціалізованій Виставці метеликів у Львові. Щирий захват викликало не лише різноманіття і багатство експозиції, а й можливість поспостерігати повний процес еволюції метелика, від лялечки до барвистого красеня. Для молодших такий візит став непоганою підготовкою до курсу біології, а для старших – можливістю закріпити знання. Враховуючи, що метелики спокійно сідають на руки і плечі відвідувачам, дають можливість себе погодувати (а адміністрація люб’язно дає на це дозвіл), то виставка була наскільки пізнавальною, настільки й приємною, діти отримали позитивні враження і безліч яскравих фото.

Наступна поїздка дала учням можливість побачити багатство природи рідного краю, наблизитись до його історії і культури. Державний історико-культурний заповідник «Нагуєвичі» є місцем, в яке з’їжджаються не лише із Західної, а й з всієї України та з-за кордону. Тут знаходиться батьківський будинок, з якого починав свій життєвий і творчий шлях великий Каменяр. Окрім цього, представлена скульптурна композиція «Іван Франко і світова література», художньо-меморіальний комплекс «Стежка Івана Франка», а також спеціалізований музей з досить багатою експозицією.

Екскурсія видалась тривалою, так як в Нагуєвичах дійсно є на що подивитись. Скульптури захоплюють величчю, точністю і професійністю виконання, а музей приємно вражає багатством простору і лаконічністю інтер’єру, не відволікаючи уваги відвідувачів від експонатів. Візит в садибу Франка дав можливість відчути себе дитиною з того часу, уявити, як тут жили батьки Франка, і як він сам маленьким бігав через високі пороги.

Дорогою з Нагуєвич заїхали в Меденичі, в найбільший звіринець Львівської області. Це були не перші відвідини цього місця учнями нашої школи, такі поїздки здійснюються регулярно, але і ті діти, які до цього не бували в Меденичах, і ті, хто вже мав таке задоволення, отримали море радості і світлих емоцій, так само, як і вчителі.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Мама! Найдорожче слово в світі Мама! Найдорожче слово в світі Опубліковано: Четвер, 30 травня 2019 День Матері в Україні відзначається в другу неділю травня. Це свято-свято вічності. Мама – найголовніша людина в житті. Скільки б гарних, добрих слів ми не говорили нашим мамам, зайвими вони не будуть ніколи. До Дня Матері у Підбірцівській ЗОШ I-III ступенів, вчитель фізичної культури Карабан Н.М. зі...

Переглядів: 866 Коментарів: 0

Відділи освіти

"Родина, родина від батька до сина…" "Родина, родина від батька до сина…" Опубліковано: Середа, 29 травня 2019 24 травня дружна класна родина 6-го гімназійного класу Наварійської ЗОШ І-ІІІ ст. - гімназії зібралася на святі "Родина, родина від батька до сина…". Увага і повага до сім'ї, до роду не приходить сама по собі. Її треба виховувати. Дитина змалку повинна усвідомлювати свою приналежність до родини, до рідного...

Переглядів: 771 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook