Період публікації:

від

до

Категорія:

Семінар" Правові й організаційні питання з охорони праці"

Опубліковано: Середа, 26 липня 2017 

min
max

   

   Представниками Головного управління  Держпраці у Львівській області, головними державними інспекторами відділів:

 нагляду в АПК та СКС Чубій М.З., експертизи умов праці Петрушко М.В.,

 з питань додержання законодавства про працю, зайнятості та інших нормативно-правових актів у Львівській області Волянським М.С. 25 липня 2017 року  проведено семінар «Правові й організаційні питання з охорони праці» з працівниками відділу освіти, культури і туризму, молоді та спорту Мостиської міської ради Львівської області ( начальник відділу освіти В.Г.Чернега).

   Також надано консультацію з питань охорони праці та виробничого травматизму в галузі освіти (в.о. начальника відділу освіти Н.М.Гнатовська).

 До учасників семінару доведено основні функції і завдання Державної служби України з питань праці, ознайомлено з Положенням про державну службу України, поінформовано про випадки травматизму та причини їх настання в галузі культури, роз’яснено впровадження та удосконалення функціонування системи управління охорони праці (СУОП), обговорено планування роботи охорони праці, утримання будівель, споруд та їх безпечної експлуатації, порядок проведення та перевірки знань з питань охорони праці, ведення інструктажів, проведення медоглядів тощо.

      Головні державні інспектори  наголосили про посилення відповідальності за порушення чинного законодавства про працю. Зазначено, що за порушення законодавства  у сфері  оплати праці та оформлення трудових відносин передбачена не лише адміністративна, а й фінансова, кримінальна відповідальність.

      М.С.Волянський  доповів: «У разі виявлення порушень законодавства про працю та загальнообов’язкове державне соціальне страхування вносяться приписи про усунення виявлених порушень, вживаються заходи щодо притягнення до відповідальності винних осіб згідно із вимогами чинного законодавства».

     Ряд запитань було поставлено в.о.начальником відділу освіти, культури і туризму, молоді та спорту Мостиської міської ради Львівської області:

  • про травматизм школярів під час літніх канікул;
  • про додаткову відпустку учителів;
  • про проведення атестації робочих місць за умовами праці тощо.

 Вищезазначений семінар збагатив освітян знаннями про дотримання Закону України про працю.  Працівниками Держпраці прозоро  розкрито роботу Головного управління Держпраці у Львівській області та готовність до діалогу.

Немає коментарів

Схожі статті:

Відбудеться Національний вебінар з безпеки дорожнього руху за програмою "Відповідальні батьки" Відбудеться Національний вебінар з безпеки дорожнього руху за програмою "Відповідальні батьки" Опубліковано: П`ятниця, 18 травня 2018 КЗ ЛОР "Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти" повідомляє, що в рамках Тижня безпеки дороднього руху, який відбудеться 21-27 травня 2018 року в Україні Національна програма з попередження дорожньо-транспортного травматизму для дітей та молоді "Traffic ChallengeX" проведе 26-27...

Переглядів: 597 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Проведено навчальний семінар для керівників шкіл району Проведено навчальний семінар для керівників шкіл району Опубліковано: П`ятниця, 27 квітня 2018 З  метою  підготовки  і  проведення   заходів    з  нагоди   Всесвітнього  дня   охорони   праці,     впорядкування  системи  управління  охороною  праці  та  цивільного  захисту   на  основі  діючих    нормативно- правових  документів  в  закладах  освіти  району, методистом  РІМЦ  О. Шийко 24.04.2018...

Переглядів: 334 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook